Korisnički login

I ove godine na relaciji Babinec-Lovrečan - Dubrava Križovljanska

Djed Božićnjak darivao djecu

            Skoro nestvarno zvuči podatak da je u nedjelju, 20. prosinca 2009. godine u našem zavičaju ujutro izmjerena temperatura od minus 20 stupnjeva, a eto danas na Badnjak u 21 sat, 3 sata prije ponoćke, temperatura je plus 13 stupnjeva. Snijeg koji je u subotu paralizirao veći dio Hrvatske jednostavno je nestao, a sjećanje mladih, roditelja i djece koja su posljednje nedjelje Adventa u popodnevnim satima prisustvovali podjeli darova djeda Božićnjaka koju je i ove godine organizirao DVD Lovrečan – Dubrava, točnije kulturno sekcija društva „Zvončići“, rijetko će se tko i sjećati. Pa neka ostane zabilježeno, a i s nekoliko fotografija popraćeno vrijedno nastojanje članova Društva koji su i ove godine poštujući tradiciju najmlađima približili radost Božića.

      Po već uhodanom programu određeno je da djed Božićnjak djecu daruje na slijedećim  lokacijama, u Babincu kod ugostiteljskog objekta Duplo, u Brezju Dravskome kod restorana Rim, u Dubravi Križovljanskoj, na trgu ispred zgrade Mihalić i u Lovrečanu kod vatrogasnog doma.

      U skladu s tradicijom okupljanje vesele družine održano je kod Katice Rižmarić u Brezju Dravskom odakle je djed Božićnjak fijakerom krenuo u obilazak, a kobila Zora, vlasnika Marijana Škrinjara iz Brezja, unatoč hladnoći hrabro je povukla  veselog djedicu i njegovu pratnju koja je u 13 sati stigla do Babinca gdje se okupilo četrdesetak djece koji su s radošću prihvatili namijenjen im poklon. Kako je zbog poveće pratnje bilo premalo mjesta za 120 poklon paketa iste je u kombi vozilu prevozila ekipa Boris Ivančić i Miljenka Biškupa, a tu je bio i Tomica Banfić koji je zvucima harmonike pratio raspjevanu družinu. Slijeće odredište u Brezju i Dubravi Križovljanskoj uspješno je odrađeno, a na povratku ekipa je svratila i do graničnog prijelaza gdje je čestitka upućena djelatnicima Carine i granične policije. Kočijom je upravljao Mario Škrinjar, a optimalno kočenje na nizbrdicama preuzeo je otac Marijan koji je upravo na relaciji između Lovrečana i Dubrave omogućio nesmetanu i sigurnu vožnju.

     Doček djeda Božićnjaka u Lovrečanu, na posljednjoj stanici putovanja bio je ispred zgrade DVD-a, a zbog iznimno hladnog vremena program je održan u sali gdje je izvršena i podjela darova. Tu su, uz pratnju harmonikaša djeca zapjevala pjesmu zvončići, a nakon podjele darova nastavljeno je druženje uz sokove i kolače. Ulogu djeda Božićnjaka uspješno je realizirao Simon Korotaj kojem su kao sobovi pomagali, brat Marijan Korotaj i Mario Ožvatić kojima se pridružio i Vinko Kostervajn i ostali članovi društva. U realizaciji obilaska djeda Božićnjaka pomogli su i Igor Furjan, Branko Korotaj i Pavao Humek, a tradicionalni program podržali su i roditelji djece. U nastavku nekoliko fotografije snimljenih na dolasku iz Dubrave i u Lovrečanu, posljednjoj stanici dolaska djeda Božićnjaka

24_231315_89.jpg 24_231324_11.jpg 24_231333_67.jpg 24_231344_34.jpg