Korisnički login

U subotu 5. siječnja započinje 12. malonogometno prvenstvo Općine Cestica

Za prvenstvo prijavljeno 16 ekipa, a odigrat će se i revijalne utakmice

     Na području općine Cestica djeluju četiri nogometna kluba koja se natječu u županijskim ligama, Dinamo Babinec i Polet Cestica natječu se u prvoj ligi, a Bratstvo iz Otok Virja i NK Vratno iz Gornjeg Vratna nalaze se u zapadnoj skupini druge županijske lige. Nakon jesenjeg dijela prvenstva koje je završilo odigravanje utakmica 15. kola (utakmice su igrane 25. studenoga 2012.) Polet zauzima desetu poziciju, a Dinamo je smješten dva mjesta niže. Drugoligaši su prvi dio natjecanja završili 11. studenoga, a nakon 13 kola NK Vratno zauzima jedanaesto mjesto, a Bratstvo je s devet bodova plasirano na predzadnju  poziciju i zauzima 13. mjesto.

      Zimsku pauzu nogometaši koriste za odmor i pripreme, a u tom vremenu se zbog hladnoće, povremeno i snijega, većina aktivnosti odvija u školskoj športskoj dvorani OŠ Cestica. Tako se u siječnju održava i tradicionalno zimsko malonogometne prvenstvo općine Cestica. Ove godine prvenstvo se odražava po 12. puta, a uz ekipe županijskih ligaša na prvenstvu će sudjelovati i malonogometni klubovi Jarki i Lovrečan.

   Izvlačenje natjecateljskih skupina i parova održano je u prostorijama Općine Cestica u nedjelju, 23. prosinca, a istome su uz Ivana Dobrotića, predsjedanje Općinskog povjerenstva za sport prisustvovali i predstavnici klubova, Saša Škrinjar i Predrag Dobrotić iz NK Dinamo Babinec, Tomislav Milec MNK-a Lovrečan Veliki Lovrečan, Damir Prepelić iz NK Bratstvo Otok Virje, Antonio Kišić Sportska udruga – MNK Prekorje i Zvonko Šincek predstavnik NK Vratno iz Gornjeg Vratna.

      Na sastanku je dogovoreno da novoosnovani klub Prekorje nastupi u revijalnom dijelu, a potom je sistem natjecanja u objasnio predsjednik Povjerenstva Ivan Dobrotić. Natjecanje će se održati u tri kruga, a sve utakmice igraju se u dane vikenda u popodnevni i večernjim satima. U prvom dijelu koji se igra u tri dana, subota i nedjelju 5. i 6. siječnja i u subotu 12. siječnja prijavljene ekipe igraju međusobno po skupinama, a potom se od ekipa koje su osvojile prvo i drugo mjesto formiraju dvije skupine, E i F. U tom drugom dijelu natjecanja koje je na rasporedu u nedjelju 13. siječnja i potom 19. i 20.  siječnja dobit će se četiri ekipe među kojima će biti i pobjednik natjecanja. U ta tri dana odigrat će se i pionirsko malonogometno prvenstvo u kojem se natječu četiri kluba. Završni dio prvenstva na  rasporedu je posljednji vikend u siječnju. U subotu, 26. siječnja, na rasporedu su polufinalne utakmice, u 16 i 19 sati, a između ta dva termina, u 17 i 18 sati na programu su revijalne utakmice. Zadnjeg dana prvenstva, u nedjelju 27. siječnja, u susretu poraženih u polufinalu dobit će se trećeplasirana momčad, a potom će se nakon revijalnih utakmica dobiti i pobjednik natjecanja.

    Potom je na programu proglašenje pobjednika u pionirskoj i seniorskoj kategoriji, podjela pehara i priznanja, a tradicionalno se na završnom dijelu nagrade dodijele i najboljem golmanu kao i najefikasnijem strijelcu.

      Na 12. zimskom prvenstvu Općine Cestica u malom nogometu odigrat će se između sudionika natjecanja 46 utakmica (24 utakmice u prvom dijelu, 18 u drugom dijelu – 12 kod seniora i 6 kod pionira, i 4 u završnom dijelu), a u planu je odigravanje četiri revijalna susreta.

    Na dosadašnjim prvenstvima nositelji skupina u prednatjecanju bili su cestički županijski ligaši, Bratstvo, Dinamo, Polet i Vratno, a to se poštivalo i ove godine. Također je odlučeno da se u jednoj skupini ne mogu natjecati prve i druge ekipe istog kluba. Kod formiranja skupina prvo su određeni nositelji, a potom je Saša Škrinjar iz NK Dinamo Babinec, po skupinama izvukao i ostale natjecateljske ekipe za svaku skupinu.

     Tehnički dio i organizaciju 12. prvenstva Općine Cestica u malom nogometu ove godine preuzeo je NK Dinamo iz Babinca, a u nastavku su skupine u prednatjecanju:

 

Skupina A: Dinamo 1., Dinamo 3., Polet 2. i  Veterani 2

Skupina B: Bratstvo 1., Vratno 2., Polet 3. i  Jarki 1

Skupina C: Polet 1., Bratstvo 2., Veterani 1. i Lovrečan

Skupina D: Vratno 1., Jarki 2., Dinamo 2. i Vratno 3

 

Prvog dana prvenstva sastat će se – satnica

 

Satnica

Ekipe

15;00 - sati

Dinamo 1. - Dinamo 3.

16;15 - sati

Bratstvo 1. - Vratno 2.

17;00 - sati

Svečano Otvorenje Prvenstva

17;30 - sati

Polet 1. - Bratstvo 2.

18;15 - sati

Vratno 1. - Jarki 2.

19;00 - sati

Polet 2. - Veterani 2.

19;45 - sati

Polet 3. - Jarki 1.

20;30 - sati

Veterani 1. - Lovrečan

21;15 - sati

Dinamo 2. - Vratno 3.

 

 

U nastavku nekoliko fotografija snimljenih na sastanku održanom 23. prosinca2012. godine

 

04_130416_00.jpg 04_130427_65.jpg