Korisnički login

Općina Cestica domaćin Vesele škole nogometa i 2010 godine

Školu nogometa  završilo 216 djece iz susjednih općina
      Po treći puta je na području Općine Cestica održana Vesela škola nogometa koja je ove godina realizirana, pod nazivom OFFS Cestica – Vinica 2010, a u petodnevnom programu škole koji je održan na igralištu NK Dinamo Babinec, sudjelovalo je 216 djece, za dječake dob je bila od 6 do 12 godina dok su djevojke mogle biti i dvije godine starije. Sama škola započela je radom u ponedjeljak, 16. kolovoza i trajala je do petka kada je bilo svečano zatvaranje podjela diploma i nagrada, a u revijalnom dijelu sudjelovali su i roditelji.

        Otvaranju su uz roditelje i djecu, asistente i trenere, prisustvovali čelnici iz Vinice i Cestice,  županijska vijećnica Barbara Antolić, i zamjenica načelnika općine Vinica Mirjana Jambriško, kao i učiteljica Tatjana Pajtak, a uspješan rad mladima poželjeli su i načelnici susjednih općina, Marijan Kostanjevac i Mirko Korotaj. Plan rada škole objasnio je lider Škole, Ivan Dobrotić koji je istaknuo da su u organizaciji pomogli i vatrogasci DVD-a Babinec, kao i nogometni klubovi, s područja općine Cestica i Vinica, NK Bratstvo Otok Virje, Polet Cestica, Vratno, Vinica i ŽNK Cestica, a zahvaljujući angažiranju predstavnika nogometnog kluba Drava Strmec Podravski polazak škole omogućen je i djeci iz tog naselja.  

       Rad škole vodio je Ratko Gašparić, lider trenera, a podizanje zastave OFFS-a povjereno je Nikolini Ivančić i Vesni Džinić, trenericama. Djeca su podijeljena u 12 ekipa, koje su nosile slijedeće nazive Ajax, Arsenal, Barcelona, Bayern, Dinamo, Inter, Juventus, Liverpool, Lyon, Manchester, Milan i Real, a za svaku ekipu imenovan je po jedan trener i asistent. Sam program škole realiziran je preko dvadesetak stanica koje su radile pod slijedećim nazivima: nogotenis i nogokošarka, driblinzi i finte, konopac, vođenje lopte, osnovni udarci, hokej, primanje i dodavanje, suradnja i komunikacija, zdrava prehrana, male igre, udarci glavom, specifični udarci, igre s čunjevima, tehnike vrata, kao i nogometne igre.

     Svih pet dana stručni nadzor nad radom Škole obavila je Pavica Mičuda  instruktorica OFSS-a, a osim Vesne i Nikoline koje su podigle zastavu u radu su sudjelovali slijedeće trenerice i treneri Tamara Vočanec, Martina Dobrotić i Silvija Premužić, te Matija Lazar, Mario Dobrotić, Tomislav Krleža, Kruno Humek, Darko Jambriško, Teodor Vočanec i Kristijan Kolar. Polaznicima Škole na usluzi i pomoć trenerima bili su i mladi asistenti Eva Hrženjak, Iva Galevski, Maja Težak, Luka Domjan, Marko Friščić, Mario Furjan, Dario Hrnčić, Luka Juričinec, Mario Lazar, Emanuel Obadić, Nikola Vnuk i Goran Žganec. 

     Posebno atraktivni bio je posljednji dan škole, a taj dan na programu su bile slijedeće aktivnosti, od osam sati do velikog odmora koji je bio u 10,45 sati ekipe su radile po stanicama. Zatim je odigrana malonogometna utakmica između roditelja koji su bili podijeljeni u dva tabora, mame i tate, a nakon toga nastupila je mlada pjevačka nada Gabrijela Hrženjak, učenice 7 razreda OŠ Vinica. Sve nogomete utakmice sudila je, bez posebnih primjedbi igrača, Pavica Mičuda, a zbog velikog zanimanja roditelja u malom nogometu odigrane su dvije utakmice. U prvom je odgovarajuća selekcija mama pobijedila sastav očeva rezultatom 3:2, a u drugoj utakmici, mame-2 : tate-2, na kraju je rezultat bio neriješen 2:2 te se pobjednik dobio nakon izvođenja penala koje su mame bolje izvodile i na kraju pobijedile rezultatom 3:2. U srazu trenera i asistenata osjetila se lagana premoć iskusnijih i starijih koji su na kraju rezultatom 1:0 izvojevali i pobjedu nad asistentima. U potezanju užeta snage su odmjerile muške i ženske roditeljske selekcije Cestice i Vinice, a pobjednik je morao biti bolji u minimalno dva potezanja. Tako je u muškoj konkurenciji pobjedu izvojevala selekcija Cestice, rezultatom 2:1, a isti rezultat ostvaren je i u ženskoj konkurenciji kod čega smatram potrebnim istaknuti da je zbog manjeg broja prijavljenih natjecateljki za Vinicu susjednu ekipu pojačalo nekoliko mama iz cestičke općine koje su unatoč čvrstoj volji bile nadjačane od domaće selekcije. 

        U završnom dijelu polaznicima škole uručene su diplome, a zahvalu roditeljima, djeci sponzorima, trenerima i asistentima uputio je lider škole Ivan Dobrotić. Rad škole odvijao se pod pokroviteljstvom općine Cestica i Vinica, a čestitke polaznicima na uspješnom završetku škole i zahvalu organizatorima, liderima i trenerima i asistentima i svima koji su doprinijeli njenom uspjehu uputili su, u ime općine Vinica Mirjana Jambriško, zamjenica načelnika općine i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. Posebnu nagradu dobili su pobjednici Bon-bon kupa  Škole nogometa Cestica – Vinica 2010 godine, a koji su ove godine osvojili, u ženskoj konkurenciji sa 106 bodova Ana Marija Galeković (trenerica Silvija Premužić), a kod dječaka prvo mjesto pripalo je Emilu Turščak (trenerica Vesna Džinić), koji je osvojio 130 bodova. Posebno priznanje organizatora za besprijekorno snabdijevanje i pripremanje hrane i sokova svih dana trajanja škole dobila je Irena Jamnik, a na pomoć organizaciji bila je „tehnička ekipa“, u sastavu Ana Veršić, Doroteja Dregarić, Marino Korotaj i Marija Dobrotić. Na prigodnoj svečanosti, čelnici susjednih općina, donačelnica Mirjana Jambriško i načelnik Mirko Korotaj uručili su priznanja voditeljima Škole,  diplome su dobili asistenti, a certifikate treneri i lideri, Ratko Gašparić i Ivan Dobrotić.

   Na nekoliko slijedećih fotografija prikazani su najznačajniji detalji OFFS Cestica–Vinica 2010.                              

 1. zajednička fotografija svih sudionika škole
 2. podizanje zastave
 3. Otvaranje Vesele škole nogometa 16. kolovoza 2010. godine
 4. pred početak škole
 5. treneri i asistenti
 6. Pavica Mičuda i tehnička ekipa za praćenje Škole
 7. Bon bon kup - Ana Marija Galeković
 8. Bon bon kup - Emil Turščak
 9. ekipa Mame
 10. ekipa Tate
 11. potezanje uzeta
 12. uručenje diploma i certifikata

 

26_142046_63.jpg 26_142054_13.jpg 26_142104_90.jpg 26_142118_00.jpg 26_142132_59.jpg 26_142149_15.jpg 26_142202_83.jpg 26_142218_37.jpg 26_142235_97.jpg 26_142247_03.jpg 26_142300_96.jpg 26_142449_57.jpg