Korisnički login

Grb općine primili Davorka Golubić i Stjepan Spevan

Dobitnici priznanja i nagrada općine Cestica u 2009-oj godini

     Jedna od točaka svečane sjednice Vijeća općine Cestica je i dodjela općinskih priznanja i nagrada koje se dodjeljuju najzaslužnijima za razvoj zavičaja i svekoliki doprinos Općine i šire društvene zajednice. Tako je i ove godine, nakon pozdrava Domovini, koji su uz pratnju tamburaša otpjevali članovi Kuda, te odavanja počasti umrlim vijećnicima i poginulim hrvatskim braniteljima, uslijedila podjela općinskih priznanja koje je osobno uručio načelnik općine Mirko Korotaj. Prvo se kao najviše općinsko priznanje zaslužnima dodjeljuje Grb općine, a ove godine nagradu su dobili Stjepan Spevan iz Gornjeg Vratna i Davorka Golubić iz Radovec Polja, predsjednica Kulturno umjetničkog društva općine Cestica.

      Nagrada općine Cestice dodijeljena je Osnovnoj školi Cestica, istu je primila  ravnateljica Nevenka Turščak, dok je nagradu DVD-u Križovljan Cestica preuzeo tajnik Marijan Vočanec, a Zvonko Lazar preuzeo je nagradu koja je dodijeljena cestičkim nogometašima Nogometnom klubu „Veterani“ Cestice.

    Plaketu Općine Cestica primila je Barbara Antolić, vlasnica Doma za starije i nemoćne osobe „Dom Sv. Ane“ - Babinec, Marijan Cestar, vlasnik tvrtke „CMS-montaža“, Mladenu Horvat, nositelj  Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Horvat“ i Vladimir Friščić, vlasniku pilane.

            Novčane nagrade u iznosu od tisuću, petsto i tristo kuna, za najbolje uređenu okućnicu, balkon, poslovni prostor i športski objekt, te turističku ponudu ili zanimljivost, kao i za najljepši klampotic općine Cestica uručio je Ivan Hohnjec, predsjednik Vijeća općine Cestica. U prvoj kategoriji prva nagradu dobila je Nada Zebec iz Babinca, Marina Dregarić iz Gornjeg Vratna bila je druga ispred Marije Lukaček iz Virja Križovljanskog. Za najljepše uređeni balkon proglašen je balkon Dijane Strelec iz Natkrižovljana, a Dragica Kos iz Babinca, bila je druga ispred Danice Bolčević iz Brezja Dravskog. U isto mjesto otišle su i prve dvije nagrade za najbolje uređeni poslovni  prostor,  prva nagradu dobila je Danica Mihin i picerije „Rim“ , a drugo mjesto osvojila je Nevenka Kanjir vlasnici knjigovodstvenog servisa.  Udruga „Vezilje“, za suvenir „obrsač“, osvojila je prvu nagradu u kategoriji najbolja turistička ponudu ili zanimljivost, a istu je primila Ljubica Dobrotić, predsjednica udruge, drugu nagradu u toj kategoriji dobila je Nataši Posavec iz Radovca, a Franjo Talan i kolekcija božićnih čestitki s motivom Općine Cestica osvojila je treće mjesto. Za najbolje uređeni športski objekt prva nagrada dodjeljuje se Nogometnom klubu „Vratno“, a drugo mjesto osvojio je Malonogometni  klubu „Jarki“ iz Jarki. U organizaciji općine Cestica, Vinske ceste klampotic i Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica održan je izbor za najljepši klampotic općine Cestica, a prvo mjesto je ove godine osvojio Josip Štehec iz Gornjeg Vratna za klampotic postavljen na predjelu Boršanec, drugo mjesto pripalo je Zlatku Kutnjaku iz Križanča, dok je nagrada za treće mjesto otišla u naselje Jarki, za klampotic Jerneja Gunzi iz istoimenog naselja.

 

21_234545_52.jpg 21_234556_49.jpg 21_234605_49.jpg 21_234615_66.jpg 21_234628_15.jpg 21_234641_63.jpg 21_234652_68.jpg