Korisnički login

U Radovcu, u staroj školi otvorena likovna izložba

         U zgradi stare škole u Radovcu, gdje je pred sto godina s radom počela Poglavarstvo općine Križovljan – Cestice, danas općine Cestica otvorena je u četvrtak, 14. rujna na sam blagdan Uzvišenja svetoga Križa i Dan općine izložba likovnih radova. Prvo je u župnoj crkvi služena koncelebrirana misa koju je predvodio don Mijo Grozdanić, a zatim je na Trgu Ivana Pavla drugog izveden kulturno umjetnički program najmlađih članova tamburaške i folklorne sekcije KUD-a općine Cestica, iza čega je uslijedila prezentacija dijela likovne stvaraonice.
Na otvorenju izložbe govorio je Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica, a prisutnima se obratio i autor postava izložbe Jurica Varga. O izloženim likovnim djelima govorio je Zlatko Baranašić, stručni voditelj likovne stvaraonice i likovni kritičar.
           Na izložbi su predstavljeni slijedeći autori Vladimir Domjan iz Cestice, koji je izložio najviše radova, a pojedinačnim dijelima predstavili su se Ognejn Suhić, Jurica Varga, Evica Lazar, Ana Cerovski, Višnja Peter, Ana Šoštarić, Nikolina Pavleković, Irena Maltar, Marko i Dragutin Hajdarović, Ines Dobošić, Mirjana Vrček Maltar, Želko Petković, Elvira Vidović, Marijana Ivančov, Franc Simunić, Mladen Palić, Rajko Petković, Marija i Ivan Čukelj i Štefanija Baranašić. U sklopu izložbe održana je i izložba radova čipkarske škole KUD-a općine Cestica.  Radove izložbe razgledala je i Maria Parisi Varady, kći posljednjeg vlasnika dvorca i imanja Križovljangrad, a

            Zapisao i snimio Franjo Talan                      

18_085103_22.jpg 18_085203_11.jpg 18_085234_18.jpg 18_085311_09.jpg