Korisnički login

Nogometi susret veterana Cestice i -Mornara- s otoka Vira

U prijateljskoj utakmici pobijedili domaćini

Suradnja Kulturno umjetničkih društava iz Cestice i KUD-a Sveti Ivan Vir traje već nekoliko godina, a uhodana suradnja ogleda se u zajedničkim nastupima i posjetima. Tako članovi KUD-a općine Cestica svake godine sudjeluju na Virskom ljetu, a Kud Sveti Ivan redovito sudjeluje na tradicionalnoj cestičkoj manifestaciji znanoj pod nazivom „Božićno druženje uz kolače“. Ove godine po prvi puta gosti iz Dalmacije sudjelovali su u kulturno umjetničkog programa u središnje proslave Dana općine Cestica, a već ranije dogovoreno je proširenje suradnje i na sportski dio i susret nogometaša.

       Tako je za subotu 10. rujna s početkom u 10 sati bila na igralištu Nogometnog kluba Dinamo Babinec zakazana nogometna utakmica veterana Općine Cestica i Nogometnog kluba Mornar s otoka Vira. Kako je već u subotu počela berba, a i mnogi se vjerojatno nisu naspavali jedno vrijeme trebalo je pričekati da se ekipe okupe. Zahvaljujući zalaganju, snalažljivosti, pa i odgovornosti, Danijela Korotaja ubrzo je donesen i ključ od svlačionica tako da su se nogometaši mogli pripremiti za utakmicu koja je eto zbog tehničkih poteškoća započela oko pola jedanaest.

  U početku je domaća ekipa Cestice startala s deset igrača, a po dolasku priključio im se i jedanaesti igrač tako da su kraj poluvremena oba sastava nastupila s istim brojem igrača. Utakmicu je sudio Nikica Bunić iz Nedeljanca, nogometni sudac Županijskog nogometnog saveza Varaždin, a sustav Mornara prijavio je i rezervne igrače. Najiskusniji u redovima domaćina bio je Petar Cikojević (57), a teko koju godinu stariji bio je član Mornara Zlatko Lulić (60).

    Za gostujuću ekipu, Nogometni klub Mornar Vir, iz Zadarske županije igrali su Mile Vedrić  golman, Dario Kramarić (3), Željko Bakarić (5), Zlatko Lulić (14), Lenko Grlić, kapetan (4), Milan Žilić (18), Branimir Čepić (7),  Davor Bukvić (9), Sebastijan Bajčić (10), Damir Buškulić (16), Alen Glavan (22), Ivica Kapović (11), Živko Vučetić i Ante Radić, a voditelj ekipe trener bio je Zvonimir Čepić. Za sastav Cestice igrali su Danijel Mihin (1), Petar Cikojević (6), Miljenko Gerbus (2), Thomas Kos (3), Stjepan Furjan (16), Nenad Kolar (11), Miroslav Cvetko (4), Mladen Jamnik (9), Antun Daljavec (14), Dražen Majhen (7) i Ivica Škvorc (13), trener i voditelj ekipe bio je Darko Šprem.

      Utakmicu je pratio i veći broj navijača, a uspješan i sportski nastup igračima oba sastava poželjeli su predsjednik Vijeća općine Cestica Ivan Hohnjec i zamjenik načelnika Josip Borak. Utakmica se igrala dva puta po trideset minuta, a početnu inicijativu imali su domaćini koji su unatoč toga što su veći dio prvog poluvremena igrali brojčano oslabljeni prvo poluvrijeme dobili rezultatom 4:0. U drugom dijelu rezultatski su bili bolji gostujući igrači koji su u toj dionici utakmice postigli tri pogotka, uz dva primljena te je ukupni rezultat bio 6:3 za domaćine. Golove za domaćine postigli su Nenad Kolar i Miljenko Gerbus, a od gostujuće ekipe u strijelce su se upisali Davor Bukvić i Željko Bakarić.Veterna Cestice poveli su u drugoj minuti golom Nenada Kolara, a potom je u tri navrata mrežu Mornara zatresao Miljenko Gerbus, u sedmoj, dvadeset šestoj i tridesetoj minuti susreta. Početkom drugog poluvremena, 32 minuta, gosti su preko Davora Bukvića i potom i Željka Bakarića, u 44  minuti, smanjili na 4:2, ali se već u naredne dvije minute mreže dvaput tresu. Prvo je Nenad Kolar postigao svoj drugi gol za vodstvo od 5:2, a u narednoj minuti Željko Bakarić smanjuje vodstvo domaćina. Svoj četvrti pogodak, posljednji na subiotnjoj utkamci postigao je Miljenko Gerbus 11 minuta prije kraja susreta, a potom je druženje nastavljeno u Sali vatrogasnog doma DVD-a Babinec.  

        Kako bi sve bilo spremno za popodenvno druženje već za vrijeme drugog poluvremena na pripremu roštilja dali su se Danijel Kotrotaj i Josip Vincek, a za to vrijeme članice Kulturno umjetničkog društva Cestica, Tamara Drašković, Lucija Vočanec, Gordana Kos Kolar, Ana Vrbnjak, Adrijana Furjan, Dorotea Ivančić i Helena Juričinec,  pripremile su salu.

Nekoliko fotografaija s održanog nogometnog susreta

15_165531_98.jpg 15_165556_20.jpg 15_165604_65.jpg 15_165613_78.jpg 15_165640_20.jpg 15_165701_58.jpg 15_165723_84.jpg 15_165734_84.jpg 15_165744_48.jpg 15_165753_49.jpg