Korisnički login

NK Bratstvo Otok Virje - proslavili 30 godina igranja nogometa

Obnovili igralište i organizirali nogometni turnir

 Dana 7. srpnja 2012. godine, u subotu, u nazočnosti stotinjak mještana i brojnih gostiju održana je u naselju Otok Virje, naselju uz rijeku Dravu, na granici prema Republici Sloveniji, svečana proslava završetka sanacije i uređenje nogometnog igrališta NK Bratstvo za koju je općina Cestica izdvojila 54 tisuće kuna, a veći dio potrebnih radova na uređenju i opremanju izveli su dobrovoljnim radom sami igrači, mještani u rukovodstvo kluba.

   O povijesti i okolnostima pod kojima je klub nastao rekao mi je Vjekoslav Pavlović, predsjednik kluba u prošlom mandatu. – Klub je osnovan na sastanku koji je održan 18. prosinca 1981. godine u gostioni Jamnik (današnji Dom za starije i nemoćne), a prisustvovali su mu i osnivači, Petar Juršić, Željko Lukaček (izabran za predsjednika), August Jamnik, Stjepan Kolmačić,  (izabran za tajnika), Josip Šipek, Ivan Borak, Marijan i Boris Petek, Mladen Ivančić i Josip Vočanec. Prvi trener bio je Peter Juršić,

      Klub je registriran pod nazivom Bratstvo i na jesen, u sezoni 1982/83 započeo je s natjecanjem, a prvu službenu utakmicu igrači su odigrali protiv sastava Dinamo Babinec, rezultat je bio 2:3, dakle pobijedili su gosti. Kroz proteklih 30 godina predsjednici kluba bili su redom: Željko Lukaček, August Jamnik, Josip Šipek, Vladimir Siviloti, Boris Miličković, Slavko Petovar, Vjekoslav Pavlović i sadašnji Damir Velečić. Iako svaka momčad igra za pobjedu igračima i rukovodstvu najvažnije je druženje – istaknuo je Vjekoslav Pavlović, i dodao, - Sve aktivnosti u klubu odvijaju se besplatno, volonterski, od trenera, domara i igrača. Igralište održavaju sami igrači, postavljaju mreže, označavaju linije igrališta, a sami su postavili i zaštitnu ogradu i izveli ostale poslove. Zbog malog borja stanovnika većina igrača dolazi sa strane, do osamostaljenja Hrvatske većina ih je bila iz susjednog Ormoža, odnosno Republike Slovenije, a posljednja dva desetljeća većina igrača dolazi iz susjednih naselja, iz Gornjeg Vratna, Vratno Otoka, Radovca, Radovec Polja, Virja Križovljanskog i ostalih mjesta. Početnih godina u klubu igralo do 80 posto igrača iz Slovenije, prve 3-4 sezone u sastavu je bilo devet Slovenaca, osamostaljenjem država, „stranci“ više nisu mogli igrati, te se rukovodstvo kluba okrenulo prema igračima iz susjednih naselja iz kojih u posljednja dva desetljeća većina igrača dolazi iz susjednih naselja, odnosno iz Gornjeg Vratna, Vratno Otoka, Radovca, Radovec Polja, Virja Križovljanskog ….  Klub se natječe u tri kategorije, pioniri, juniori i seniori.

     Sportska događanja vezana uz otvaranje proširenog i uređenog nogometnog igrališta započela su prijateljskim i revijalnim utakmicama pionira i juniora u kojima su se sastali NK Bratstvo (Otok Virje) i NK Dinamo (Babinec). U 13 sati utakmicu su odigrali pioniri u kojoj su rezultatom 5:1, pobijedili gosti. Golove za Dinamo postigli su Denis Borak, Marko Lazar i trostruki strijelac Dražen Lazar, a za domaći sastav počasni pogodak postigao je Nenad Kalanjoš. U 15 sati snage su odmjerili juniorski sastavi, NK Bratstvo – NK Dinamo 3:1. U zanimljivoj utakmici trostruki strijelac za domaćine bio je Antonio Vočanec, a pogodak za gostujuću ekipu postigao je Mario Kokot rekao je trener NK Dinamo Babinec Marijan Županić.

