Korisnički login

Međunarodni nogometni turnir u Mađarskoj

Prvo mjesto Mlinarci, pa Cestica, Cirkulane i Heiningen

               Treći susret EU projekta ''Izgradnja Europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije'' održao se u mađarskom mjestu Molnari (Mlinarci), smještenom uz rijeku Muru i hrvatsko-mađarsku granicu, a ovaj puta na programu su bili sportaši koji su se natjecali u nogometu. Podsjećamo, prva dva kruga nositelji susreta bili su vatrogasci i folklorne skupine, a susreti su održani u svibnju i lipnju u Babincu u Hrvatskoj i Cirkulanama u Sloveniji.

U natjecanju nogometaša uz domaćine na nogometnom turniru sudjelovali su igrači iz općine Cestica (Hrvatska), Cirkulane (Slovenija) i Heiningen iz Njemačke.

     Izvlačenje parova obavljeno je u prisutnosti čelnika spomenutih općina, Norberta Aufrechta iz Njemačke, Janeza Jurgeca iz Slovenije, Mirka Korotaja iz Hrvatske i domaćina Stjepana (Ištvana) Vuka, a u prvom polufinalnom susretu sastale su se selekcije Općine Cestica i Cirkulana iz Slovenije, te potom sastavi domaćina i gostiju iz Heiningena.

     Utakmice su igrane na igralištu mjesnog kluba, a zbog vrućine, bila je temperatura od 36 stupnjeva Celzija, dogovoreno je da susret traje 2  x 30 minuta. Prvu utakmica završila je pobjedom Cestice rezultatom 4:0, a u drugom susretu sastav Mlinarci je pobjedom od 2:0 nadvisio ekipu iz Heiningena i tako se plasirao u finale.

      U susretu za treće mjesto slovenski sastav, rezultatom 5:4, poluvrijeme 4:1, plasirao se na treću poziciju, a u finalnom ogledu pobjedu su izvojevali domaćini koji su u svakom poluvremenu postigli po gol,  Mlinarci : Cestica 2:0. Utakmice su sudili Josip (Jozsef) Matola, Milan Prosenjak, Ladislav Gujaš (Laszlo Gulyas) i Ladislav Dombaj (Laszlo Dombai).

    Za prvoplasiranu ekipu Mlinarci nastupili su Akos Kosa, Gabor Proszenyak, Kristof Grudics, Attila Mihaczi, Daniel Kõrösi, Istvan Kanizsai, Attila Kosa, Janos Szalai, Istvan Hajdu, Jozsef Burka, Miklos Korosi, Istvan Szalai, Andras Korosi, Laszlo Hajdu (kapetan), Lajos Horvath, Gabor Stejer, Laszlo Proszenyak, Tibor Vlah, Janos Kanizsai, i golman Gabor Legyel.

    Prijavljena ekipa iz Cestica nastupila je u sastavu Kristijan Vidrač, Marko Lukaček, Nikola Cestar, Zlatko Borak, Matija Lazar, Nikola Majhen, Sandi Martan, Krunoslav Dobrotić, Danijel i Mario Tekić, Mario i Nenad Obadić, Nikola Hip, Leon Hutinski, Krunoslav Humek i Mario Dobrotić, a u stručnom stožeru bili su još Marko Kokot i treneri Ivan Dobrotić i pomoćnik mu Franjo Lazar, a za Cirkulane prijavljena je slijedeći sastav: Borut Kovačič, M Štrumberger, Aleš Belšak, Mitja Milošič, Srečko Pal, Matej Kranjc, Žan Belšak, Sandi Kelc, David Fridauer, Aleš Kumer, Ivan Majcenovič, Dejan Gabrovec, Franc Drvenšek i Matej Cafuta, u vodstvu tima još su bili Slavko Štrumberger, Silvo Bedrač, Mitja Zebec i Primož Horvat..

4. mjesto osvojio je Heningen, igrali su sastavu.  

 Cristian Aleo, Benjamin Blichmann, Sven Martin, Mathias Rapp, Frank Sterlike, Simon Schleide, Andreas Eiglmeier, Marc Niedermeyer, Stephen Schäfenacker, Maximilian Schwarz, Levente Günay, Shipron Taraj, Manuel Esposito i Laskin Günay.

   Podjela pehara i priznanja najboljima bilo je u nedjelju u 11 sati, a za najboljeg golmana proglašen je  domaći igrač Gabor Legyel (Mlinarci). Najbolji strijelac je bio  Mathias Rapp iz Hainingena, za najbolji igrača proglašen je Sandi Kelc iz Cirkulana dok je ekipa Cestica uz pehar za drugo mjesto dobila i nagradu za najbolju fer play ekipu.

      Četvrti i završni susret projekta ''Izgradnja Europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije'' održat će se na temu planinarenje u Heiningenu, 6. i 7. kolovoza, a završna konferencija na programu je 15. listopada u Cestici.

 

 

 

 

 

Na fotografijama: prvo su sudionici finalne utakmice  Mlinarci – Cestica, a potom slijede ekipe po redoslijedu, suci, po snimka s prvog i drugog susreta, navijači te primanje priznanja za fer play i pehara za osvojeno prvo mjesto.

 

 

 

 

 

13_085114_72.jpg 13_085129_38.jpg 13_085140_90.jpg 13_085153_86.jpg 13_085204_75.jpg 13_085216_33.jpg 13_085227_10.jpg 13_085240_21.jpg 13_085250_88.jpg 13_085307_62.jpg 13_085632_36.jpg 13_085645_27.jpg