Korisnički login

Zajednička vatrogasna vježba

Na granici dviju država, na Lovrečan Bregu i Goričaku
 
 
Održana zajednička vatrogasna vježba u gašenju požara
            U petak, 20. listopada 2006. godine održana je tradicionalna zajednička vatrogasna vježba vatrogasnih postrojbi DVD-a Lovrečan Dubrava i vatrogasne postrojbe PGD Zavrč. Okupljanje vatrogasnih postrojbi započelo je u 17 sati ispred Prostovoljnog gasilskog društva u Zavrču, u Sloveniji, a u isto vrijeme pred vatrogasnim spremištem u Lovrečanu okupili su se vatrogasci vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan – Dubrava, koji djeluje u sastavu Vatrogasne zajednice općine Cestica.
      Zajednička vatrogasna vježba izvedena je na pograničnom području općina Cestica i Zavrč, na zajedničkoj hrvatsko-slovenskoj granici, djelom u slovenskom naselju Goričak, na kbr. 39 i 40 kod obitelji Hrženjak Terezije (58) i Arklinić Antonije (80) i na suprotnoj strani na lokaciji Lovrečan Breg u Hrvatskoj.  Zajedničkom vježbom rukovodio je podpoveljnik PGD Zavrč, u suradnji sa zamjenikom zapovjednika DVD-a Lovrečan Dubrava, Zvjezdanom Korotajem.
Čestitke vatrogascima na uspješno izvedenoj vježbi uputili su Miran Vuk, župan (načelnik) općine Zavrč, Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica, a sudionike zajedničke vatrogasne vježbe pozdravio je i Zvonko Glažar, poveljnik območne gasilske zveze Ptuj kao i Antun Bratuša, predsjednik domaćina PGD Zavč te u ime DVD-a Lovrečan Dubrava, zapovjednik Miljenko Biškup iz Lovrečana. U vježbi gašenja požara sudjelovali su i članovio DVD-a Gradišće. Od strane općine Cestica vježbi su prisustvovali vijećnici s pograničnog područja općine te Josip Borak, donačelnik, a ispred Vatrogasne zajednice općine Cestica gašenju je prisustvovao Mladen Ščuric, tajnik vatrogasne zajednice općine Cestica.
     Nakon uspješno održane vježbe vatrogasce i goste natjecanja u klijeti na Lovrečan Begu, počastio je Marijan Matijašec. Posjetitelji su osim vina mogli kušati i mošt ovogodišnje berbe. Zajedničko druženje vatrogasaca nastavljeno je u Sali vatrogasnog doma DVD-a Lovrečan Dubrava u Lovrečanu gdje je dobrodošlicu vatrogascima poželio Franjo Težak iz Lovrečan Otoka, tajnik lovrečanskog vatrogasnog društva.
Vatrogasnu vježbu zajednički su osmislili zapovjednici vatrogasnih postrojbi Miljenko Biškup iz Lovrečana i Branko Skok iz PGD Zavrč, a vježba se svake druge godine održava na jednoj od zajedničkih lokaciji u pograničnom području susjednih država. Lani je domaćin vježbe bio DVD Lovrečan Dubrava, a gasilo se na Mihalićevoj zgradi u Dubravi, a domaćin ovogodišnje vježbe bili su vatrogasci iz Zavrča. Vatrogasno druženje lanjske je godine održano u zgradi PGD Zavrča, a zakusku i druženje ove godine priredili su vatrogasci iz Lovrečana.
     Iduće godine domaćin zajedničke vatrogasne vježbe je Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovrečan Dubrava, a nakon toga zajedničko druženje održat će se kod susjednog Prostovoljnog gasilskog društva Zavr.
 
franjo talan

22_131119_48.jpg 22_131257_35.jpg 22_131425_13.jpg 22_131632_79.jpg