Korisnički login

U subotu 1. veljače 2014. održana skupština DVD-a Križovljan Cestica

Vatrogasnom društvu pristupilo 14 novih članova
    Redovna 85. izvještaja sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica održana je u subotu prvog veljače. Zimski ugođaj u općini Cestica vlada od petka 24. siječnja, kada je zapalo dvadesetak centimetara snijega, a na zadnji dan prvog mjeseca ledana kiša koja se smrzavala na tlu dosta problema zadala je vozačima i pješacima. Isti uvjeti vladali su i u subotu, na dan skupštine tako da su svi automobili koji su se nalazili parkirani u vatrogasnom dvorištu, kao i na obližnjim parkiralištima u Dravskoj ulici ubrzo bili prekriveni ledom. Cestama se promet odvijao usporeno, iako su se prometnice redovito posipavale solju, a svježe naslage leda na ostalim površinama iziskivale su krajnje oprezno kretanje pješaka.
       Zbog već rečenih uvjeta u prometu sama skupština započela je s 15 minuta zakašnjenja, u 18,15., a u uvodnom dijelu izvedene su himne. Prvo je intonirana Lijepa naša, a potom i vatrogasna himna nakon čega je minutom šutnje odana počast svim preminulim članovima društva i poginulim hrvatskim braniteljima. Sudionike skupštine pozdravio je predsjednik Ivan Kralj, a uz članove društva, redovne i podupiratelje, sjednici su prisustvovali predstavnici Općine Cestica, predsjednik Vijeća Tomislav Lazar i načelnik Mirko Korotaj, županijski vijećnik Josip Borak, a tu su bili i predstavnici pobratimljenog društva PGD Hardek iz Slovenije, cestička vatrogasna društava, DVD Gornje Vratno, Virje Križovljansko, Babinec, Lovrečan Dubrava i Gradišće. Tu su bili i predstavnici prijateljskih društava DVD  Svibovec Podravski, Nova  Ves, Gornje Ladanje, Strmec Podravski, Petrijanec i Donje Vratno, a sjednici su se odazvali i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestca, kao i predstavnici cestičkih udruga, umirovljenici, lovci, članovi KUD-a, Udruge vinara i vinogradara sveti Martin Cestica i Nogometnog kluba Polet.
      O radu DVD-a u 2013. godini govorio je tajnik Marijan Vočanec koji se u iscrpnom izvješću osvrnuo i na proslavu obilježavanje tridesete obljetnice potpisivanja povelje o suradnji i bratimljenju između PGD-a Hardek i DVD-a Križovljan Cestica koja je održana u petak 6. prosinca 2013. godine, a domaćin proslave bilo je slovensko vatrogasno društvo. Tokom godine Upravni odbor održao je 16 sastanaka, a održano je i šest radnih akcija. Članovi DVD-a sudjelovali su u svim aktivnostima koje su se organizirale pod okriljem VZO Cestica, a bili su prisutni na sjednicama i proslavama udruga s kojima surađuju, kao i na svečanosti ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju koja je održana na u nedjelju 30. lipnja. S posljednjim danom prošle godine u društvu se nalazio 91 član razne dobi, od djece do veterana, a u članstvu je 12  ispitanih  vatrogasaca, 8 vatrogasca 1. klase, 8  dočasnika i 3 dočasnika prve klase.
      Zapovjednik Mario Majhen istaknuo je da operativni sastav broji 11 ljudi koju su završili propisano vatrogasno obrazovanje. Kompletna vatrogasna postrojba liječnički je pregledana i osigurana, a u tekućoj godini, uz nabavu ostale opreme, u planu je nabava nekoliko komada zaštitnih čizama koje nedostaju. U gašenju požara postrojba je sudjelovala u dva navrata. Prvi puta 25. svibnja kada se zapalila jedna od napuštenih staja na bivšoj farmi mliječnih krava u Križovljangradu, a 18. srpnja gasila se pšenica na rastu, kod kućnog broja 26, u ulici Ante Starčevića.
      Izvješće o financijsko - materijalnom poslovanju podnio je blagajnik Marko Milec, a s radom  nadzornog odbora prisutne je upoznao Nikola Petric. U ime verifikacijskog povjerenstva Dario Hrnčić istaknuo je da se skupštini odazvao 51 punoljetni član od 57 upisanih, a plan aktivnosti po mjesecima za ovu godinu iznio je tajnik Marijan Vočanec. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predloženi plan rada za koji će se utrošiti devedeset tisuća. Najveća stavka predviđena je za nabavu opreme, 35 tisuća kuna, a dvadeset posto planiranih prihoda otići će za otplatu kredita za kombi vozilo. U proračunu DVD-a planirani su i troškovi za osiguranje članova vatrogasne postrojbe, registracije i servisiranje voznog parka i opreme, a podmirit će se i troškovi liječničkih pregleda i ostali izdaci potrebni za funkcioniranje društva.
       Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Križovljan Cestica uputio je načelnik Mirko Korotaj, a Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, uz čestitke na realiziranim planovima zahvalio je na pozivu na proslavu tridesete obljetnice potpisivanja povelje o suradnji.  Na dobru suradnju između dvaju društava osvrnuo se Mirko Kosi, zapovjednik PGD-a Hardek te je potom predsjedniku Ivana Kralju uručio zahvalnicu i video zapis s proslave tridesete obljetnice bratimljenja između dva društva koji je održan potkraj prošle godine, a potom je na dobroj suradnji zahvalio i Dalibor Petrišić iz DVD-a Svibovec Podravski.
       Posljednji dio sjednice bio je predviđen za dodjelu diploma vatrogascima koji su uspješno završili neki od oblika vatrogasnog obrazovanja, a potom je na redu bila dodjela vatrogasnih priznanja I prijem novih članova. UZ čestitke diplome je novosposbljenim vatrogascima uručio Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica, a ispite za vatrogasca položili su Damir Hrženjak, Žarko Rodeš i Šani Vočanec. Ispite za vatrogasca prve klase položili su Goran Dregarić iz Radovca, zamjenik zapovjednika i Julijan Pšak iz Križovljana.
       Za dugodgodišnji rad u vatrogasnom društvu priznanje DVD-a Križovljan Cestica dodjeljeno je Stanku Klasiću (74), aktivnom članu od 1960. godine, a ručni sat s ugraviranim znakom DVD-a uručio mu je, uz čestitke i riječi zahvalnosti predsjednik Ivan Kralj.
        Pred kraj sjednice u rad društva primljeno je 14 novih članova. Kao pomažuće članice pristupnice su potpisale Brigita Bukovec i Biljana Humek, a u redove DVD-a primljeno je i dvanaestero djece starosti od 7 do 14 godina. Od subote 1. večljače 2014. godine novi članovi vatrogasne mladeži DVD-a Križovljan Cestica su: Ana i Ivan Dreven, Dario, Emili i Saša Humek, Anđelko i Patrik Milec, Kajo Panić, Maja Petric, Ivan i  Karlo Rodeš i Filip Vidrač. Kao zanimljivost napominjem da je od novoprimljenih članova osmero djece iz Radovca. 
    Završni dio skupštine predviđen je za domjenak koji je pripremio ženski dio ekipe Darinka Kralj, Anita Klasić, Biserka i Margareta Pavlović, Ljubica Črepinko, Snježana Slunjski i Marija Županić, a u serviranju i podvorbi pomogli su stariji članovi i članice vatrogasne mladeži.   
    Druženje je uz razgovore i planove za dlajnji rad i susrete potrajao do kasnih noćnih sati koji su potrajale do nedjelje, a uz svirku Tmice Banfića i Maria Šoštarića zapjevalo se i zaplesalo.
 
