Korisnički login

U nedjelju 26. siječnja 2014. završeno malonogometno prvenstvo

Na 13. prvenstvu kod pionira pobjednik Bratstvo, a kod seniora Polet 1
     Tradicionalno malonogometno prvenstvo općine Cestica ove godine započelo je u subotu 4. siječnja 2014. godine, a završilo je u nedjelju, 26. siječnja proglašenjem pobjednika i podjelom pehara najbolje plasiranim ekipama koje su se natjecale u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji. 
     Prvi krug natjecanja završio u subotu 11. siječnja 2014. godine
 Prvenstvo općine koje se po 13. puta održalo u školskoj športskoj dvorani OŠ Cestica već tradicionalno organizira Povjerenstvo za sport općine Cestica, a brigu oko organizacije ove godine vodio je Nogometni klub Bratstvo iz Otok Virja. Šesnaest prijavljenih ekipa raspoređeno je u četiri skupine iz kojih su se dvije najbolje ekipe plasirale u drugi krug natjecanja. U skupini A igrali su sastavi: Bratstvo 2, Dinamo veterani, Kolarovec i Vratno 1. U skupini B igrale su ekipe: Bratstvo 1, MNK Lovrečan, MNK Prekorje i Vratno 3. Treća skupina sastavljena je od ekipa Dinamo 2, Jarki 1, Polet 1 i Polet veterani, a u D skupini igrali su Dinamo 1, Jarki 1, Polet 2 i Vratno 2.
      Po skupinama najefikasniji su bili klubovi u B skupini koji su postigli 58 golova, odnosno 9,7 po utakmici, a najbolje obrane bile su u skupini A u kojoj je bio prosjek 3,7 pogotka po susretu. Po logici stvari najefikasnije su bile ekipe iz B skupine, MNK Lovrečan koji je postigao 23 pogotka, 7,7 po utakmici, a slijede ih Bratstvo s 19 pogodaka (6,3 po utakmici), te Dinamo 1, Dinamo 2 i Polet 1 s 14 golova (4,6). Najslabiju obrani imao je sastav Vratno 3 koji je u tri susreta primio 34 pogotka, 11,3 po utakmici, a potom slijedi Vratno 2 koje je u 2 susreta, u prvom i drugom kolu primilo 15 pogodaka, 7,5 po utakmici. Treći susret NK Vratno nije se pojavio na utakmici te je susret registriran s 5:0 u korist sastava Polet 2. Po efikasnosti prednjači Vratno 2, s jednim pogotkom, a po 2 gola postigao je Polet veterani i MNK Kolarovec.
Prvi krug natjecanja uspješno su prebrodile ekipe Vratno 1 (6 bodova gola razlika 7:4), Bratstvo 1 (6 bodova gola razlika 19:4) , Polet 1(9 bodova gola razlika 14:2) i  Polet 2(6 bodova gola razlika 9:4) , koji su se plasirali u skupinu E, a u skupini F nalazile su se sve prijavljene ekipa Dinama iz Babinca, Dinamo 1(9 bodova gola razlika 14:2), Dinamo 2(6 bodova gola razlika 14:5)  i Dinamo veterani (6 bodova gola razlika 7:7)  uz koje su još igrali nogometaši iz Lovrečana (9 bodova gola razlika 23:4).  
Kod pionira najbolji su bili nogometaši Bratstva
    Pionirski dio prvenstva započeo je paralelno s drugim djelom natjecanja u seniorsko kategoriji, u nedjelju 11. siječnja. Kod najmlađeg uzrasta natjecali su se predstavnici cestičkih županijskih ligaša, a u natjecanju koje je završilo 18. siječnja najbolji su bili nogometaši Bratstva iz Otok Virja. Drugo mjesto osvojio je sastav NK Vratno, Dinamo iz Babinca bio je treći, a na četvrtu poziciju plasirao se NK Polet iz Cestice.
    U drugom dijelu seniorskog natjecanja u skupini E pobijedio je Polet 1, a u polufinale se plasirala i ekipa Vratno 1. Iz skupine F u polufinale su se plasirale ekipe Dinamo 1 i Dinamo 2.
