Korisnički login

U Babincu održane druge seoske igre

U osam disciplina natjecalo se 9 muških i dvije ženske ekipe

     Seoske igre u Babincu 2011. godine trebale su se ove godine održati 30. travnja, ali su zbog kiše koja je padala tijekom tjedna, od utorka 26. travnja i prema prognozama bila predviđena i za subotu, odgođene za 14. svibnja koje je započeo sunčano i toplo te se tek oko 13 sati i malo naoblačilo s pokojom kaplju kiše, tek da se osvježi zrak i malo spusti temperatura koja je oko podneva iznosila 23 stupnja C. Ove godine u igrama je sudjelovalo 9 muških, mješovitih, muško-ženskih sastava, a sudjelovale su i dvije ženske ekipe sastavljene od djevojaka koje su nastupile pod nazivom „Brze i žestoke“ i „Gromovi“.

     O regularnosti brigu je vodio sada već iskusni sudački sastav Boris Jamnik, Nenad Kolar i Boris Veselnik, a poslove za zapisničkim stolom pod kontrolom je imao Marijan Bednjanić kojem se pridružio i predsjednik DVD-a Antun Knezoci. Igre su se odvijale u osam disciplina: Hodanje na štulama, hodanje na skijama, hodanje, možda bi bilo pravilnije reći skakanje u vreći, alka s tačkama, vožnja tački na rukama, nošenje jajeta u žlici, potezanje užeta i bacanje kugle (kamena). 

       U disciplini hodanje na štulama prvo mjesto osvoji je DVD Babinec, ispred DVD-a Lovrečan Dubrava i vatrogasnog društva Križovljan Cestica. U hodanju na skijama prvo mjesto osvajili su također domaći natjecatelji, a drugu poziciju osvojili su vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava ispred selekcije Općine Cestica. Vatrogasci iz Lovrečana bili su najbolji u hodanju u vreći, a drugo mjesto u toj disciplini osvojio je DVD Virje Križovljansko ispred domaćina. U vožnji „tački na rukama“ najbrža je bila selekcija „Zeko“ iz Dubrave Križovljanske, a na drugu poziciju plasiralo se DVD Virje ispred Križovljan Cestice. Jaja u žlici najbrže su nosili ribiči, članovi Sportsko ribolovnog kluba općine Cestica, a tu je Zeko osvojio drugo mjesto ispred domaćina. U gađanju alke iz jurećih tački najprecizniji su bili članovi DVD-a Križovljan Cestice, ispred Babinca i ribiča. U potezanju užeta sve su nadjačali vatrogasci DVD-a Maruševec, a Općini cestica pripala je druga pozuicija dok su članovi DVD-a Lovrečan Dubrave osvojili treće mjesto. U bacanju kamena s ramena DVD Lovrečan osvojio je prvo mjesto, drugi su bili ribiči, a treći su bili domaćini.  

       Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su djevojke iz Kolarovca, koje su nastupile u pod nazivom  „Brze i žestoke“, a za ekipu su nastupile Vlatka Furjan (voditelj ekipe), Jasmina Hip, barbara Hohnjec, Tamara Šobak, Adrijana Furjan, Karolina Vnuk i Blanka Vnuke. Drugo mjesto pripalo je „Gromovima“, za koji su prijavljene Lucija Borak, Marta Cestar, Leonida Hutinski, Lorena Jarnec, Doroteja Ivančić i Kaya Mojzeš. U muškoj konkurenciji, s 59 bodova, najbolji su i ove godine bili domaćini, DVD Babinec, DVD- Lovrečan Dubrava pripalo je drugo mjesto, a sastav DVD-a Križovljan Cestice ponio je pehar za treće mjesto. Cestički ribibči, članovi Šporstko ribolovnog kluba općine Cestica 1995“, osvojili su četvrto mjesto, a slijede „Zeko“ iz Dubrave Križovljanske, DVD Virje Križovljansko, Općina Cestica, DVD Maruševec, i vatrogasci iz Bukovca.

   Popodnevnom i večernjem druženju prisustvovalo je i više stotina posjetitelja, a dobrom raspoloženju na sportskom popodnevu u Babincu pridonijeli su i nogometaši Dinama koji su nakon gostujuće pobjede nad Zelengajem, rezultatom 4:3 (strijelci Sašo Škrinjar 3 i Predrag Dobrotić), svojim navijačima priredili i pobjedu na domaćem travnjaku. Prema riječima trenera Ivana Dobrotića u rekordnoj pobjedi, 9:0, nad Dravom iz Strmca Podravskog golove su postigli Sašo Škrinjar (3), Nikola Cestar (2) te po jedan Nikola Majhen, Kruno Obadić, Krunoslav Dobrotić i Nikola Maučec. Dobrom igrom nogometaši Dinama najavili su uspješni završetak natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi Varaždinske županije, a dobrom igrom i pobjedom iskazali su se i pioniri koji su u predigri vršnjake iz Strmca nadvisili rezultatom 8:3. Prva ekipa trenutno zauzima 11 mjesto s 27 bodova, a do kraja prvenstva slijede dva gostovanja, u Tuhovcu i Bednji dok se u susretu posljednjeg kola kao domaćin sastaju sa susjednim Poletom iz Cestice. Polet je trenutno na petoj poziciji s 35 osvojenih bodova, a do kraja prvenstva osim susreta s Dinamom, u 24 kolu gostuju kod Zelengaja te potom dočekuju Dravu iz Strmca. Od cestičkih županijskih drugoligaša Vratno zauzima drugu poziciju s 29 bodova, pet zaostatka iza Orača, a Bratstvo je na šestoj poziciji, ispred Nove Vesi, Vinice i Majerja.

     Među brojnim posjetiteljima bilo su većinom mladi, malo se pratilo natjecanje na seoskim igrama, a malo nogometne utakmice. Među navijačima, kao najmlađe igre je u društvu roditelja posjetila Ana Kokot, rođena 29. travnja 2011. godine, iz Kolarovca, kći Damira i Marijete rođene Veselnik.

      Čestitke najuspješnijima na Drugim seoskim igrama DVD-a Babinec uputili su članovi organizacijskog odbora, a podjelu pehara izvršili su Antun Knezoci, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec, Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica i načelnik Mirko Korotaj. Za dobro suđenje, po prvi puta su nagrađeni i suci, a ispred organizacijskog odbora po jedno kuhano jaje uručio im je Danijel Korotaj.

Nekoliko fotografija prikazuje detalje s natjecanja

 

17_184153_09.jpg 17_184200_54.jpg 17_184208_07.jpg 17_184216_44.jpg 17_184226_33.jpg 17_184235_07.jpg 17_184243_23.jpg 17_184253_81.jpg 17_184305_11.jpg 17_184312_70.jpg 17_184323_83.jpg 17_184337_26.jpg