Korisnički login

U dvorani OŠ Cestica gostovali glumci HNK-a Varaždin

Za djecu s posebnim potrebama prikupili 32 tisuća kuna

     Pod pokroviteljstvom Općine Cestica održana je u petak, 30. studenoga s počekom u 18 sati humanitarna priredba od koji je kompletan prihod bio namijenjen osobama s posebnim potrebama s cestičkog područja, a središnji dio dobrotvorne priredbe ispunili su glumci Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin, Jan i Ljubomir Kerekeš i Zoran Pribičević koji su izveli predstavu Ufuraj se i pukni koju je režirao i scenografiju osmislio sam Ljubomir Kerekeš.

     Iako je predstava i cjelokupna priredba i druženje bilo namijenjeno djeci i osobama s posebnim potrebama programu je prisustvovalo i više stotina posjetitelja koji su došli uživati u programi te pomoći sumještanima, a zbog velikog interesa posjetitelja postojeći kapacitet dvorane od petsto mjesta na tribinama upotpunili su vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica koji su iz vatrogasnog doma prenijeli i ispred pozornice porazmjestili dodatnih tristotinjak stolica. Humanitarna priredba održana je pod nazivom „Dan bez brige“, a sam program započeo je u 18 sati kada je djecu i članove obitelji s posebnim potrebama pozdravio, u ime pokrovitelja priredbe, Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica. Zahvalio je svima koji su doprinijeli organizaciji  priredbe i izrazio dobrodošlicu posjetiteljima i sudionicima programa. Nazočnima se obratio i Zlatko Bukvić, pedagog u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina, a u ime glumačke družine „Kerekeš teatra“ djeci i posjetiteljima obratio se Ljubomir Kerekeš, te izrazio zadovoljstvo što svojim nastupom može pomoći osobama u potrebi i rekao: - Kad god treba mi smo tu.

          Humanitarno druženje organizirala je udruga Vezilje, na inicijativu Andreje Jamnik, a akciji su se priključili učenici Škole, odnosno članovi školske zadruge Kreko, koji su prihod od prodaje svojih proizvoda namijenili humanitarnoj akciji, odnosno osobama s posebnim potreba i njihovim obiteljima. Sudjelovali su i tamburaši KUD-a, a uvodni dio programa odradila je pod vodstvom Tamare Rodeš i Maje Težak dječja folklorna skupina. Za druženje članice udruge Vezilje ispekle su kolače, a posjetitelji su ponuđeni i kuhanim vinom i čajem.

   Prije samog programa snimljena je i zajednička fotografija djece s posebnim potrebama i glumaca predstave Ufuraj se i pukni, a uz glumce bili su i članovi dječje folklorne skupine KUD-a. Od djece na slici su, s lijeva na desno, u prvom redu: Danijel Borak, Juraj Jamnik, Marko Lazar i Nera Mikec, u drugom redu su Tomo Klapša , Ismael Aslani, Ana Domjan, Filip  Bosilj, Lidija Horvat, a u trećem se nalaze, s lijeva n desno: Sandra Klapša, Sebastijan Šestanj, Marko Turšćak, Danijel Kotolenko.

   N kraju dvosatnog programa publika je pljeskom nagradila izvođače i glumce, a u ime organizatora izvođačima i svima koji su sudjelovali i pomogli održavanju priredbe zahvalila je Maja Videc Bakal. Saopćila je da se od ulaznica koja su bile pop popularnoj cijeni od 30 kuna, prikupilo 18 tisuća kuna i 14 tisuća od donacija i priloga, a na kraju je još jednom svima zahvalila te potom čestitala šesti rođendan Neri Mikec što su prisutni u dvorani popratili pljeskom. Prikupljena sredstva i prigodni pokloni obiteljima osamnaestero djece i petero starijih osoba s posebnim potrebama raspodijeljena su u subotu prvog prosinca u dvorani DVD-a Križovljan Cestica.

U nastavku nekoliko fotografija s humanitarne priredbe održane 30. studenoga 2012. godine

1 - Za uspomenu djeci s posebnim potrebama kao i malim folklorašima KUD-a općine Cestica  glumci predstave Ufuraj se i pukni snimili su zajedničku fotografiju

 

2 i 3 - U uvodnom dijelu humanitarne priredbe nastupili su članovi dječje folklorne skupine KUD-a Općine Cestica

 

4, i 5 Detalji s predstave Ufuraj se i pukni koji su izveli glumci HNK-a iz Varaždina, članovi Kerekeš teatra

 

6., do 11. Cjelokupni program pratila su djeca s posebnim potrebama kao i brojna publika

 

12.  mladi folkloraši KUD-a općine Cestica sa svojim voditeljicama, lijevo je Maja, a desno Tamara -

 

19_210448_79.jpg 19_210459_29.jpg 19_210524_15.jpg 19_210534_31.jpg 19_210545_53.jpg 19_210555_87.jpg 19_210604_64.jpg 19_210614_44.jpg 19_210623_31.jpg 19_210635_01.jpg 19_210644_92.jpg 19_210654_73.jpg