Rezultati završnog dijela prvenstva 2014. godine – Polet 1 pobjednik
   U subotnjim polufinalnim utakmicama Polet 1 je rezultatom 6:1 bio bolji od sastava Dinamo 2, a potom se u drugom susretu u finale plasiralo i Vratno 1, koje je s 2:1 bilo bolje od Dinama 1.  Posljednjeg dana prvenstva, u 16 sati u utakmici za treće mjesto igrali su Dinamo 1 i Dinamo 2. Rezultatom 5:3, poluvrijeme 3:2, pobijedila je selekcija igrača Dinamo 1. U početnom dijelu utakmice selekcija Dinama 2 povela je s dva pogotka prednosti. U prvoj minuti pogodak je postigao Nikola Tarodi, a potom u šestoj minuti i Denis Smotara. Već u osmoj minuti smanjio je Danijel Habjanić, a izjednačujući pogodak u šesnaestoj minuti dao je Nikala Majhen. Marko Županić tri minute potom preokrenuo je rezultat na 3:2 i s time rezultatom otišlo se na odmor.  Početkom drugog poluvremena, u 24 minuti povisio je Mario Kokot, a potom je autogolom Saše Škrinjara ekipa Dinamo 1 povećala prednost na 5:2 nakon čega je, u 38. minuti strijelac bio Denis Smotara.
U finalnoj utakmici koja je započela u 19 sati, igrali su Polet 1 (Cestica) i Vratno 1(Gornje Vratno), a istim rezultatom kao i utakmica za treće mjesto pobjedu je izvojevao Polet. Rezultat prvih dvadeset minuta igre bio je 3:0 za pobjednike prvenstva, a golove su redom postigli Marko Kokot deveta minuta, Sandi Martan (17) i Marko Vidrač (19). U drugom dijelu golom Nikole Šinceka (23) rezultat je smanjen, a potom su igrači Poleta s dva gola otišli na nedostižnu prednost od 5:1. Golove su postigli Igor Štromar (24) i Marko Vidrač (28), a s dva pogotka pred kraj, u 38. minuti, Marko Lukaček i Mario Gotal,  smanjili su rezultat na podnošljivih i konačnih 5:3.
Sastavi ekipa završnog dijela 13. zimskog malonogometnog prvenstva općine Cestica
Za Polet 1 prijavljeni su slijedeći igrači: Marino Korotaj, Marko Kokot, Krunoslav Humek, Marko Vidrač, Mario Tekić, Ratko Gašparić, Sandi Martan, Igor Štromar, Mario Obadić i Tomislav Kunštek.
Za Vratno 1 prijavljeni su slijedeći igrači: Dejan Humek, Mario Gotal, Andrija Humek, Elvis Krobot, Marko Lukaček, Nikola Šincek, Danijel Škrinjevečki, Josip Cestar, Tomislav Vrbnjak, Goran Bahat i Nikola Hip.
   3. mjesto osvojio je Dinamo 1, a prijavljeni su slijedeći igrači: Mario Furjan, Nikola Majhen, Danijel Habjanić, Marko Županić, David Županić, Mario Kokot, Mario Habjanić, Stjepan Švetak, Marko Lukaček, Denis Borak i Marko Talan
  Za ekipu Dinamo 2 igrali su:  Emanuel Obadić, Nikola Cestar, Nikola Tarodi, Nikola Malčec, Saša Škrinjar, Zoran Mikac, Srečko Cestar, Predrag Dobrotić, Denis Smotara i Kristijan Vnuk.
    Revijalne utakmice završnog dijela prvenstva
Prva revijalna utakmica u nedjelju započela je u 15 sati, a sastali su se MNK Prekorje i sastav Dinamo veterani iz Babinca. Susret je završio  „miroljubivo“ 4:4., a potom je nakon utakmice za treće mjesto bila na programu, u 17 sati, i druga revijalna utakmica koju su odigrali Općina Cestica i veterani Bratstva: Rezultatom 5:4 pobijedila je ekipa Općine za koju su igrali, prema slici, u gornjem radu, slijeva na desno su: Tomislav Ščuric selektor, Ivan Rodeš, Roman Veršić, Tomislav Krleža i Vlado Hip, a u donjem redu, čuče: Darko Majhen, Žarko Rodeš, Tomislav Lazar i Josip Borak.
