Korisnički login

U organizaciji Udruge mladih CesticaZa Alena prikupljeno 22464 kuna
Od 16. studenoga na području općine Cestica djeluje Udruga mladih koja u svojim redovima trenutno okuplja dvadesetak žitelja mlađe populacije. U zadacima udruge zapisano je da će ona raditi na poboljšanje kvalitete društvenog života mladih na području Općine Cestica, razvoju i unapređenju društvenih sadržaja koji su od interesa za mlade, a zalagat će se i poticati razvoj kreativnosti mladih ljudi. Jedan od ciljeva osnivanja udruge je poticanje mladih na organizirano i smisleno korištenje slobodnog vremena; širenje volonterstva, solidarnosti i komunikacije među mladima; zaštita zdravlja mladih, a posebno borba protiv svih oblika ovisnosti te izgradnja partnerskih odnosa s nevladinim udrugama mladih i lokalnom samoupravom u svrhu postizanja ciljeva za dobrobit mladih, rekao je na osnivačkoj skupštini izabrani predsjednik Ivica Milec. Za dopredsjednika je izabran Mario Tušek, tajnik je Mihael Veselnik, a u članove Vijeća udruge izabrani su još Biljana Humek, Tamara Turščak, Mario Krobot, Ivica Lorbek i Marko Hošnjak iz Križovljana.
U skladu s usvojenim ciljevima kod osnivanja čelništvo Udruge mladih organiziralo je, u nedjelju, 23. prosinca u dvorani Osnovne škole u Cestici humanitarnu priredbu sa koje je sav prihod namijenjen za liječenje bolesnog, šesnaestogodišnjeg Alena Kralj koji boluje od Non Hodgkin lymphona. I ovom prilikom do izražaja je došla solidarnost svih stanovnika općine, a dobrih pola sata prije priredbe koja je započela u 18 sati bilo je teško pronaći mjesto za parkiranje kod nove dvorane. Kako bi pomogli Alenu i roditeljima bolesnog sumještanina mnoge su obitelji humanitarnu akciju podržale u kompletnoj postavi, a da bi svi posjetitelji koji su ušli u dvoranu mogli sjesti unesene su i dodatne klupe na parket dvorane. Žiteljima općine je na odazivu zahvalio načelnik općine Mirko Korotaj, koji je prisutne izvijestio da će Općina Cestica u fond za liječenje Alena uplatiti deset tisuća kuna, a najavio je i donacije ostalih sponzora.
Kako je i na plakatima bilo najavljeno, u prvom dijelu održana je kazališna predstava „Dimnjačar“, koju je izveo varaždinski glumac Ljubomir Kerekeš, a nakon toga uslijedio je nastup glazbenog sastava „Spektar“. Članovi Udruge mladih za priredbu su prodali 615 karata koje su se po simboličnoj cijeni od 20 kuna mogle kupiti na ulazu u dvoranu. Osim sredstava dobivenih prodajom ulaznica dio sredstava prikupljen je i od dobrovoljnih priloga koji su se na više mjesta u predvorju dvorane mogli ubaciti u za to pripremljene kutije, a dio sredstava prikupljen je i od prodaje pića, sokova, klipića i dobrovoljnih donacija koje nisu izostale. Predstavu „Dimnjačar“ glumac Ljubomir Kerekeš izveo je besplatno za bolesnog Alena, a honorara su se odrekli i članovi grupe „Spectar“. Tako je na humanitarnoj priredbi za liječenje bolesnog Alena prikupljeno 22.646 kuna, a dio sredstava prikupit će se i od prodaje DVD snimke koja se po cijeni od 50 kuna može nabaviti kod organizatora priredbe, (informacije Antonio Kišić - telefon 091-503-6033 ), rekao je Ivica Milec, predsjednik Udruge mladih općine Cestica.
Prikupljena sredstva na priredbi uručena su roditeljima bolesnog Alena, a članovi Udruge pozivaju sve koji mogu i žele pomoći da se uključe u akciju i pomognu obitelji. Novčana sredstva i prilozi za liječenje mogu se uplatiti na žiro-račun 2360000-3113972329, s naznakom za Alena.
Nekoliko fotografija koja prikazuju izvođače na humanitarnoj priredbi i publiku koja se u velikom broju odazvala pozivu Udruge mladih općine Cestica


02_213801_43.jpg 02_213822_64.jpg 02_213845_90.jpg 02_213902_51.jpg 02_213924_42.jpg 02_213945_62.jpg 02_214022_49.jpg 02_214042_55.jpg