Korisnički login

Djeca iz vrtića, 31. 03. 2015., posjetila vatrogasce

Nakon upoznavanja opreme i vozila najmlađi vatru  „gasila“ pjenom i vodom
      Na području Općine Cestica djeluje šest vatrogasnih društava, a ista su od 1993. uključena u Vatrogasnu zajednicu općine Cestica koja trenutno okuplja više od tisuću članova. Da bi se u slučaju opasnosti i potrebe moglo pravodobno intervenirati i pomoći ljudima vatrogasci provode razne preventivne aktivnosti kojima žele mještanima ukazati na mogućnosti koje im stoje na raspolaganju kako bi se u slučaju požara i ostalih nesreća štetne posljedice umanjile. U skladu s prethodno navedenim vatrogasci su, u dogovoru s rukovodstvom Dječjeg vrtića Zeko i Općinom Cestica, u utorak, 31. ožujka 2015. godine u razgledavanje oprema i vozila pozvali polaznike srednje i starije skupine iz vrtića koja su u pratnji odgojiteljica, ujutro u deset sati krenula prema dvorištu vatrogasnog doma. Tu ih je u ime VZO Cestica pozdravio zapovjednik Milenko Biškup, a susretu su prisustvovali članovi DVD-a  Križovljan Cestica i DVD-a Lovrečan Dubrava.
     U prvom dijelu susreta vatrogasnu opremu u navalnom vozilu djeci je pokazao Zvezdan Korotaj iz DVD-a Lovrečan Dubrava, a potom je do vatrogasnog spremišta djecu poveo Mario Majhen, zapovjednik domaćeg vatrogasnog društva. Tu su djeca upoznata sa zaštitnom opremom članova operativnog sastava koju je obukao Schani Vočanec, a mogla su isprobati i vatrogasne kacige. S velikim zanimanjem potom su razgledala i vatrogasna vozila, a na kraju im je prezentirano gašenje pjenom i vodom što su mogli i sami isprobati.
     Prema riječima voditeljice vrtića Tanje Vuzem u posjetu spremištu vatrogasnog društva bilo je pedesetak djece, a pred kraj pridružio im se načelnik općine Mirko Korotaj.
    Nakon upoznavanja vatrogasne opreme i vozila za sve mališane vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica pripremili su sokove i slatkiše, a po povratku u vrtić svoje dojmove prikazala su na crtežima.
 
U nastavku nekoliko fotografija posjete djece vatrogasnom domu