Korisnički login

Dvorana OŠ Cestica ugostila zlatne hitove


 U 210 minuta programa izvedene brojne legendarne pjesme  
      Kako je bilo i najavljeno danima prije u subotu, 16. travnja, s početkom u 20 sati, započeo je u cestičkoj dvorani koncert popularnih pjevača zabavne glazbe koji su izveli legendarne hitove, a na rasporedu su bile i brojne popularne pjesme kajkavskog podneblja. Sam program vodio je Davor Dretar Drele, a uoči nastupa nazočnima se obratio i načelnik Mirko Korotaj koji je više stotina posjetitelja pozvao da svaki pljesak namijene i hrvatskim braniteljima i Hrvatskoj.

         Od brojnih gostiju prvi je, uz pratnju glazbenog sastava Bolja linija, pjesmom „Tko ste vi da sudite o nama“ nastupio Đuka Čaić, a više stotina posjetitelja pljeskom je nagradilo i stihove i izvedbu pjesme za koju je riječi napisao sam autor, a uglazbio je Marko Perković Thompson. Uslijedio je nastup Danijela Popovića, a potom se u izvođenju popularnih zabavnih pjesama publici predstavila i Marina Tomašević te Juraj Galina. Pjesmu Dao sam ti dušu zajedno s pjevačem Alenom Slavicom radosno je prihvatila i publika, a pridružila se i izvođenju pjesme Tvoja zemlja te hitovima Ulica jorgovana i Ruže u snijegu Darka Domijana. Pjesme Svi su znali da smo ljubovali, Što si mi sinoć stavila u vino, Nisi ti više crno vino... koje je otpjevao Dalibor Brun podsjetila je na plesnjake i zabave, a potom su se pjesmom Kad procvatu jabuke predstavili i Podvinčani. Izveli su i pjesmu Daj mi natoči, a stihovi pjesme Rane devedesete podsjetili su na Domovinski rat i agresiju na Hrvatsku kao i poginule branitelje, prognanike i izbjeglice kojima su gostoprimstvu pružili i brojni posjetitelji u dvorani. ( Stigla jesen pa se svega prisjetih onih dana ranih devedesetih. Oj mladosti moja mila rano si me ostavila kao cvijet na kamenu kao srnu ranjenu. Oj mladosti moja mila rano si me ostavila kao cvijet na kamenu kao srnu ranjenu. Za sve vijeke prokleti svi ratovi crni veo nosili mi svatovi, a ja ko bez krila ptica vezan sam uz ta kolica, sestrica me previja stara majka umiva. A ja ko bez krila ptica vezan sam uz ta kolica, sestrica me previja stara majka umiva. Lijepa moja Hrvatska Domovino mnogo suza zbog te se prolilo.  Kad ne bude više mene sačuvaj
bar uspomene zbog svih onih ranih devedesetih. Da se ne zaborave rane devedeset
e.)   

         Na popularne pjesme, Leila, Ribica zlatna… podsjetio je Sead Memić Vajta, a pjesmom  Divno je biti nekome nešto Željko Krušlin Kruška najavio je svoj dio programa. Rajko Suhodolčan predstavio se popularnim „brajdama“ i čučom… ,  a pjesmu Ak sem te igdar fkanil rado je prihvatila i publika.

      U pauzama nastupa pojedinih pjevača voditelj programa Davor Dretar Drele, ispričao je po koji vic i dosjetku, a publiku je počasti i pjesmom. Nakon tri i pol sata, kad je ura na semaforu školske dvorane pokazivala 23,26 minuta na pozornici su zajedno zapjevali svi sudionici programa, a u pjesmi su im se pridružili i gledatelji.

    Brojni posjetitelji i vrhunska izvedba popularnih legendarnih hitova potvrdili su da ljubav prema dobroj pjesmi, unatoč brojnim poteškoćama koje nas pritišću nije iščeznula, a mnoge je podsjetila na nekad brojne plesnjake i zabave kao i gostovanja pjevača koji su se posebno uspješno priređivale u Gornjem Vrtanu, u organizaciji tamošnjeg nogometnog kluba, kada je između ostalih gostovao i „Dudek“, odnosno popularni glumac Martin Sagner iz serije Gruntovčani.

Projekt pod nazivom „Mega TV koncert - zlatni hitovi - legende pjevaju” započeo je 12. ožujka u Čakovcu, a obići će 18 hrvatskih gradova među koje je eto subotnjim nastupom uvrštena i Cestica.

Nekoliko fotografija s održanog koncerta koji je trajao od 20 do 23, 30 sati.

   

20_152827_64.jpg 20_152838_47.jpg 20_152846_01.jpg 20_152853_40.jpg 20_152900_30.jpg 20_152912_73.jpg 20_152920_40.jpg 20_152933_62.jpg 20_152943_77.jpg 20_152956_03.jpg 20_153005_43.jpg 20_153016_93.jpg