Korisnički login

POČELA IZGRADNJA 4. PO REDU DOMA UMIROVLJENIKA U CESTICI

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE NOVI ŽIVOT, VISOKE KATEGORIJE

Početkom ožujka 2008. godine u mjestu Radovec počela je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe NOVI ŽIVOT. Ovo je 4. Ustanova ovakve namjene koja će po završetku izgradnje skrbiti o ljudima treće životne dobi u općini Cestica. Završetak gradnje planiran je za konac ove godine kada će dom biti  pušten  u rad  i predan na uporabu svojim korisnicima.

Dom je kapaciteta  70 štićenika koji će biti smješteni u 35 komfornih dvokrevetnih soba od čega će ih u  prizemlju biti 17  prilagođenih  za polupokretne i nepokretne ,  a na katu će biti  sobe samo za   pokretne osobe.  Svaka soba će imati svoj sanitarni čvor, TV i radio prijemnik,  telefon, a namještaj i oprema doma će biti u retro stilu kako bi dom zračio domaćom toplom atmosferom.  Zajedničke prostorije čine  vlastitu biblioteku, blagavaonicu, dnevni boravak, liječničku ordinaciju, radne kancelarije, čajnu kuhinju i prostoriju za pranje i peglanje rublja i posteljine.

Osim dobro osmišljenih  slobodnih aktivnosti  unutar doma biti će uređen  park prilagođen za provođenje vremena u sportskim i drugim relaksirajućim aktivnostima. Površina parka iznosi cca 10 000 m2 koji ćemo zbog svoje velike površine postupno uređivati.

Korisnike će opsluživati školovano i pripremljeno osoblje njegovateljice , medicinske sestre, više medicinske sestre, fizioterapeut,  ugovorni liječnik , socijalni radnik.  Hrana će se priređivati izvan doma i biti će prilagođena prema potrebi štićenika.

Vrijednost ovog projekta iznosi preko 10 000 000, 00 kuna i financira se kreditnim sredstvima HBOR, a preko poslovne banke HPB dd podružnica Varaždin.

Vlasnik i osnivač ustanove NOVI ŽIVOT gospodin Boris Solomun postavio je visoke ciljeve u kvaliteti rada i života doma kako bi  se svaki štićenik osjećao umirovljenikom 21. stoljeća. Više o uslugama i predviđenim aktivnostima možete pročitati na web stranicama ustanove www.novi-zivot.com.  Pitanja, predbilježbe za upis u dom  i za zapošljavanje možete poslati  izravno  gospodinu  Borisu Solomun  na  e-mail: dom@novi-zivot.com ili  telefon 099 592 32 41.

Koristim priliku da se posebno zahvalim načelniku općine Cestica gospodinu Mirku Korotaju i svim njegovim suradnicima   na profesionalnoj pomoći ,  pripremi, registraciji, ishođenju potrebnih dozvola i svih  radnji prilikom osnivanja. Veliko hvala  gospođi Boženi Roža direktorici HPB dd podružnica Varaždin i njenim vrijednim suradnicima, kao i kolegama HPB d.o.o. nekretnine Zagreb i HBOR.  Zahvaljujem se županijskom uredu socijalne skrbi  i  načelnici gospođi Dubravki Kanoti.  Zahvaljujem se svim dobrim i vrijednim ljudima koji su pomogli ili na bilo koji način učestvovali i učestvuju u projektu NOVI ŽIVOT.
                                     
 Boris Solomun
 Osnivač

14_074417_78.jpg 14_074433_01.jpg 14_074452_55.jpg