Korisnički login

Na svečanoj sjednici Vijeća, 15. 9. 2017., uručene nagrade i plakete

Priznanja dobili Hiperaktivni i „umirovljenici“, ”HO-TIMA” i Dom Sv. Ana
    Općinsko vijeće Općine Cestica na sjednici održanoj 31. kolovoza ove godine donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanjima u 2017. godini. Spomenutom odlukom odlučeno je da nagrade dobivaju  Udruga mladih HiperAKTIVNI Cestica i Udruga umirovljenika Općine Cestica, a plakete HO-TIMA d.o.o. i Dom Sv. Ana. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Cestica održanoj u petak,  15. rujna 2017. godine, priznanja su dobitnicima uz čestitke uručili načelnik Mirko Korotaj, zamjenik Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen, a   priznanja su primili: Nikola Milec, predsjednik Uduge mladih, Milan Borak, predsjednik Udruge umirovljenika, Maja Hohnjec u ime tvrtke HO-TIMA d.o.o.. te Barbara Antolić Vupora, vlasnica Doma Sveta Ana.
Udruga mladih HiperAKTIVNI Cestica osnovana je 12. lipnja 2013. godine, s ciljem promicanja interesa i aktivnosti mladih. Članovi udruge svojim radom doprinose razvoju društvenog i kulturnog života, promicanju volonterstva i  socijalne osjetljivosti te općem razvoju i umrežavanju mladih na razini Općine, a što je postignuto unatrag posljednje četiri godine. Članovi Udruge sudjelovali su na volonterskim akcijama i događanjima Općine te drugih udruga, a samostalno su prikupljali dobra za potrebite na području općine kao i izvan nje. Organizirali su akcije; mjerenja tlaka, radionica o obrascima ponašanja, Shelterfest, kino na otvorenom, a sudjelovali su i na božićnom sajmu, u radu s djecom u OŠ, uređenje bike staze na Prekorju, microbit, a za druženje mladih uredili su prostorije skloništa kod OŠ Cestica.
Udruga umirovljenika Općine Cestica. Jedna je od najaktivnijih udruga na području općine Cestica. U rad cestičke udruge umirovljenika uključeno je 330 članova, pretežito žena, koje u radu Udruge sudjeluju s 80%. Udruga djeluje u društvenih zbivanjima kao što su međužupanijska natjecanja, druženja s pobratimljenim udrugama umirovljenika iz susjedne Slovenije, a organizira i razne manifestacije - Majčin dan, Dan žena te Valentinovo.  U posljednje vrijeme u Udruzi su sve zapaženiji i sportski angažmani i rezultati u pikadu, streljaštvu, šahu i kuglanju, a dobrovoljnim  radom sagradili su i stazu za boćanje. Za svoj rad koriste vlastite prostorije koje su uredili u potkrovlju društvenog doma u Gornjem Vratnu, a zahvaljujući vlastitom radu i pomoći Općine Cestica tu je postavljena streljana za gađanje zračnom puškom i pikado kao i prostor za druženje i sastanke. Upoznavanje sumještana s radom Udruge omogućeno je svakog utorka od 18 do 20 sati.
 HO-TIMA d.o.o., Selci Križovljanski 23, Cestica,  vlasnik Ivan Hohnjec
Tvrtka ”HO-TIMA” d.o.o. specijalizirana je za izradu i postavljanje metalnih konstrukcija, odnosno čeličnih konstrukcija, montažu tehnološke opreme, postavljanje krovnih i fasadnih panela i proizvodnju metalnih proizvoda u industriji. U vodeće tvrtke tog profila, svrstava je prije svega stručnost, profesionalizam, iskustvo, odgovornost i predanost poslu, te neprestano ulaganje u razvoj. Sa svojim klijentima razvija odnos uzajamnog povjerenja, a po potrebi usluge pruža na prostoru cijele Hrvatske i šire. Zapošljava radnike koji žive na području Općine Cestica i redovito isplaćuje plaću za njihov rad.
    Dom Sv. Ane iz Babinca, vl. Barbara Antolić Vupora, započeo je s radom 1. listopada 2006. godine. Izrastao je na temeljima udomiteljstva na kojim je stečeno neophodno iskustvo i empatija prema toj djelatnosti. Danas dom zapošljava 27 djelatnika, a prostire se na 1700 m² stambenog poslovnog prostora s velikim dvorištem i pomoćnim zgradama. Korisnicima doma osigurana je 24 satna zdravstvena skrb, prilagođena individualnim potrebama svakog korisnika te je osiguran nadzor liječnika opće prakse uz obavezne liječničke vizite. Stručno osoblje doma brine se o osobnoj higijeni korisnika, pomoći pri hranjenju, redovitom uzimanju terapije, praćenju vitalnih funkcija. Prema preporuci liječnika specijaliste, korisnicima je omogućeno provođenje fizikalne terapije u domu, a nepokretnim korisnicima osigurano je svakodnevno razgibavanje i masaža. Smještajni kapacitet doma prostire se kroz 10 jednokrevetnih soba, 22 dvokrevetnih soba, 10 trokrevetnih soba te slobodnih prostorija, kao što su kuhinja, dvije čajne kuhinje, ambulanta te dnevni boravak. Ukupni kapacitet doma ove je godine povećan s 73 na 84 korisnika.    
 
 

16_130557_36_1-P1620887.jpg 16_130606_05_1-P1620888.jpg 16_130619_22_1-P1620891.JPG 16_130645_53_1-P1620894.JPG 16_130657_42_1-P1620893.jpg 16_130709_75_2-P1620843.JPG 16_130729_28_2-P1620845.jpg