Korisnički login

DVD Babinec domaćin međunarodnog vatrogasnog natjecanja

Glazbenici iz Heiningena fanfarama najavili proglašenje rezultata

      U prisutnosti čelnika općine Mlinarci iz Mađarske, Cirkulane iz Slovenije i Heiningen iz Njemačke, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj otvorio je u subotu, 7. svibnja, međunarodno vatrogasno natjecanje u kojem je sudjelovalo 16 vatrogasnih ekipa, a uspješan nastup vatrogasnim sastavima poželio je i zamjenik župana Milan Pavleković, i  Stjepan Kovaček, zapovjednik vatrogasne postrojbe Varaždinske županije.

      Natjecanje je održano na nogometnom stadionu županijskog prvoligaša Dinama iz Babinca, a o regularnosti brigu su vodili suci Vatrogasnog saveza Varaždinske županije, Nedjeljko Vukalović, Mladen Bogdanović, Božidar Plečko i Dubravko Štefec. Najbrojnije su bile vatrogasne ekipe u muškoj konkurenciji, a sudjelovalo je 6 ekipa, vatrogasci iz Heiningena iz Njemačke, Cirkulana iz Slovenije te domaći sastavi, DVD Gornje Vratno, Lovrečan Dubrava, Križovljan Cestica i Virje Križovljansko. U ženskoj konkurenciji natjecale su se ekipe DVD-a Lovrečan Dubrave i članice Prostovoljnog gasilskog društva Cirkulane. Po dvije ekipe bile su prijavljene za natjecanje vatrogasne mladeži starosti 12 do 16 godina, DVD Gradišće i DVD Križovljan Cestica, a u najmlađoj kategoriji,   u natjecanju djece starosti 6-12 godina prijavljeno je šest sastava. Slovenska ekipa bila je sastavljena od djevojčica, a ostalim sastavima zajedno su sudjelovali dječaci i djevojčice. To su bile ekipe DVD-a Lovrečan Dubrava, Gradišće, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko i Gornje Vratno. S tri ekipe u natjecanju sudjelovali su vatrogasci iz Cirkulana, Križovljan Cestica i Lovrečan Dubrava, a po dvije ekipe prijavili su Virje Križovljansko i Gornje Vratno.  

       Natjecanju su prisustvovali i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestica, predsjednik Darko Majhen, počasni predsjednik Antun Knezoci, zapovjednik Zajednice Milenko Biškup, zapovjednik vatrogasne postrojbe domaćina Slavko Furjan iz DVD-a Babinec, kao i predsjednici pojedinih vatrogasnih društava, a organizaciju natjecanja vodio je Zvezdan Korotaj iz DVD-a Lovrečan Dubrava, zamjenik zapovjednika VZO Cestice. Vatrogasnom natjecanju prisustvovao je i Janez Liponik, zapovjednik Podravske regije i član Upravnog odbora Vatrogasnog saveza Slovenije, a tu su bili i članovi zapovjedništva Podravske regije Ptuj, Zvonko Glažar pomoćnik zapovjednika, Marjan Meglić, predsjednik Regionalnog saveza Ptuj, Milan Majer i Ivan Tetitkovič, zapovjednik PGD Cirkulane koji je kao član ekipe sudjelovao u natjecanju.

   Samo natjecanje trajalo je nešto preko četiri sata, a završetak natjecanja i proglašenje pobjednika fanfarama je najavio glazbeni sastav Fanfarenzug FFW-Heiningen iz Njemačke. U najmlađoj kategoriji, u natjecanju djece starosti 6-12 godina najbolji su bili mladi iz Gornjeg Vratna, ispred Gradišća i Virja Križovljanskog, a u istoj starosnoj skupini prvi je bio ženski sastav PGD Cirkulane. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje Križovljansko, ispred Lovrečan Dubrave i Gornjeg Vratna, a kod žena pehar za prvo mjesto pripao je članicama DVD-a Lovrečan Dubrava. Od 16 ekipa po tri sastava prijavili su Cirkulane, Križovljan Cestica i Lovrečan Dubrava, a među najuspješnijima, s osvojenim prvim i drugim mjestom, bili su vatrogasci iz Cirkulana, Gradišća i Lovrečan Dubrave.

        Podjela pehara i priznanja izvršena je u prisutnosti načelnika Norberta Aufrechta, a odličja za ostvarene rezultate uručili su, ispred zgrade vatrogasnog doma, Antun Knezoci, predsjednik DVD-a Babinec, zamjenika načelnika Josip Borak i predsjednik Vijeća općine Cestica Ivan Hohnjec. Svečanom proglašenju pobjednika prisustvovali su i predstavnici udruga, Milan Borak predsjednik Udruge umirovljenika općine Cestica, a tu je bio i Boris Veselnik, predsjednik Mjesnog odbora Babinec. Tu su bili i predsjednici cestičkih vatrogasnih društava. Ivan Kralj iz DVD-a Križovljan Cestica, Marijan Horvatić, iz Virja Križovljanskoga, Franc Težak predsjednik DVD-a LOvrečan Dubarava, Gradišća Davor Kutnjak, a tu su bili i zapovjednici i voditelji ekipa.

    Vatrogasno natjecanje vatrogasnih postrojbi održano je u sklopu EU projekta Izgradnja europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije, a ostvaren je u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije. Projekt je u potpunosti, s iznosom od  56.448,70 Eura financirala Europska unija, iz programa Europa za građane, a uz Općinu Cestica, kao nositelja projekta u realizaciji vatrogasnog natjecanja sudjelovali su i predstavnici Vatrogasne zajednice općine Cestica i cestička vatrogasna društva.

   Nekoliko fotografija s održanog natjecanja i proglašenje pobjednika

 

 

14_131446_68.jpg 14_131503_15.jpg 14_131514_65.jpg 14_131532_07.jpg 14_131544_59.jpg 14_131556_37.jpg 14_131606_88.jpg 14_131617_56.jpg 14_131626_95.jpg 14_131712_61.jpg 14_131756_24.jpg 14_131806_88.jpg