Korisnički login

U autobusu pronađena opojna droga u vrijednosti 150.000 kuna

Dana 25. svibnja 2006. godine, oko 21:25 sati na međunarodni cestovni granični prijelaz Dubrava Križovljanska pristupio je ulaznoj graičnoj kontroli autobus koji vozi na relaciji Beč-Graz-Varaždin-Zagreb, a u kojem su se nalazili kao putnici 21 državljanin Republike Hrvatske i 2 državljana Republike Austrije, te 2 državljana Republike Hrvatske kao vozači.

Policijski službenik Postaje granične policije Varaždin prilikom kontrole putnih isprava uočio je na jednom od stražnjih sjedišta sumnjivu vrećicu. Pregledom iste uočeno je da se u njoj nalazilo 5 paketa koji su bili zalijepljeni smeđom ljepljivom trakom.

Kako se za vrećicu koja se nalazila na mjestu događaja nije moglo utvrditi vlasništvo, a postojali su indiciji da bi se u njoj mogla nalaziti opojna droga službenici Carine zajedno sa policijskim službenicima su pomoću psa koji se nalazio na graničnom prijelazu izvršili pregled jednog od pet paketa. Izvršenim pregledom jednog od paketa utvrđeno je da se u njemu nalazi 8 komada pločica tamno smeđe boje veličine oko 15x10 centimetara i debljine od oko 5mm koje su na sredini imale otisnuti logotip šestero-krake zvijezde nalik na opojnu drogu hašiš.

Autobus sa putnicima je zadržan do dolaska kriminalističkih službenika, a radi vršenja očevida, koji su nakon što su stigli na mjesto događaja preliminiranim vještačenjem otvorenog paketa utvrdili da je riječ o opojnoj drogi hašiš.

Nakon toga autobus je dovezen u Policijsku upravu varaždinsku, a radi obavljanja daljnjeg očevida, kojim je između ostalog utvrđeno da je težina pronađene opojne droge 5209 grama, a čija vrijednost na tržištu iznosi oko 150.000,00 kuna.

U Policijskoj upravi varaždinskoj trenutno se provode svi policijski izvidi uz predmetni događaj.

Preuzeto s www.varazdin-online.com
              www.tportal.hr