Korisnički login

Na prijemu 21. studenoga 2012. po tisuću kuna za svako novorođeno dijete

Posljednjih mjeseci Općina Cestica bogatija za 25 djece  
       Za roditelje dvadeset i petero novorođene djece priređen je u srijedu, 21. studenoga, prijem kojem su uz zamjenika načelnika Josipa Boraka prisustvovali i predstavnici Hypo alpe adria banke, a istomu je prisustvovala i djelatnica Općine Cestica Karmen Majhen. Od prisutnih roditelja po troje djece ima pet obitelji, sedam obitelji ima dva potomka, a Mateja Dobrotić, kći Marijana i Nevenke iz Babinca ima doma troje braće, Davida (14), Ivicu (9) i Patrika koji je navršio sedam godina. Od djece 13 je dječaka i 12 djevojčica, a među „najstarijima“ je  Teo Sambolec i prezimenjakinja Lucija iz Virja Križovljanskoga koji su rođeni u siječnju mjesecu, dok je najmlađa Lea Leskovar iz Natkrižovljana. Novčana sredstva od tisuću kuna upisana su na štedne knjižice djece, a o povoljnim i stimulativnim mogućnostima dječje štednje prisutne je upoznao Sven Hofer, kojem je u potpisivanju ugovara i podijeli poklona za najmlađe pomogao Goran Malec.

       Zamjenik načelnika Josip Borak naglasio je da Općina tijekom cijelog odrastanja i školovanja djece nastoji kroz razne oblike pomoći roditeljima u podizanju potomstva, od rođenja do završetka studija. Ti oblici pomoći ogledaju se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću za koje općina izdvaja 450 kuna za prvo dijete, za drugo dijete taj iznos je 550 kuna, a za treće dijete Općina podmiruje sve troškove koji iznose 1150 kuna mjesečno. Sufinanciranje određenih potreba učenika nastavlja se i tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, a za odlične studente osigurane su stipendije. U organizaciji Općine povodom blagdana Sv. Nikole za svu djecu predškolsku dobi održat će se u nedjelju, 2. prosinca prigodna priredba, a za svako dijete osiguran je prigodan poklon, koji će se isporučiti i učenicima nižih razreda osnovne škole. 

      Novorođena djeca po mjestima stanovanja

U Babincu živi Leona Kovačić, rođena 21. rujna, roditelji Ivan i Mateja r. Mikulan i Mateja Dobrotić, rođena 15. listopada, roditelji Marijan i Nevenka r. Ivančić. U Cestici živi četvero djece, Lara Mihalina, rođena 1. kolovoza, roditelji Mario i Darija r. Navoj, Liza Domjan, rođena 7. listopada, roditelji Ivica i Martina r. Ivančić, te bratić i sestrična; Lara Levanić, rođena 2. listopada, kći Saše i Ana-Marije r. Danko i Matija Levanić, rođen 6. listopada, sin Tomaža i Marine r. Šoš. U Dubravi Križovljanskoj žive Lovro Kokot, rođen 18. rujna, roditelji    Zoran i Vesna r. Friščić, Sara Banfić, rođena 3. kolovoza, roditelji Stiven Banfić i Lea Jambrek, te Leon Maček, rođen 15. listopada, roditelji Marjan i Vesna r. Serini. Iz Gornjeg Vratna su: Leo Levanić, rođen 3. srpnja 2012, sin Milivoja i Martine r. Lazar, Leonardo Špoljar, rođen 3. kolovoza, sin Valentina i Petre r. Furjan i Mateo Horvat, sin Damira Erjavec i Sanje Horvat. U Križovljanu živi Denis Kreč, rođen 27. lipnja, a roditelji su mu Ivica Kreč i Liljana Butija. U Malom Lovrečanu živi troje novorođene djece,  a to su Filip Vnuk, rođen 2. srpnja, roditelji Denis Vnuk i Mira Biškup, Jakov Mikec, rođen 13. rujna, roditelji Mladen i Valentina r. Kolar i Aljaž Belšak, rođen 29. listopada, roditelji Boštjan i Sanja r. Lazar. U Malom Gradišću živi Lucija Kokot, rođena 7. srpnja, roditelji Robert i Jelena r. Kukec, a u Natkrižovljanu Lara Gonzi, rođena 15. kolovoza, kći Nenada i Katarina r. Abraham i Lea Leskovar,  rođena 1. studeni, kći Daria i Rajke r. Golubić.
    Iz Otok Virja je Leo Šincek, rođen 19. listopada, roditelji Željko Šincek i Sanja Pšak, a iz Radovec Polja je Lovro Golubić, rođen 21. veljače, sin Predraga i Kristine r. Burulić. Hana Majhen, rođena je 11. listopada, kći Nenada i Ivane r. Kolar živi u Selcima Križovljanskim, a u Virju Križovljanskom živi Teo Sambolec, rođen 21. siječnja, sin Danijela Sambolec i Maje Martan i Lucija Sambolec, rođena 25. siječnja, kći Tomice i Bosiljke r. Košić. Nikolina Zebec živi u Vratno Otoku, a rođena je 17. srpnja 2012. godine, kći je Benjamina Zebec i Mirjane Kovačić.

