Korisnički login

Djeca presretna i zadovoljna

U petak 18. kolovoza 2006. godine u Sportskom centru NK „DINAMO“ u Babincu svečano je zatvorena „Otvorena zabavna škola nogometa“. Škola je svečano otvorena 14. kolovoza 2006. godine uz prisustvo Županijskih i Općinskih dužnosnika te predstavnika ŽNS Varaždin. Uz polaznike škole, djecu otvorenju je bilo prisutno oko 150 roditelja što je dokaz da djeca s područja općine Cestice, Sračinec, Petrijanec i Vinica imaju podršku svojih roditelja koji su svojim prisustvom dali potporu školi nogometa i želja im je da se njihova djeca bave sportom. Školu je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Predrag Štromar. Sve nazočne pozdravio je načelnik općine Cestice, domaćin i pokrovitelj Škole nogometa Mirko Korotaj. Uz gromoglasan pljesak i vesele povike oduševljenja iz razdraganih dječjih usta škola je počela radno.

Radilo se svaki dan od 8.30 pa do 13.30 sati. Djeca su bila podijeljena u 12 grupa. Svaka je grupa imala svoje ima, trenera i asistenta. U grupi je bilo između 18 – 20 djece. Školu je pohađalo ukupno 227 djece od čega 72 djevojčice. Program rada bio je naporan pa se radilo po „stanicama“. Svaka stanica imala je posebni program treninga, sa svim elementima nogometne igre koje su predviđene za tu starosnu dob djece. Rad u školi bio je kvalitetan, što potvrđuju izjave dužnosnika i stručnjaka koji su bili u posjeti naše škole. Organizacija škole bila je na visokom nivou, samim time potvrđeno je da su lider škole i lider trenera svoj posao obavili besprijekorno i na opće zadovoljstvo svih sudionika i gostiju škole. U toku rada škole održana je i radionica za roditelje tj. „roditeljski dan“ gdje je prisustvovalo oko 100 roditelja. Monitoring „Otvorene vesele škole nogometa“ odradio je instruktor Siniša Matuza iz Ivanca te zemaljski koordinator i šef ureda za Hrvatsku Velimir Lukan.

Najveće priznanje škola je dobila do glavnog direktora Andersa Levinsena koji je našu školu podario svojom posjetom kojeg je dočekalo je mnogo roditelja koje su bili potpora svojoj djeci. Dobrodošlicu i ugodan boravak u općini Cestici gosp. Levinsenu zaželio je načelnik Mirko Korotaj. Sa zadovoljstvom se može zaključiti da je škola u potpunosti uspjela u organizacijskom, stručnom i edukativnom smislu. Stoga se zahvaljujem svim trenerima, asistentima, lideru trenera, djeci, roditeljima, svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji tog vrlo zahtjevnog projekta. Posebno hvala roditeljima koji su pokazali što im znače djeca i da žele da im djeca idu pravim putem. Moram naglasiti i posebno konstatirati da su lider škole i asistenti radili volonterski bez ikakve naknade te za svoj rad nisu primili novce već je od njihove plaće bio edukativni seminar koji je bio održan u Kruševu u Republici Makedoniji te oprema za trenere i lidere koju su donirali i platili glavni pokrovitelj i sponzor ovog projekta gosp. Anders Levinsen te vlade Skandinavskih zemalja Norveške, Finske, Danske i Švedske.

Najveća plača trenerima i asistentima, lideru škole i lideru trenera bilo je oduševljenje i vesela lica djece, zadovoljni roditelji te sponzori i donatori, te saznanje da su napravili nešto dobro, humano i korisno za naš kraj, našu djecu i na kraju oduševilo i zadovoljne roditelje. Možemo konstatirati da smo svi na kraju jako umorni, ali zadovoljni veseli i ponosni što smo napravili jedan veliki posao na opće zadovoljstvo svih učesnika u projektu „Otvorene vesele škole nogometa“

Lider škole :
Ivan Dobrotić

060831075401_164.jpg 060831075415_131.jpg 060831075425_554.jpg 060831075435_992.jpg 060831075445_675.jpg 060831075454_262.jpg