Korisnički login

Održana 78 vatrogasna skupština DVD-a Križovljan Cestica

Monografija vatrogascima, a vatrogasno priznanje Snježani Slunjski
U subotu 3. veljače 2007. godine održana je u sali Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestice, redovita 78 izvještajna godišnja skupština DVD-a kojoj je prisustvovalo 49 članova vatrogasnog društva. Na početku skupštine goste, uzvanike i članove vatrogasnog društva pozdravio je Ivan Kralj, predsjednik DVD-a, a voditelji skupštine bili su Barbara Pavlović, Jasmina Klasić i Ivan Pavlović. Sastanku su prisustvovala i izaslanstva vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice općine Cestica, DVD Gornje Vratno, Virje Križovljansko, Babinec, Lorečan Dubrava i Križanča te vatrogasci iz Nove Vesi i Strmca Podravskog te članovi Prostovoljnog gasilskog društva Hardek kod Ormža, iz susjedne Slovenije. Skupštini su prisustvovali i brojni članovi podupiratelji te predstavnici lovačkog društva Sv.Huber Cesticat, Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, nogometaši NK-a Polet Cestica i Udruge umirovljenika općine Cestice. Skupštini je prisustvovao i Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica, kao i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestica, predsjednik VZO Cestice Darko Majhen, zapovjednik Miljenko Biškup i tajnik Mladen Šćuric.
U izvješću je naglašeno da su prošle godine cestički vatrogasci bili na četiri intervencije i to sve u naselju Vratno Otok gdje su gasili zapaljeno smetište i osobni automobil, rekao je na održanoj godišnjoj skupštini DVD-a Marijan Vočanec, tajnik vatrogasnog društva. Tajnik društva zahvalio je općini Cestica, VZO Cestica, građanima i sponzorima na podršci koju pružaju vatrogasnom društvu. Blagajničko izvješće podnio je Božidar Slunjski, izvještaj Nadzornog odbora podnio je Marko Milec, a brojno stanje utvrdilo je povjerenstvo na čijem čelu je bio Mario Petric.
Čestitke vatrogascima na dosadašnjem uspješnom radu uputio je Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica, a pozdravio je i napore koje društvo ulaže u vježbanje i obučavanje mladih kadrova. Daljnji uspješan rad vatrogasnom društvu poželio je i Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Cestica koji je cestičkim vatrogascima predao monografiju o hrvatskom vatrogastvu, koja je tiskana pod nazivom „Hrvatska vatrogasna zajednica 1876- 2006“.  Priznanje za desetogodišnji rad primila je Snježana Slunjski iz Križovljana, a nakon održane vatrogasne skupštine nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak koji su priredile ženske članice DVD-a, i glazbeni dio programa koji je održan u organizaciji obiteljskog glazbenog sastava Rodeš iz Križovljangrada.
U vatrogasnom društvu DVD Križovljan Cestica danas djeluje 66 aktivnih članova i preko 90 članova podupiratelja, a za potrebe gašenja vatrogasci raspolažu navalnim vozilom-cisternom starom 39 godina i nešto mlađim vozilom TAM proizvedenim 1987. godine koje služi za prijevoz vatrogasne opreme i ljudstva.

13_164321_16.jpg 13_164343_75.jpg 13_164359_00.jpg 13_164414_14.jpg 13_164437_90.jpg 13_164534_59.jpg 13_164619_46.jpg 13_164655_10.jpg