     Svečanost povodom završetka radove i proslava 30 godina igranja nogometa zakazana je za 16,30, a započela je nešto prije 17 sati svečanim otvaranjem, a simbolično rezanje vrpce i otvaranje obnovljenog igrališta obavio je načelnik općine Cestica Mirko Korotaj u prisutnosti stotinjak mještana i gostiju. Tu su bili dosadašnji predsjednici kluba, Vladimir Siviloti, Slavko Petovar, Vjekoslav Pavlović, a rezanju vrpce bila je prisutna i Štefica Juršić kao i sadašnji predsjednik kluba Damir Velečić, Ivan Dobrotić, predsjednik Povjerenstva za sport općine Cestica, zamjenik načelnika Josip Borak, vijećnici i ostali. Tu su bili i igrači NK Ormož – veterani 2006, a u znak sjećanja na zajednički susret domaćinu je uz čestitke nogometnu loptu s utisnutim grbom kluba uručio Vule Nikolić.

      Potom je na rasporedu, povodom otvaranja igrališta, bila utakmicu koju su igrali veterani susjednih klubova, NK Bratstvo – Otok Virje i NK Ormož, a prvi udarac s centra uputio je Mirko Korotaj načelnik Općine Cestica, koja ju uz brojne sponzore bila pokrovitelj svečanosti. Za gostujuću ekipu igrali su Bojan Novak, Franc Bombek, Jožek Rop, Dušan Zadravec, Vule Nikolić (kapetan), Branko Školiber, Boris Prapotnik, Tomaž Komperščak, Jože Poplatnik Franc Srša, Robert Jaušovec (ujedno trener  - voditelj ekipe), Jani Hajdari, Boris Kodi, Lojz Škorjanec, Miran Senčar i Damjan Vizjak. Za domaćine nastupili su Zdravko Petovar, damir Velečić, Mirko Jurković, Branko Jambriško, Branko Levanić, Stjepan Žunec, Josip banfić, Zoran Mumlek, Damir Prepelić (kapetan), Robert Domjan, Nenad Golubić, Tomica Lukaček, Kristijan Golubić, Vlado Banfić, Mirko Vočanec, Nikola Pajan, Darko Borak, Roman Lukaček i Zoran Lugar, igru je postavio i taktiku odredio Slavko Petrovar, a u vođenju ekipe pomogao mu je Vlado Siviloti. Kao najstariji igrač za goste je nastupio Vule Nikolić (58 godina), a od domaćina iskustvom je s 57 godina prednjačio Vlado Banfić. Utakmicu je sudio Milan Bubnjar, a pošto je u regularnom dijelu, igralo se dva puta po pola sata, rezultat bio bez pogodaka prišlo se izvođenju jedanaesteraca u kojem su domaćini bili spretniji i pobijedili rezultatom 5:4.

       Svečana sjednica održana je u sali društvenog doma, na programu je bila u 19 sati, a predsjedali su joj Valentina Vlaški, Patricia Majhen, Damir Prepelić i predsjednik kluba Damir Velečić koji se nakon pozdravnih riječi osvrnuo na rad kluba u proteklom razdoblju. Istaknuo je da zbog malog broja stanovnika većina igraća dolazi iz susjednih naselja. Do osamostaljenja Hrvatske i Slovenije većina ih je bila iz susjednog Ormoža i Republike Slovenije, a posljednja dva desetljeća većina igrača dolazi iz susjednih naselja, iz Gornjeg Vratna, Vratno Otoka, Radovca, Radovec Polja, Virja Križovljanskog i ostalih mjesta. Čestitke na uspješnom radu rukovodstvu kluba uputio je načelnik Mirko Korotaj i Ivan Dobrotić, pročelnika za šport općine Cestica, a uz čestitke na tridesetogodišnjem djelovanju kluba priznanje Županijskog nogometnog saveza Varaždin uručio je tajnik Ivan Novak, koji je svečanosti prisustvovao u društvu Željka Franića. Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja kluba koja su dobili sponzori i podupiratelji, te klubovi i udruge koje su pomogli i sudjelovali u radu kluba, a umjesto bolesnog supruga Petra priznanje je preuzela Štefica Juršić. Tu su bili i predstavnici DVD-a Virje Križovljansko, nogometni klubovi s područja Općine Cestica, kolege iz Slovenije i ostali. Na sjednici je minutom šutnje odana počast svim preminulim osnivačima, igračima i dobročiniteljima kluba, a to su, od  osnivača to su predsjednici Željko Lukaček i Josip Šipek, te Ivan Borak, Boris i Marijan Petek i Josip Vočanec.

