Korisnički login

U dvorani OŠ Cestica održano natjecanje mladih talenata

Nastupili izvođači iz sedam škola, a prvu nagradu osvojio je David Županić

     Za ovogodišnje natjecanje mladih talenata, koje je održano pod nazivom Max traži zvijezdu  (Max sucht den Superstar), učenici sedam osnovnih škola Varaždinske županije pripremali su se nekoliko mjeseci, a pravo nastupa na završnoj priredbi iz svake škole osigurala su po tri izvođača. Zahvaljujući učitelju njemačkog jezika, Krešimiru Golubu, i ravnateljici Nevenki Turščak završna priredba održano je u OŠ Cestica, u petak 25. ožujka, a više stotina posjetitelja uživalo je u programu kojeg su uz domaćine, na hrvatskom, njemačkom, engleskom i francuskom jeziku izveli učenici Osnovne škole Visoko, Breznički Hum, Vidovec i Petrijanec kao i predstavnici IV i VII OŠ Varaždin.

     Sam program započeo je u 17 sati, a pred nastup izvođače i publiku pozdravili su; ravnateljica Nevenka Turščak i zamjenik načelnika Josip Borak.

       Nastupe mladih talenata u pjevanju, plesanju i glumi, kao i u izvođenju mađioničarskih trikova, ocijenio je stručni žiri; Valentina Geci i Mrjana Pospiš koje su u uvodnom dijelu izvele po jednu skladbu, a tu je bila i Lea Mrak, voditeljica iz VTV-a Varaždin i Theo Bross, docent Glazbene akademije iz Stuttgarta.

   U programu su nastupili Sara Samac i Sara Pevec, Ana Marija Štefanec, Sara Paska i Klara Žignić, iz IV OŠ Varaždin. Osnovnu školu Vidovec predstavili su  Maja Hulama,  „Komodianten“ i Tomislav Priher, a za najudaljeniju OŠ Visoko to su učinili Tea Jež i Leona Kuzmić, Karemn Baneković i Petra Hardović i Ivana Horvat i Lorena Šturbek. S južnog dijela Županije, iz OŠ Breznički Hum tu je bio i sastav  „Trio Rio“, Arijana Vnučec i Paula Habulin i Hrvoje Horvat. Zapažen nastup priredili su i učenici iz Petrijanca, „R. M. T.“, Alex Oršoš, a bodrenje i pljesak navijača dobila je i Katarina Meštrović. Za Sedmu OŠ Varaždin nastupio je Aleksandar Zagorec, Lora Kovačić i Vinka Kovač, a za domaćine tu je bio glazbeni sastav „Čista petica“, nastupio u sastavu Lucija Domjan, Paula Mesek, Tomica Banfić, Kristijan Županić i David Županić koji je u samostalnoj izvedbi publiku oduševio vlastitom skladbom Bajka. Michael Jackson i pjesma Billie Jean  bili su inspiracija za nastup Tomislava Mileca, a brojni navijači pripremili su i transparent na kojem je pisalo Tomo je najbolji.

      Nakon izvođenja redovitog programa, za vrijeme vijećanja žirija, održan je revijalni dio u kojem su se cestičkoj publici predstavile Anja Pomper i Anja Rog iz OŠ Vidovec, pobjednice prošlogodišnjeg Talent showa, a potom su nastupili i učenici OŠ Cestica,  Lucija Vupora i Paula Mesek, koje su se posebno istaknule na školskom natjecanju. Profesionalnošću nastupa još jednom je oduševio Tomica Banfić koji je otpjevao pjesmu Nije vrijedno sine moj, Leonida Hutinski pokazala je kako plešu mažoretkinje, a skupina Brinete zaplesala je na pjesmu Lady Gage. Iza čega je uslijedilo proglašenje najboljih.

      Nagrade najboljima, uz pljesak publike i ostalih izvođača, uručila je Nevenka Turščak.  Brončanu medalju za treće mjesto, i nagradu od tristo kuna osvojio Tomislav Milec, srebrna medalja i četiristo kuna pripala je Tomislavu Priheru iz OŠ Vidovec, a zlatnu medalju i prvu nagrada u iznosu od  petsto kuna dobio je David Županić za izvođenje skladbe „Bajka“ za koju je sam napisao tekst i  glazbu. Među prvima pobjedniku su čestitali i roditelji, Nadica i Ivan, i brat Marko, a cijeli program profesionalno su vodili Ana Marija Babić i Josip Cestar

        Sav prihod od ulaznica koje su se prodavale po popularnoj cijeni od deset kuna ide u fond školskog glazbenog sastava „Čista petica“, a koristit će za nabavu bubnjeva koji im nedostaju. Za nabavu bubnjeva, u predvorju dvorane, posjetitelji su mogli darovati svoj prilog, a tu su se prodajnom izložbom reprodukcijskih slika anđela, izrađenih na drvenoj podlozi,  poznatog austrijskog slikara Gustava Klimta, predstavili i učenici „Deutschgruppe Sturm“

           Za realizaciju ovogodišnjeg natjecanja zasluge pripadaju ponajviše mentorima, a to su Željka  Hutinski, Lea Lesar Dolenc, Danijela Ivančan Bosilj, Valerija Paljak,  Sara Kolar i Krešimir Golub iz OŠ Cestica. Doprinos uspješnoj realizaciji završnice natjecanja dali su i učitelji  Slavica Požgajec, Željka Posavec- Malok, Marija Kadi, Mirjana Voćanec, Davor Hohnjec, te pedagoginja  Dubravka Žigmund i ostali nastavnici, učenici i djelatnici škole.

      U nastavku nekoliko fotografija s održanog natjecanja, a dozvolim autora, davida Županića tu je i tekst pjesme Bajka.

 

Bajka

Ti,

ti si meni suđena,

jer kad si pored mene,

ja zaboravim probleme.

 

Nekad davno.

Tako počne svaka bajka.

A ti i ja,

znamo se od malena.

 

I svaku večer molim za tebe,

da se zaljubiš ti u mene,

o Bože dragi molim te ja,

da mi se ispuni želja ta.

 

I ono.

Ko u svakoj bajci,

princ spasi princezu,

od ogromnog zmaja.

 

A ja.

Nešto želim ti reći,

al neznam kako?!

al neznam zašto?!

 

Da moje srce žudi za tobom,

i ne može bez tebe.

I zagrljaj u kojem nisi ti,

moj će život uništiti.

 

I svaku večer molim za tebe,

da se zaljubiš ti u mene.

O Bože dragi molim te ja,

da mi se ispuni želja ta.

 

I kako biva,

 ko u svakoj bajci,

 princ i princeza

 dovijeka živjeli zajedno, … (2 x)

 

I svaku večer molim za tebe,

 da se zaljubiš ti u mene.

O Bože dragi molim te ja,

 da mi se ispuni želja ta.

 

09_154442_52.jpg 09_154453_42.jpg 09_154500_49.jpg 09_154510_04.jpg 09_154521_99.jpg 09_154533_60.jpg 09_154545_67.jpg 09_154555_56.jpg 09_154607_65.jpg 09_154616_95.jpg 09_154629_80.jpg 09_154644_57.jpg