Korisnički login

Druzenje uz kolače

Održano sedmo druženje uz kolače

Kako se nekad kitio «krispan» i slavio Božić
U subotu 23. prosinca, u sali društvenog doma u Gornjem Vratnu održano je sedmo po redu «Druženje uz kolače» koje pod pokroviteljstvom općine Cestica organizira Kulturno umjetničko društvo općine Cestica. Protokol su vodile Monika Kanjir i Patra Vunderl, a pred ispunjenom dvoranom goste i uzvanike pozdravili su Davorka Golubić, predsjendica KUD-a i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. Program je započeo simboličnim kićenjem «krispana», božićnog drvca, kojeg su uz nastup dramske sekcije i uz glazbenu potporu pjevačke skupine «Križarice» izveli najmlađi članovi Kulturno umjetničkog društva općine Cestica. Veoma upečatljiv scenski prikaz s lampašima i dio povijesne baštine zavičaja predstavili su članovi kulturno umjetničkog društva «Sveta Ana» - Vučjak iz okolice Karlovca, a publici u ispunjenoj dvorani najveće sale općine Cestica predstavili su se i članovi Kulturno umjetničkog društva Zavičaj iz Sračinca. Na priredbi su još sudjelovale folklorne i tamburaške sekcije KUD-a Vinica, Kaštel iz Pribislavca u Međimurju, a u programu je nastupila i folklorna skupina „Delovskog prosvetnog društva“ bolnice Ptuj iz Slovenije. U završnom dijelu priredbe starija folklorna skupina KUD-a općine Cestica izvela je sjajne plesove, kola i igre varaždinske, a glazbeni dio plesnog nastupa osigurao je zajednički nastup mlađeg i starijeg uzrasta tamburaških sekcija koje je za nastup pripremila prof. Gordana Kos Kolar.
Božićnom druženju uz kolače prisustvovali su i članovi Vijeća i Poglavarstva općine Cestica na čelu s predsjednikom Vijeća Marijanom Lorbekom i načelnikom Mirkom Korotajem, donačelnikom Josipom Borakom, Ivanom Dobrotićem, članom poglavarstva općine zaduženim za sportske aktivnosti kao i vijećnicima općinskog vijeća i članovima Općinskih povjerenstava. Božićnoj priredbi nazočio je i vlč. Janko Bunića, župnik župe Sveta Barbara Natkrižovljan, a na kraju programa Mirko Korotaj, načelnik općine predstavnicima pojedinih kulturno umjetničkih društava uručio je prigodne poklone i zahvalnice. Na kraju nam ostaje zahvaliti rukovodstvu KUD-a koje je na tako divan način ukomponiralo iskustvo starijih generacija i mladost naše školske mladeži. Čestitke svakako zaslužuju i voditelji pojedinih sekcija, a jedno veliko hvala i ostalim KUD-ovima koji su nam došli pokazati običaje svojeg zavičaja.
Zapisao franjo talan

30_113649_58.jpg 30_113719_04.jpg 30_113738_03.jpg 30_113758_67.jpg 30_113816_41.jpg 30_113837_22.jpg 30_113926_87.jpg 30_113949_69.jpg 30_114007_35.jpg 30_114052_33.jpg