Korisnički login

Upisi u planinarsku školuPod proljetnim praznicima starta Planinarska škola 
Vjerojatno za računalom provodite dosta slobodnog vremena, a kad malo podignete glavu već kasnite na neki sastanak, dogovor ili pak je već ura krenula prema jutru. Nekako imamo sve manje vremena, a ne stignemo ni primijetiti sve ljepote koje nas okružuju. Ove zime baš i nije bilo snijega, a vjerojatno se ne sjećate kad ste zadnji puta bili s društvom na izletu??!! Kad ste zadnji puta pili izvorsku vodu??! Vjerojatno ni ne znate koji vam je najbliži izvor, a možda i rijeku Dravu više vidite sa satelitskih snimaka nego sa dravskih obala. Ako ste tako daleko došli stvarno je vrijeme da malo usporite. A kako usporiti. Jednostavno uključite se u Planinarsku školu koju zajedno organiziraju Općina Cestica u suradnji sa Planinarskim savezom Varaždinske županije i Osnovnom školom Cestica.

„Planinarsku škola Cestica“ započeti će s radom u utorak, 10. travnja. Nastava će se održavati u prostorijama OŠ Cestica u jutarnjem terminu s početkom u 8,00 sati. Za vrijeme održavanja „škole“ polaznici će savladati program Planinarske škole koju sprovodi Komisija za školovanje kadrova Planinarskog saveza Varaždinske županije, a na kraju je za sve sudionike predviđen zajednički izlet u jednu od planinarskih destinacija sjeverne Hrvatske. U školi će se govoriti i obrađivati planinarske teme; povijest planinarstva, planinarska organizacija, planinarska oprema, tehnika kretanja, prehrana u planini, prva pomoć, orijentacija u prirodi, planinarske staze i markacije, zaštita prirode, a biti će riječi i o gorskoj službi spašavanja, prirodnim i kulturno povijesnim zanimljivostima zavičaja i ostalim temama. Za planinarsku školu mogu se prijaviti učenici viših razreda, sedmog i osmog, te učenici srednjih škola i svi koji se hoće uključiti u planinarenje, koji vole čisti zrak i prirodu.

Škola je besplatna, a zainteresirani za planinarsku školu mogu se prijaviti osobno ili putem telefona u Općinu Cestica, Gabrijeli Furjan, telefon 724-824. Prijava se može poslati i putem e-maila, adresa je opcina@cestica.hr. Naravno poželjno je da probate poslati i osobne podatke, adresu, zanimanje (domaćica, umirovljenik, učenik, student, mesar, kobasičar , a znadete već može i slastičar). Zlatko Pap, tajnik Planinarskog saveza Varaždinske županije, oduševljen je našim zavičajem, a pogotovo cvijećem koje je ovog proljeća posebno lijepa. Nakon završetka školovanja, na prigodnoj svečanosti polaznici će dobiti diplome o završenoj planinarskoj školi. U kasnijem razdoblju planira se održati i „mala planinarska škola“ za učenike nižih razreda, a osnovat će se i planinarsko društvo.

Ako ste do tu pročitali čestitamo već ste se odlučili malo više izložiti svježem zraku, a ako zbog poslovnih obaveza niste u mogućnosti uključiti se u rad Planinarske škole Cestica bit će još prilike. Za one koji nikako ne mogu odvojiti malo vremena i pogledati rascvjetane livade i proljetno cvijeće u našim šumarcima šaljem nekoliko cvjetova. 

pozdrav franjo 

16_165213_16.jpg 16_165247_10.jpg 16_165307_55.jpg 16_165324_29.jpg