  Najviše djece rođeno je u listopadu mjesecu, devet, a u proteklom razdoblju bez prinova u obiteljima bila su naselja Radovec, Kolarovec, Brezje Dravsko i Veliki Lovrečan iz nizinskog dijela te Falinić Breg, Križanče i Jarki iz brdovitog dijela općine. U župi Križovljan živi osamnaestero djece (U Cestici četvero, Gornjem Vratnu i Malom Lovrečanu po troje, po dvoje u Babincu i Virju Križovljanskome, te po jedno u Križovljanu, Otok Virju, Radovec Polju i Vratno Otoku), u cestičkom dijelu župe Sveta Barbara Natkrižovljan živi četvero djece, a u hrvatskom dijelu župe Zavrč, u Dubravi Križovljanskoj s novorođenom djecom žive tri obitelji.  Sva djeca rođena su u bolnici u Varaždinu.

U nastavku nekoliko fotografija snimljenih na prijemu 21. studenoga 2012. godine 

1. zajednička fotografija svih sudionika prijema

2. čestitku roditeljima uputio je zamjenik načelnika Josip Borak, a predstavnik Banke upoznao je prisutne s mogućnošću štednje za najmlađe

3. i 4. Uz čestitku svakoj majci uručen je cvijet, a za svako dijete osiguran je prigodni poklon banke

5- 12 . Najmlađi prisutni na prijemu, redom: Teo   Sambolec, Lucija Sambolec, Leo Levanić, Denis Kreč, Lara Gonzi (i brat Sebastijan u krilu majke), Filip  Vnuk, Nikolina Zebeci najmlađa Lea Leskovar iz Natkrižovljana.

1. zajednička fotografija svih sudionika prijema

2. čestitku roditeljima uputio je zamjenik načelnika Josip Borak, a predstavnik Banke upoznao je prisutne s mogućnošću štednje za najmlađe

3. i 4. Uz čestitku svakoj majci uručen je cvijet, a za svako dijete osiguran je prigodni poklon banke

5- 12 . Najmlađi prisutni na prijemu, redom: Teo   Sambolec, Lucija Sambolec, Leo Levanić, Denis Kreč, Lara Gonzi (i brat Sebastijan u krilu majke), Filip  Vnuk, Nikolina Zebeci najmlađa Lea Leskovar iz Natkrižovljana.

29_112219_54.jpg 29_112231_46.jpg 29_112240_17.jpg 29_112249_26.jpg 29_112259_70.jpg 29_112308_40.jpg 29_112317_23.jpg 29_112327_87.jpg 29_112336_23.jpg 29_112345_53.jpg 29_112354_00.jpg 29_112407_45.jpg