Korisnički login

U općini Cestica prijem za roditelje novorođene djece

Za svako dijete osigurano 1000 kuna

U srijedu, 20. travnja 2011. godine održan je u vijećnici cestičke općine prijem za roditelje novorođene djece, a u pratnji mama i roditelja tu su bili i najmlađi, Klara, Kaja i mali, četveromjesečni Ivan Kunštek. Iz proračuna Općine Cestica za svako novorođeno dijete osigurano je po tisuću kuna, a isplata se vrši preko Hypo alpe adria banke. 

         Od jedanaestero djece rođenih posljednjih nekoliko mjeseci petero roditelja živi u Gornjem Vratnu, a prinove su dobila i naselja Babinec, Cestica, Dubrava Križovljanska, Virje Križovljansko i Vratno Otok.  Među novorođenom djecom najmlađa je Sara Ščuric, rođena 17. ožujka 2011., roditelji Dražen i Dijana r. Križanić. Nešto stariji je Leon Križanić, rođen dva dana ranije, 15. ožujka, roditelji Goran i Mihaela r. Žnidarić, a 14. ožujka rodila se Klara Dregarić, roditelji Marijan i Jasmina r. Lazar. U mjesecu veljači rođeni su; Dijana Rugan, kći Denisa i Dušanke r. Majhen, rođena 14. veljače 2011., Antonia Posavec rođena je 13. veljače, roditelji Zoran i Ivana Domjan, a Filip Malčec, sin Stjepana i Danijele r. Košutar rodio se 8. veljače. Gabrijel Veršić rodio se 27. siječnja, roditelji Marko i Petra Delač, Ema Rodeš rođena je 18. siječnja, roditelji Ivica i Mateja Martan, a Kaja Kolmačić, kći Josipa i Renate r. Obran rodila se 6. siječnja.  Ella Obadić rođena je 30. studenoga 2010. , roditelji Sašo i Mihaela Obadić, a Tomislavu i Danijeli r. Strelec 2. prosinca 2010. rodio se sin Ivan. U prvoj polovici dana rođeno je troje djece, Kaja, Klara i Ivan, a u popodnevnim i večernjim satima rođene su ostale prinove u obiteljima.

   Čestitke roditeljima na prinovama u obitelji uputio je Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica, a uz čestitku svaka majka primila je i buket cvijeća. Načelnik je istaknuo da općina Cestica nastoji roditeljima pomoći i u kasnijoj fazi odrastanja djece. Tako je za sufinanciranje smještaja djece u Dječjem vrtiću Zeko osigurano 600 tisuća kuna. Za prvo dijete općina podmiruje cijenu vrtića s iznosom od 450 kuna, za drugo dijete sufinanciranje iznosi 550 kuna, a ako je iz jedne obitelji u vrtiću troje djece, uz sufinanciranje za dvoje djece, za treće dijete izdvaja se 1150 kuna kolika je i cijena smještaja u vrtiću. Trenutno Dječji vrtić Zeko u Cestici polazi stotinjak djece,  u redovnom desetosatnom programu, a mini programa male škole polazi još 36 djece predškolskog uzrasta. Načelnik je istaknuo da Općina Cestica i u kasnijem razdoblju nastoji roditeljima pomoći, pa se tako iz proračuna osiguravaju sredstva za topli obrok učenicima Osnovne škole  iz socijalno ugroženih obitelji, a u suradnji s Varaždinskom županijom podmiruju se troškove prijevoza učenika u srednje škole. Putem stipendiranja, nastoji se pomoći redovitim studentima, a na dobivanje stipendije mogu računati svi studenti koji su prethodnu godinu završili s prosjekom ocjena iznad 3,5. Za izgradnju vlastitog doma mladim obiteljima općina nastoji pomoći osiguranjem zemljišta za gradnju putem programa poticanja stambene izgradnje, a razvojem gospodarskih zona nastoji se potaknuti i proizvodnja i zapošljavanje.

       Od  roditelja prisutnih na prijemu većina je dobila prvo dijete, a mali Filip doma još ima i dvije sestre, Leu i  Lanu.  S troje djece može se pohvaliti i obitelj Kolmačić iz Dubrave Križovljanske, a uz malu Kaju tu su još i  braća, Rikardo (2004) i Đani (2000), dok će Klara Dregarić iz Gornjeg Vratna odrastati i u društvu braće, šestogodišnjeg Manuela i trogodišnjeg Jakova.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici banke, Tanja Skupnjak i Hrvoje Čurdija, koji su roditeljima objasnili i ostale mogućnosti štednje kod banke, a tu je bila i pročelnica Gabriela Kos i načelnik Mirko Korotaj koji je na kraju svima poželio Sretan Uskrs i uskrsne blagdane.

Na kraju prijema snimljena je i zajednička fotografija, a tu je i nekoliko detalja snimljenih na prijemu, kao i najmlađi sudionici Klara, Kaja i Ivan.

    Čestitke roditeljima, a djeci sretno i bezbrižno djetinjstvo.

 

27_123028_03.jpg 27_123038_65.jpg 27_123053_70.jpg 27_123107_94.jpg 27_123116_22.jpg 27_123215_66.jpg 27_123224_90.jpg 27_123236_72.jpg