     Svečana proslava nastavljena je duboko u noć, a za prigodnu zakusku pobrinule su se Danica Bednjanić, Štefica Juršić i Jožica Golubić kojima se pridružila i Terezija Petek, dok su u podvorbi sokova i pića sudjelovali i sami igrači i rukovodstvo kluba.
Nogometni turnir 4 ekipe u nedjelju 8. srpnja 2012.

      U nedjelju, 8. srpnja odigran je nogometni turnir na kojem su sudjelovale ekipe NK Orač iz Petrijanca, NK Ormož, NK Dinamo Babinec i domaćin NK Bratstvo – Otok Virje. Zbog visokih temperatura svojstvenih za ovo doba godine ( u 13 sati + 33 stupnja C), turnir je započeo u 13 sati. U prvoj utakmici NK Ormož – Nk Bratstvo rezultat je bio 4:0, a potom su se ogledali NK Dinamo Babinec i NK Orač Petrijanec, u susretu su rezultatom 3:1 bolji bili nogometaši iz Babinca. U susretu za treće mjesto NK Orač bio je bolji od domaćina i pobijedio rezultatom  3:1, a u finalnoj utakmici Dinamo iz Babinca bio je rezultatom 4:1 bolji od susjeda iz Ormoža. Za pobjedničku vrstu igrali su Mario Furjan, Predrag i Krunoslav Dobrotić, Željko Hutinski, Saša Škrinjar, Nikola i Srećko Cestar, Marko Županić, Igor Štromar, Mario Kokot, Nikola Šoštarić, Goran Šupljika, Nikola Tarodi, Nikola Bolčević i Saša Knezoci, a trener ekipe bio je Stjepan Furjan. Sve utakmice sudili su suci iz  Županijskog nogometnog saveza Varaždin, a to su u nedjelju bili Dino Kramar, Nikola Tomičić i Piskač.  Priznanja, pehare, najbolje plasiranim uručili su Vjekoslav Pavlović, uručio je pehar domaćinu, osvajaču 4. mjesta. Vlado Siviloti pehar je uručio nogometašima iz Petrijanca, a predstavniku NK Ormož pehar je uručila Štefica Juršić, predsjednica Mjesnog odbora Otok Virje. Pobjedniku turnira, ekipi NK Dinamo Babinec pehar je uručio predsjednik kluba Damir Velečić, a nakon toga snimljena je i zajednička fotografija.

      Za uređenje i proširenje igrališta Općina Cestica izdvojila je 54 tisuće kuna, a grubi građevinski radovi na uređenju igrališta započeli su 1. srpnja 2011. godine i trajali do 24. srpnja iste godine. Radove je izvela građevinska tvrtka Niskogradnja Veselnik, a sastajali su se od niveliranja i iskolčenja terena ukupne površine 7700 četvornih metara, oko igrališta izrađen je drenažni jarak u koji je ugrađeno  55 kubnih metara batude. Igralište je izorano i na tako pripremljenom terenu izvedena je nivelacija i  dopremljeno petsto kubnih metara zemlje te zasijana trava koja je potom uvaljana i teren održavan kao i okoliš. U prvom dijelu nogometne sezone 2011/2012 nogometaši NK Bratstvo Otok Virje kao domaćini igrali su na igralištu NK Dinamo u Babincu. Doprinos uređenju igrališta i okoliša dali su i sami igrači i rukovodstvo kluba, a sama proslava 30 godina kluba i otvaranja novouređenog igrališta, kojoj su doprinijeli i brojni sponzori, organizirana je pod pokroviteljstvom Općine Cestica.

