Korisnički login

Na održanom Atletskom prvenstvu Varaždinske županijeOdlični rezultati atletičara Osnovne škole Cestica 
Atletičarke i atletičari Osnovne škole Cestica na održanom Županijskom prvenstvu u Varaždinu ostvarili su niz zapaženih rezultata, a na natjecanju u krosu djevojke su osigurale nastup na poluzavršnici Hrvatske.
          Na području općine Cestica djeluje desetak sportskih klubova koji se natječu u različitim ligama i sustavima natjecanja. Najbrojniji su nogometaši koji djeluje u četiri nogometna kluba kojima je sjedište u Gornjem Vratnu, Cestici, Babincu i Otok Virju, a posljednjih godina zapažene rezultate ostvaruju i nogometašice koje su okupljene u Ženskom nogometnom klubu Cestica. U Malonogometnom prvenstvu Varaždinske županije Polet iz Cestice trenutno zauzima treće mjesto, a nogometni zaljubljenici iz pograničnog dijela župe Sveta Barbara i općine Cestica okupljeni su oko MNK Jarki. Vrijedne rezultate postižu i mladi nogometaši, a ponedjeljkom se igra liga veterana. Košarkaši Cestice nastupaju u B-1 ligi, a razna natjecanja priređuju i članovi ribičke i lovačke udruge i pikado klubovi.
                     Razvoj sporta na području općine Cestica vezan je i uz Osnovnu školu Cestica, a Školsko športsko društvo koje je formiran u sklopu Osnovne škole Cestica, djeluje u nekoliko sekcija i najbrojniji je sportski kolektiv u općini. Klub i sportske aktivnosti u školi vode učitelji Siniša Ercegovac i Boris Jamnik, a zapažene rezultate cestički atletičari postigli su, na Atletskom prvenstvu Varaždinske županije održanom 15. listopada u Varaždinu gdje su učenici na prvenstvu 5 i 6 razreda osvojili 2 prva i 6 drugih mjesta. Od petih razreda prvo mjesto u trčanju na 600 metara osvojila je Ana Marija babić koja je u bacanju loptice zauzela drugo mjesto koje je u utrci na 300 metara osvojila i Željka Vrabec i Dea Šipek u skoku u vis. Kod šestih razreda prvo mjesto u skok u vis osvojio je Denis Pavlović kojem je u bacanju loptice pripalo drugo mjesto, a na drugo mjesto u skoku u vis doskočio je Renato Kovačić, a istu poziciju u istoj disciplini osvojila je i Vlatka Furjan.
       Uspješan nastup cestičkih atletičara zabilježen je i na održanom Županijskom prvenstvo u CROSS-u, održano 20. listopada 2008. godine u Varaždinu. Učenici škole Cestica sudjelovali su u svim kategorijama od 5-8 razreda i osvojili dva treća mjesta, Paula Juričinec i Nikolina Vlašić, tri druga mjesta, Željka Vrabec, Martina Mesarek i David Županić, a Ana Marija Babić osvojila je prvo mjesto za učenice petih razreda, najbolje vrijeme postigao je i Emanuel Obadić u kategoriji sedmaša, a u kategoriji učenica osmih razreda prvo mjesto osvojila je Natalija Bolčević, koja je zajedno s Nikolinom Vlašić, Samantom Furjan i Marinom Težak osvojila prvo mjesto u ekipnom plasmanu čime je ženska ekipa Osnovne škole Cestica izborila nastup na poluzavršnicu državnog prvenstva rekao je učitelj Boris Jamnik.
Na fotografijama mladi atletičari ŠŠD Osnovne škole Cestica.

04_151413_74.jpg 04_151428_19.jpg 04_151439_87.jpg 04_151451_65.jpg 04_151500_83.jpg