Korisnički login

Poljoprivrednicima odgođena otplata kredita

Prošlogodišnja je tuča znatno naštetila poljoprivrednicima Varaždinske županije, koji se i u normalnim uvjetima uglavnom teško bore za egzistenciju.

Mnogu od njih su prije tri godine uzeli kredite iz udruženih sredstava u provedbi Programa kreditiranja razvitka i obnove poljoprivrede na području Županije, koji nakon trogodišnjeg početka, sada dolaze na naplatu.

Na preporuku Vlade Republike Hrvatske, Varaždinske je županija odobrila jednogodišnji poček u otplati kredita desetorici poljoprivrednika, a ove su godine odobrena još dva zahtjeva.

Naša županija svoja odobrenja potom prosljeđuje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koje je do sada dalo suglasnost svim podnositeljima zahtjeva.

Inače, poljoprivrednici koji su pretrpjeli štete od elementarne nepogode u prošloj godini i dalje mogu podnijeti zahtjev za prolongaciju otplate kredita na godinu dana, a zamolbe se šalju u Upravni odjela za poljoprivredu, šumarstvo i lovno gospodarstvo Varaždinske županije, Kratka 1, najkasnije do kraja veljače.

Također, sve se informacije mogu dobiti na broje telefona 390-584.

www.varazdin-online.com