Korisnički login

Nogometaši Dinama iz Babinca proslavili 30 obljetnicu kluba

Podjelom zahvalnica odali priznanje zaslužnima 

     U prisutnosti brojnih prijatelja i gostiju, kao i predstavnika nogometnih klubova općine Cestica koji se natječu u Županijskoj nogometnoj ligi, članovi Nogometnog kluba Dinamo iz Babinca proslavili su, u subotu 24. srpnja 2010. godine, tridesetu obljetnicu kluba. Goste i uzvanike pozdravio je Saša Škrinjar, predsjednik kluba, a izvješće o radu podnio je Ratko Gašparić tajnik, koji je naglasio da su ove godine nogometaši Dinama prvim mjestom u Drugoj županijskoj ligi ostvarili plasman u viši rang natjecanja.

Čestitke na obljetnici nogometašima je uputio Antun Knezoci, predsjednik DVD-a Babinec, a slavljenicima je čestitao i načelnik Mirko Korotaj i župan Predrag Štromar koji im je poželio uspješan nastup u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

              Osnivačka skupština NK Dinamo Babinec održana je 16. lipnja 1980. godine u prostorijama bivše OŠ Babinec, a u prvo rukovodstvo kluba izabrani su Marijan Kos za predsjednika, Milivoj Jamnik bio je potpredsjednik i ujedno prvi trener, Mladen Jamnik izabran je za tajnika i Ruda Humek za blagajnika. Ostali članovi predsjedništva bili su Franjo  Vnuk, Marijan Dobrotić, Vlado Kolar, Josip Vočanec, Ivan Korotaj i Antun Arklinić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Josip Jamnik za predsjednika, a za članove izabrani su Ivan Vnuk i Ivan  Jamnik.

Tjedan dana nakon osnivanja, 23. lipnja, odigrana je i prva službena utakmica u kojoj su se sastali NK „Dinamo“ i nogometni klub VIS Varaždin, a poduzeće Vis tom je prilikom klubu poklonilo i prve dresove.

Narednih godina NK „Dnamo“ natjecao se u tadašnjoj Općinsko ligi Nogometnog saveza  Varaždin, a nakon osnivanja trebalo je prionuti izgradnji neophodne infrastrukture. Tako je 1981. godine postavljena i prva svlačionica,  tzv. baraka, koja je služila i kao spremište, a već naredne, 1982. godine počela je izgradnja svlačionica i ograđivanje igrališta i zaštitnih mreža iza gola. Uredilo se i igralište za mali nogomet, a te godine formirana je i ekipa veterana te je održan i prvi memorijalni turnir i prva Plava noć Dinama.

Gradnja svlačionica završena je 1986. godine, a već 1987, pod vodstvom trenera Milivoja Jamnika, NK Dinamo prvi puta ulazi u viši rang, natjecanja. Proslava desete obljetnice kluba održana je 1990. , a već popularnu Plavu noć te je godine posjetilo preko 2500 posjetitelja, istaknuo je u podnesenom izvješću tajnik Ratko Gašparić.

Ratnih godina NK „Dinamo“ imao je vrlo teške uvjete djelovanja. Liga se nije mogla održati normalno pa se pristupilo turnirskom prvenstvu, a u Domovinskom ratu sudjelovali su i igrači kluba, Marijan Vučak, Davorin Knezoci, Zvonko Veršić, Boris Jamnik i Stanko Furjan.

Kasnijih godina u klubu se radi na opremanju sportskog terena i svlačionica, a na prigodnoj svečanosti održanoj 8. srpnja 2001. godine proslavljeno je uređenje igrališta i klupskih prostorija, sanitarija i tribina. Na igralištu NK Dinama Babinec odigrane su brojni nogometni susreti i prvenstvene utakmice, a u prijateljskom ogledu snage su odmjerili i veterani NK Varteks i Dinamo iz Babinca. Na nogometnom igralištu NK Dinamo Babninec održavala se i Vesela škola nogometa u kojoj je sudjelovalo preko dvjesto djece, a 2004. godine na igralištu se zatekao i Miroslav Čiro-Blažević, nogometni trener najuspješnije nogometne reprezentacije Hrvatske koja je 1998. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojila treće mjesto.

        Na proslavi su zaslužnim pojedincima i osnivačima kluba uručene zahvalnice i priznanja koje su primili i svi predsjednici koji su vodili klub, a to su bili Marijan Kos, Milivoj Jamnik, Mladen Jamnik, Mirko Korotaj, Marijan Turščak, Ivan Dobrotić, Slavko Talan, Dado Majhen i pokojni Marijan Lorbek za kojeg je posthumno obitelj namijenjena zahvalnica. Od susjednih predstavnika zahvalnice su primili Stjepan Sambolec iz NK Omladinac Vratno, Damir Velečić iz Bratstva Otok Virje i Zvonko Lazar iz Poleta iz Cestice, a priznanja su uručena i Varaždinskoj županiji i Općini Cestica kao i sponzorima i podupirateljima kluba. Proslava tridesete obljetnice kluba održana je pod šatorom, a pod nazivom „Plava noć Dinama“, do jutarnjih sati potrajala je kulturno zabavna priredba, uz druženje, pjesmu i ples. 

     Nekoliko fotografija snimljenih na svečanoj sjednici kluba

31_112935_62.jpg 31_113013_57.jpg 31_113026_17.jpg 31_113055_64.jpg 31_113110_22.jpg 31_113131_99.jpg 31_113143_62.jpg 31_113152_93.jpg