Korisnički login

Zimsko prvenstvo Općine Cestice u malom nogometu

Pod pokroviteljstvom Općinskog poglavarstva općine Cestica, kao glavnog organizatora i suorganizatora NK Polet Cestica u školsko sportskoj dvorani OŠ Cestica održat će se šesto po redu prvenstvo općine u dvoranskom nogometu. Prvenstvo je zatvorenog tipa zbog nedostatka prostora i samih dimenzija postojeće dvorane. Na prvenstvu sudjeluju ekipe koje su sastavljene od klubova koje igraju u Županijskim ligama veterana te ekipa MNK Jarki i MNK Lovrečan koje su registrirane kao udruge. Turnir se po istom sistemu i sastavu te imenima sudionika igra već šestu godinu.

Pravilnik o načinu igranja, o učesnicima te o samoj organizaciji turnira donijelo je povjerenstvo za sport općine Cestica na početku odigravanja zimskog prvenstva naše Općine. Dakle odluka o učesnicima i samom odigravanju nije nikakva samovoljna odluka pojedinca. Ovim sistemom i načinom na koji se ovaj turnir odigrava, niti jednom ama baš niti jednom žitelju općine Cestica nije zabranjeno igranje nogometa na tom turniru niti mu tko brani.
Pošto je turnir organiziran tako da obuhvaća sve klubove koji su organizirani na našem području on pokriva i sav teritorij općine Cestice gdje ima volje i želje za igranjem nogometa.
P
ovjerenstvo za sport i učesnici turnira su u nedjelju 17. prosinca 2006. godine održali  sastanak, te dogovorili organizaciju prvenstva. Na sastanku su potvrđeni sudionici turnira, gdje se ništa nije mijenjalo, predani su popisi  ekipa i izvučene su grupe glavnog turnira.

Prvenstvo će početi  06. siječnja  2007. godine. Svečano otvorenje bit će u subotu 06. siječanja  2007. godine s početkom u 15.00 sati u dvorani OŠ Cestica. Uza sve sudionike turnira otvorenju će biti nazočni i mnogi brojni gosti iz športskog i političkog života općine Cestice u Varaždinske županije.
Turnir se igra po grupama, četiri grupe svi po četiri ekipe svaki sa svakim u grupi, gdje dvije prvoplasirane momčadi osiguravaju plasman u drugi krug.

Pored glavnog turnira igrat će se i turnir limača i mladih pionira. Bit će odigrano i nekoliko revijalnih utakmica ženskih nogometnih ekipa. Zimsko prvenstvo općine Cestica je manifestacija i događaj koji je od osobite važnosti za općinu Cesticu. Nadamo se da će se u ovakvom sastavu ove godine igrati zadnji put i da će kao takav otići u povijest sporta, a posebno nogometa u našoj Općini. Mi sportaši i svi žitelji naše općine rado ćemo se sjećati tih turnira i okrenuti ćemo novi list u povijesti sporta u našoj Općini. Naime s početka izgradnje nove školsko sportske dvorane taj turnir biti moguće organizirati na dalekog bolji način u mnogo boljim uvjetima.

Turnir će biti potpuno drugačiji i bit će otvorenoga tipa za sve koje žele igrati nogomet na Cestici, bez obzira na mjesto življenja i klub za koji igraju. Turnir će biti otvoren za sve sportaše širom Županije i šire.

Pozivamo sve istinske ljubitelje nogometa da svojom nazočnošću podrže svoje ekipe na ovogodišnjem prvenstvu i da svojim sportskim navijanjem svojim favoritima pomognu da postignu što bolji rezultat.

Povjerenstvo za sport općine Cestica
Član općinskog Poglavarstva Ivan Dobrotić
GRUPA "A"
1.) DINAMO 1
2.) JARKI 2
3.) DINAMO 3
4.) POLET 2


GRUPA "B"
1.) VRATNO 1
2.) BRATSTVO 2
3.) VRATNO 3
4.) VETERANI 2


GRUPA "C"
1.) BRATSTVO 1
2.) VRATNO 2
3.) JARKI 1
4.) LOVREČAN


GRUPA "D"
1.) POLET 1
2.) VETERANI 1
3.) DINAMO 2
4.) POLET 3Prvoga dana s početkom u 15.00 sati igraju:

1.    Dinamo 1 – Polet 2
2.    Vratno 2 – Veterani 2
3.    Bratstvo 1 – Lovrečan
4.    Polet 1 – Polet 3
5.    Jarki 2 – Dinamo 3
6.    Bratstvo 2 – Vratno 3
7.    Vratno2 – Jarki 1
8.    Veterani 1 – Dinamo 2

Sastavio Ivan Dobrotić