Korisnički login

Održana Skupština Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“ Cestica

U subotu 09. siječnja 2016. godine u prostorijama DVD-a Križovljan Cestica održana je dvadeseta redovna izvještajna sjednica Skupštine Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“ Cestica. Na samom početku predsjednik Udruge Marijan Županić pozdravio je sve prisutne izrazivši zadovoljstvo proteklom vinogradarskom godinom koja bi se po mnogočemu mogla svrstati u netipične, ali ujedno i jedne od boljih godina za ovo podneblje. Nakon usvajanja izvješća za prethodnu godinu, usvojen je i Plan rada za 2016. godinu uz naglasak na obilježavanje dvadesete godišnjice rada, koja je svakako obilježena iznimnim zalaganjem i mjerljivim rezultatima u razvoju vinogradarstva i vinarstva.
 
Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj izrazivši zadovoljstvo radom udruge te naglasio značajan doprinos razvoju vinogradarstva i podizanju kvalitete vina na području općine, poželivši svima dobru vinogradarsku godinu.
 
Već 14. siječnja 2016. Udruga organizira predavanje na temu bolesti vinove loze, pod nazivom Eska i Fitoplazma, a koje su zbog needuciranosti vinogradara sve češći uzročnici propadanja vinograda. Predavanje će se održati u prostorijama DVD-a Križovljan Cestica u 17 sati, a predavač će biti Miroslav Matovinović, dip.ing.agr., iz Savjetodavne službe Varaždin.
 
Inače, Udruga u svom radu okuplja sedamdesetak članova koji aktivno doprinose razvoju vinogradarstva i vinarstva na području općine Cestica. Velika pažnja posvećuje se i očuvanju tradicijskih vinogradarskih običaja cestičkog kraja te tako članovi svake godine organiziraju manifestacije „Vincekov rez“, „Postavljanje klampotica“ i „Martinje u Cestici“, a također i različita predavanja u svrhu edukacije vinogradara i razvoja vinske kulture.

12_094051_57_090116_vinogradari_1.JPG 12_094100_64_090116_vinogradari_2.JPG 12_094111_35_090116_vinogradari_3.JPG