Korisnički login

Održan Kup općine Cestica u nogometu, 4. i 5. kolovoza 2012.

Pobjednik turnira je sastav NK Dinamo Babinec, a završnici prvenstva prisustvovali gosti iz Nizozemske i Belgije

 

    U subotu i nedjelju 4. i 5. kolovoza održan je tradicionalni Kup općine Cestica u velikom nogometu. Ove godine domaćin natjecanja bio je Nogometni klub Bratstvo Otok Virje,  a organizaciji natjecanja pomogli su i predstavnici MO Otok Virje na čelu s agilnom predsjednicom Šteficom Juršić. Natjecanje je pratio i predsjednik Povjerenstva za sport Ivan Dobrotić, a za dobro raspoloženje pobrinula se uprava kluba.

    U subotu su igrane polufinalne utakmice, a sastali su se NK Dinamo – Bratstvo (5 : 2) i NK Polet – Vratno (2  : 1).   Završni dio turnira odigran je u nedjelju, 5. kolovoza koji se u Republici Hrvatskoj slavi kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i kao Dan hrvatskih branitelja. U utakmici za treće mjesto NK Vratno pobijedilo je domaćina rezultatom 2 : 0, a u finalnoj utakmici sastali su se NK Dinamo (Babinec) i NK Polet (Cestica).

    Ove godine najbolji su bili nogometaši iz Babinca koji su u finalu pobijedili rezultatom 2 : 1. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Danijel Habjanič i Nikola Tarodi, a strijelac za sastav iz Cestice bio je Ratko Gašparić.

     Pod vodstvom trenera Stjepana Furjana, za pobjedničku ekipu igrali su: Damir Bednanić, Zlatko Bednjanić, Goran Šupljika, Marko Županić, Danijel Habjanič, Krunoslav Dobrotić, Saša Škrinjar (Kapetan), Igor Štromar, Nikola Tarodi, Nikola Majhen, Emanuel Obadić, Mario Furjan, David Županić, Nikola Bolčević, Kristijan Županić, Mario Kokot, Nikola Cestar, Srećko Cestar, Zlatko Borak, Željko Hutinski, Predrag Dobrotić, Mario Bolčević i Mario Kolar.

             Završni dio turnira predviđen je za podjele pehara, a čestitke organizatoru i najuspješnijima uputio je načelnik Mirko Korotaj. Podjeli pehara prisustvovali su predstavnici klubova, povjerenik za sport Općine Cestica Ivan Dobrotić, predsjednica MO Štefica Juršić, kao i predsjednik domaćeg kluba Damir Velečić i gosti turnira. Završnom dijelu nogometnog općinskog turnira prisustvovali su gosti iz zapadne Europe Leen Braspenning, kazališna redateljica iz Belgije i Johan Van Gerwet, filmski režiser iz Nizozemske, koji prikupljaju materijal za snimanje filma o životu uz granicu s osvrtom na sudbine ljudi uvjetovane raspadom bivše države, a koji su ovaj puta kao gosti boravili kod Anite i Marijana Županića, jednog od trenera NK Dinamo Babinec koji je u jeku napada na Hrvatsku s grupom kolega 1991. godine napustio JNA i sretno iz Požarevca stigao kući.

       Prema riječima Marijana vojsku u Požarevcu 22. kolovoza zajedno su napustili Ante Maras iz Viteza, Zlatko Vokić iz Slavonskog Kobaša, Muradin Mrkaljević iz Mrkonjić Grada i Nedeljko Kljajić iz Kotor Varoša.  S gostima iz zapadne Europe bila je Tina Nikić, studentica nizozemskog jezika na Filozofskom fakultetu u  Zagrebu, a završetak filma očekuje se za nekoliko mjeseci nakon što se konzultiraju i snime materijali s ostalim sudionici napuštanja jugo-vojske.

 

U nastavku fotografija pobjedničke ekipe i predstavnika klubova, te gosti iz zapadne Europe s članovima obitelji Županić nakon utakmice

18_185218_33.jpg 18_185230_68.jpg