Korisnički login

Otvorena pekara u Babincu

Otvorena pekara poduzeća «PIM» u Babincu
U otvaranje poduzeća i izgradnju pekare Petra i Mladen Dobrotić iz Babinca uložili su oko 800 tisuća kuna. Nakon osnivanja poduzeća «PIM» doo prišlo se izgradnji zgrade za proizvodni pogon u kojem je danas smještena oprema, odnosno suvremeno postrojenje za proizvodnju pekarskih proizvoda i lisnatog tijesta. Polovinu sredstava osigurali su i namaknuli sami uz pomoć roditelja, rodbine i prijatelja, a 400 tisuća kuna osigurano je kreditom banke. Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli, općini Cestica, poduzeću «Meteor» koje je izvodilo građevinske radove, a svakako bez pomoći brata Marijana i njegove obitelji kao i ostalih članova uže i šire familije, prijatelja i susjeda do otvaranja objekta bilo bi skoro nemoguće doći – naglasili su vlasnici.
Otvaranje pekare održano je u nedjelju, 10. prosinca 2006. godine. U uvodnom dijelu svečanosti Mladen je zahvalio svima koji su mu pomogli u rješavanju pojedine faze ostvarenja obiteljskog sna, a simboličnim rezanjem vrpce prostorije poduzeća otvorio je Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica koji je mladom bračnom paru čestitao na hrabrosti ulaska u posao. Kod toga je načelnik istaknuo kako vjeruje da će ovaj poduhvat mlade obitelji potaknuti i ostale stanovnike s područja općine na otvaranje vlastitih poslovnih objekata i samozapošljavanje.
Površina novosagrađenog objekta je 150 kvadratnih metara, a tu se nalazi 70 metara kvadratnih za proizvodnju pekarskih proizvoda, skladište sirovina, prodavaonica, ured, sanitarni čvor, prostorija za transport, i skladište za aditive sa hladnjačom. Građevinske radove obavili su djelatnici Meteor grupe iz Varaždina, a opremu za proizvodnju kruha i peciva proizvela je firma «Benvan» iz Oštrica kod Novog Marofu. Pekara proizvodi desetak vrsta kruha i oko tridesetak vrsta peciva i lisnatog tijesta, a u planu je proizvodnja nekoliko vrsta kruha kakav se u prošlosti pekao u cestičkome kraju za što se još prikupljaju stari «recepti» rekla je Petra.
Završni dio proslave održan je u prostorijama vatrogasnog doma DVD-a Babinec, čiji su Petra i Mladen aktivni članovi, a uz taktove poznatih zabavnih i zagorskih narodnih pjesama se i zaplesalo.
(ft)

11_235416_26.jpg 11_235458_30.jpg 11_235526_15.jpg 11_235614_82.jpg 11_235646_08.jpg 11_235715_01.jpg