 
 
 
U nastavku nekoliko fotogrfaija s odžane 85. skupštine DVD-a Križovljan Cestica
 
 
1. Izvješće o djelovanju zapovjedništva podnio je Mario Majhen, a u radnom predsjedništvu bili su Nikola Klasić, predsjednik Ivan Kralj i tajnik Marijan Vočanec
2. pogled na sudionike 85. skupštine DVD-a Križovljan Cestica – zapadnio dio dvorane
3. sudionici skupštine u istočnom dijelu dvorane
4. čestitke na uspješnom radu vatrogascima je uputio načelnik Mirko Korotaj
5.Zahvalnicu za tridesetogodišnju suradnju članovima DVD-a Križovljan Cestica uručio je Mirko Kosi, zapovjednik PGD-a Hardek
6.  Diplome o završenom osposobljavanju vatrogascima je uručio Darko Majhen, predsjednik VZO Ceastica, a čestitali su im i predjednik i tajnik DVD-a. Na slici su, slijeva na desno: Darko Majhen, Damir Hrženjak,  Šani Vočanec, Goran Dregarić, Julijan Pšak, Ivan Kralj i Marijan Vočanec.
7. Za dugodgodišnji rad u vatrogasnom članovi DVD-a poklonili su  Stanki Klasiću (74), ručni sat s ugraviranim znakom vatrogasnog društva
8. Svakom novom članu uručen je cvijet, a potpisu pristupnica prisustvovao je predsjednik Ivan Kralj i Ivica Milec
9. IU članstvo DVD-a Križovljan Cestica primljeno je 14 novih članova, a čestitke na prijemu uputili su im i predstavnici Općine, VZO Cestica i rukovodstvo društva. Na slici su, slijeva na desno - u donjem redu: Karlo Rodeš, Saša Humek, Emili Humek, Anđelko Milec, Ana Dreven, Patrik Milec, Ivan Rodeš, Dario Humek, Kajo Panić. U gornjem redu su: Tomislav Lazar, Mirko Korotaj, Ivan Dreven, Mario Majhen, Darko Majhen, Biljana Humek, Brigita Bukovec, Ivan Kralj, Milenko Biškup zapovjednik VZO Cestica i Maja Petric.
10. Za pripremu domjenka bio je zadužen ženski dio ekipe. S lijeva na desno su: Marija Županić, Anita Klasić, BiserkaPavlović, Darinka Kralj, Margareta Pavlović, Ljubica Črepinko, Snježana Slunjski
 
 

15_120436_34_1-IMG_2119-_izvjesce_zapovjed_nika.jpg 15_120451_41_2-IMG_2125-sudionici_skupstine.jpg 15_120505_00_3-IMG_2117.JPG 15_120521_45_4-IMG_2144.JPG 15_120535_13_5-P2014244-_zahvalnica_PGD-a_Hardek.jpg 15_120558_18_6-IMG_2155-_vatrogasne_diplome.jpg 15_120615_80_7-IMG_2157.JPG 15_120631_80_8-IMG_2170.jpg 15_120652_77_9-P2014249-novi_clanovi.jpg 15_120709_43_10-P2014241.jpg