Korisnički login

Održana taktičko-polazna vježba

Dana 27. svibnja 2006.g. održana je taktičko-pokazna vježba Vatrogasne zajednice općine Cestica koja se svake godine održava u sklopu tradicionalne manifestacije ''Svibanj-mjesec zaštite od požara''. Sudjelovalo je  svih šest DVD-a iz općine sa 3 navalna vozila i tri kombi vozila te preko 60 vatrogasaca.
    Domaćin je bio DVD Babinec pa je vježba održana u Kolarovcu, drvna industrija ''Drvocommerce'', s pretpostavkom da je došlo do zapaljenja krovne konstrukcije i spremnika piljevine. U vježbi su obuhvaćene sve vrste intervencija, od gašenja vodom, pjenilom do spašavanja s visina itd. Vježbi su prisustvovali i nadgledali načelnik općine Cestica g. Mirko Korotaj, predstavnik Vatrogasne zajednica Varaždinske županije g. Dragutin Cecelja, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica g. Darko Majhen, domaćin predsjednik DVD-a Babinec g. Antun Knezoci te brojni mještani.

    Nakon izvedene vježbe održano je postrojavanje kod vatrogasnog doma u Babincu. Načelnik Mirko Korotaj pohvalio je rad VZO Cestica i svih vatrogasaca uz napomenu da su vatrogasci najbolje organizirana,vođena i najbrojnija udruga na podrućju općine. Isto tako predstavnik VZVŽ Dragutin Cecelja uz pozdrave, pohvalio je samu vježbu koja je bila dobro zamišljena i realizirana uz napomenu da se vatrogasci trebaju stalno školovati i usavršavati.
    Predsjednik VZO Cestica Darko Majhen zahvalio se svima te napomenuo da temeljno naćelo djelovanja vatrogastva na podruèju općine svakako mora biti osiguravanje jednake razine sigurnosti svih stanovnika i imovine na podrućju cijele općine, uvažavajući pritom specifićnosti pojedinih podrućja te prirodnih obilježja krajolika. Nastavljeno je druženje uz domjenak u vatrogasnom domu u Babincu.

Napisao : Darko Majhen