 

 

 

 

Sadašnje vodstvo i igrači NK Bratstvo – Otok Virje (10. srpnja 2012.)

      Rukovodstvo kluba – Damir Velečić – predsjednik,  Robert Domjan – potpredsjednik, Nurija Mustedanagić – tajnik i Štefica Juršić – blagajnik. Uprava kluba djeluje u sastavu: Mirko majhen, Damir Prepelić, Dejan Panić, Danijel Bedrač,Antonio Banfić, Davor Ivančić, Siniša Pšag, i Vjekoslav Pavlović, a treneri su Robert Domjan (pioniri), Nurija Mustedanagić (juniori), a trener seniorske ekipe je Tomislav Ščuric.

     Pioniri – iz Otok Virja su Dominik Banfić, Ines i Sašo Kranjc, Mateo Krajcer, Marino Hrnčić, Denis Golubić, Nino Banfić, Antonio Mustedanagić i Nikola Domjan, iz Gornjeg Vratna su Jurica Balog, Zlatko Kalanjoš i David Križanić, iz Natkrižovljana Antonio i Matija Šenkiš, iz Virja Križovljanskoga Luka Prepelić i Emanuel Čižić, a iz  Radovec Polja dolazi Nikola Pšak.  

    Juniori – Iz Otok Virja su Dominik Banfić, Luka Prepelić, Bruno Žunec i Alen Hrnčić, iz Gornjeg Vratna dolaze Mihael Ivančić, Nikola Hrgar, Adrijano Bizjak, Nenad Kalanjoš, Goran Kostanjevec i Tin Vujasinović, iz Radovec Polja su Filip Bosak, Nikola Golubić, Nikola Pšak i Simon Trančar, a iz Virja Križovljanskog dolaze  Dejan Košutar, Filip Dregarić i Antonio Vočanec.

    Seniori – Iz Otok Virja su Antonio Banfić, Davor Ivančić, Darko i Zlatko Mustedanagić, Danijel Bedrač i Sandi Šipek, iz Gornjeg Vratna dolazi također šest igrača, a to su Danijel Škrljevečki, Dražen i Tomica Ščuric, Dean Dukši, Goran Križanić i Ivica Jarnec. Iz Virja Križovljanskog je Valentino Vočanec, a Marijan Rukljić je iz Natkrižovljana, Zoran Prepelić iz Petrijanca i Tomislav Emeršić iz Vinice. Tu je i Ivan Kolarek iz Donjeg Vratna, Mario Habjanič i Kruno Juričinec iz Radovca i Nikola Malčec iz Gornjeg Ladanja.

 

 

 

Čestitke klubu na uspješnom radu, a nogometašima uspješne natjecateljske sezone u budućnosti

 

 

 

U nastavku nekoliko fotografija s proslave kluba: otvaranje igrališta (rezanje vrpce), čestitka kluba  NK-a Ormož – veterani, nogometaši veterani, NK Ormož 2006 i NK Bratstvo, zajednička fotografija pred početak utakmice veterana i početni udarac. Vodstvo svečane sjednice i čestitka načelnika Mirka Korotaja, uručenje priznanja Županijskog nogometnog saveza Varaždin, prisutni dosadašnji predsjednici čelnici Općine Cestica i ŽNS-a Varaždin, dio atmosfere na svečanoj sjednici, predaja pehara pobjedniku turnira održanog u nedjelju, 8. srpnja 2012. godine i dvanaesta fotografija sudionici proglašenja rezultata i podjele pehara nogometnog turnira održanog u nedjelju.

 

 

 

12_104412_61.jpg 12_104521_18.jpg 12_104531_84.jpg 12_104545_65.jpg 12_104607_19.jpg 12_104947_64.jpg 12_105010_31.jpg 12_105106_21.jpg 12_105145_41.jpg 12_105204_13.jpg 12_105218_39.jpg 12_105231_62.jpg