Korisnički login

Popodne sa našim letačima na Prekorju

Kretanje na svježem zraku na Cvjetnu nedjelju
Nedjelja, 1. travnja 2007. godine. Cvjetnica je, ili kako nam je jednostavnije reći, „Cvetna nedela“. Ujutro smo u crkvu nosili grančice na blagoslov.
Poštuju naši ljudi nedjelju, a Cvjetnica je posebna nedjelja. Osjeća se dolazak proljeća. Sve je nekako živnulo, a u popodnevnim satima malo su se protegnule noge. Ta dan je idealan i kao stvoren za šetnju i uživanje u prirodi. Živnuli su i naši bregi. Ima dosta šetača, biciklista, a nađu se i motoristi koji štede noge za starije dane. Svi nekako uživamo u zraku i prirodi, a s uzvisina je i ljepši pogled. Cvatnja zvončića i visibaba je iza nas, a i jaglaci i ljubičice su na zalasku. No, uz šumske staze i putove procvale su kasnije vrste cvijeća, u bijeloj, plavoj, žutoj i ostalim bojama. I ne znate je li ljepše cvijeće u šumi, na livadi ili uz potok koji žubori.
Posljednji snijeg koji je padao sredinom ožujka dosta je štete napravio u voćnjacima i šumama. Možda ne toliko svojom hladnoćom koliko težinom pod kojom su polomljene grane i srušena cijela stabla, a i neki dijelovi općine bili su dan dva bez struje i vode, neki odsječeni i od svijeta. Putovi su uglavnom očišćeni, ali je dosta srušenih i oštećenih stabala u voćnjacima i šumama, marljivi vlasnici nisu ih još stigli odstraniti.
U šetnji možete zamijetiti mnoge zanimljivosti i vidjeti mnoge prekrasne predjele. Od prekrasnog cvijeća, kojeg fazana do domaćih životinja kojih još uvijek ima, a zamislite i krave iako su rijetke još uvijek pasu travu, a i koze. Lijepo je vidjeti te gotovo idilične slike. Blagdanski ugođaj upotpunili su i naši „nebeski letači“, članovi Parajedriličarskog kluba „Krila Cestice“, koji su u poletjeli sa uzletišta na Prekorju prema malonogometnom igralištu kod parkirališta u Radovcu. Za uspješan let potreban je pogodan vjetar, rekao je Darko Kos, predsjednik kluba letača, a ovaj put letove su izveli Kruno Hip, Miran Mihin i Robert Bistrović.

Na slikama: Nekoliko zanimljivosti cvjetne nedjelje- susret šetača i biciklista, kozice i kravica, cvijeće u potočiću, letači u pripremi i letu-

02_004631_65.jpg 02_004652_05.jpg 02_004707_94.jpg 02_004731_23.jpg 02_004753_35.jpg 02_004807_99.jpg