Korisnički login

Promocija filma "Prvi posjet biskupa Košića Lovrečanu"

U prostorijama DVD-a u Lovrečanu održana je 17. rujna 2006. godine
U sklopu proslave Dana općine Cestica u nedjelju 17. rujna, u vatrogasnom domu DVD-a Lovrečan – Dubrava  prikazan je prvi film o općini Cestica. Naime u spomen na prvi posjet biskupa dr. Vlade Košića crkvi Svetog Lovre i boravku biskupa u Lovrečanu, kao i o tijeku održane komemoracije snimljen je film kojeg su pogledali brojni žitelji pograničnog dijela općine, a na promociji su sudjelovali i čelnici općine Cestica, Mirko Korotaj, općinski načelnik i Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica.
       Sam film djelo je stručnjaka i montažera Video studio Marlon iz susjedne općine Maruševec, a osim komemoracije u uvodnom i završnom dijelu  filma snimljena je panorama Lovrečana, rijeke Drave i okolnih mjesta. U sklopu filma prikazan je sadržaj komemoracije i molitva kod spomen križa, a prisutne je na prvoj promociji jednog filma o općini Cestica pozdravio Franjo Talan, predsjednik Društva za obilježavanje grobišta na čiji poziv je i biskup Košić došao iz Zagreba i predvodio misno slavlje povodom obilježavanja 60-te obljetnice stradanja stanovništva Lovrečana u poratnim danima drugog svjetskog rata 1946. godine.
          Promocija filma obavljena je zahvaljujući pomoći DVD-a Lovrečan Dubrava, susretljivosti donačelnika Josipa Boraka i članova Vijeća i Poglavarstva općine Cestica.
 U planu je promocija filma o Općini Cestica koji su snimili stručnjaci Varaždinske televizije.
Promocija se planira održati u Cestici, u studenome mjesecu.Zapisao i snimio Franjo Talan

11_075138_57.jpg