Korisnički login

U crkvi u Radovcu održan Božićni koncert

U crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Radovcu

Održan Božićni koncert tri zbora
Nakon održane Božićne priredbe koja je realizirana u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole u Cestici, održana 22. prosinca i već tradicionalnog Božićnog druženja uz kolače kojeg je pod pokroviteljstvom Općine Cestica organizirao Kud općine, u subotu, 23. prosinca, održan je u petak 29. prosinca i Božićni koncert u župnoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Radovcu.
Na koncertu su nastupila tri pjevačka zbora, Mješoviti pjevački zbor KUD-a općine Petrijanec, voditelj zbora i dirigent Jelena Pokos Prepelić, a korepetitor je bila Ana Pokos. Po prvi puta u župnoj crkvi u Radovcu nastupio je i crkveni mješoviti zbor «Ljubav i mir» župe Donja Voća, voditeljica i orguljašica zbora je Marijana Gašparić, a ove godine prvi put se pomlađenom sastavu predstavio i domaći zbor župe Uzvišenja svetoga križa –Križovljan koji je nastupio pod vodstvom orguljaša Marijana Županića.
Sam program počeo je izvedbom na orguljama, a u uvodnom dijelu programa nastupila Evica Lazar pjesmicom Prosim te Isusek, uz pratnju na orguljama Marijana Županića. Na koncertu je izvedeno tridesetak božićnih pjesama, a započeo je pjesmom Dobar večer dobri ljudi, Din dan don, uz neizostavnu Tihu noć koju su izveli pjevači iz Petrijanca. Publici se predstavio i ženski vokalni sastav Križarice, a zajedničkim nastupom svih pjevača i pjesmom Radujte se narodi završio je ovogodišnji Božićni koncert u križovljanskoj župnoj crkvi. Nastupu zborova nazočili su svećenici, vlč. Josip Drvoderić, župnik župe Sveti Martin iz Donje Voće i vlč. Ivan Košić, župnik domaće križovljanske župe, a glazbenoj priredbi prisustvovali su i predstavnici općnskih vlasti Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica te načelnici općine Cetica i Donja Voća, Mirko Korotaj i Ivica Lukaček.
Na kraju koncerta voditelji su dobili prigodne poklone, a članovi zborova dobili su po ružicu. Izvođačima je zahvalila Davorka Golubić, predsjednica KUD-a općine Cestica.
(franjo.t)

31_025132_81.jpg 31_025207_28.jpg 31_025442_24.jpg 31_025504_24.jpg 31_025533_65.jpg 31_025610_62.jpg