Za veterane Bratstvo prijavljeni su, slijeva na desno: gornji red, stoje: Nenad Golubić, Darko Borak, Darko Kozel, Zdravko Petovar i selektor Robert Domjan , a u donjem redu su Slavko Pšag, Joško Banfić i Damir Prepelić.
         U prvom poluvremenu rezultat je bio 2:2, a pogotkom Tomislava Lazara povela je ekipa Općine Cestica. Izjednačio je Damir Prepelić, a za novo vodstvo Općine pogodak je postigao Roman Veršić. Uslijedilo je novo izjednačen za koje se pobrinuo Slavko Pšag, a u drugom poluvremenu s dva gola, golovima Darka Boraka i Darka Prepelić sastav Bratstva je poveo s 4:2. Pogocima Tomislava Lazara ekipa Općina je prvo izjednačila, a konačni rezultat i pobjedu osigurao je Darko Majhen.
ŽNK Cestica – Župa Križovljan 2:2 (penali 4:2)
   U 18 sati revijalnu utakmicu odigrali su Župa Križovljan i ŽNK Cestica. Na poluvremenu bilo je 0:2, a golove su postigle Nikolina Spevan i Maja Hip. U drugom poluvremenu Župa Križovljan smanjila je golom župnika, vlč. Zorislava Šafrana, a potom i izjednačila pogotkom Martina Boraka Pekića. Da bi se dobio pobjednik izvodili su se penali koje su za razliku od selekcije Župe Križovljan djevojke bolje izvodile, odnosno Mateja Mihin bolje je branila. Golove iz penala postigle su Vlatka Furjan i Nikolina Spevan.  Dakle župa Križovljan – ŽNK Cestica 2:4
  Rukovodstvo ŽNK-a Cestica 2005. prijavilo je slijedeći sastav: na slici su slijeva na desno,
gornji red, stoje: Tomislav Liber – trener, Ivana Punčec, Nikolina Spevan, Silvija Premužić, Vlatka Furjan, Maja Hip i Stjepan Županić – tajnik, a u donjem redu su: Martina Malčec, Tamara Vočanec, Mateja Mihin, Vesna Džinić i Pavica Mičuda
      Za župu Križovljan igrali su, slijeva na desno, gornji red, stoje: Zvonko Šincek, Mladen Galevski, Štef Obadić, Peter Liber, župnik Zorislav Šafran, Boštjan Horvat i Stjepan Bistrović, a u donji redu su: Damir Ropić, Nikola Ščuric, Matija Lukaček, Martin Borak – Pekić, Neven Furjan i selektor Antonio Kišić.
     Za vrijeme odmora, od 17, 45 i pred finalnu utakmicu publici su se izvođenjem različitih plesova predstavili Ana Ekart i Ivica Jarnec, državni prvaci Republike Slovenije u standardnim plesovima, a za dobro izvedeni program publika ih je pljeskom nagradila i poželjela im uspješni nastup na Svjetskom prvenstvu u plesu koji će krajem godine biti u Latviji.
Proglašenje pobjednika - Sandi Martan najbolji strijelac, a Dejan Humek najbolji golman
     U nedjelju, 26. siječnja, sve utakmice natjecateljskog i revijalnog dijela sudili su Mario Borak i Denis Buden, a po okončanju finalne utakmice predstavnici organizatora, NK Bratstva prišli su pripremi za proglašenje rezultata i zatvaranje prvenstva. S 13 pogodaka najbolji strijelac bio je Sandi Martan iz Poleta, a za najboljeg golmana proglašen je Dejan Humek iz Gornjeg Vratna.  
     Uoči podjele pehara i priznanja, čestitku na dobroj organizaciji ovogodišnjeg prvenstva predstavnicima Nogometnog kluba Bratstvo iz Otok Virja uputio je načelnik Mirko Korotaj, a potom su uz čestitke na osvojenom plasmanu pehari prvo uručeni predstavnicima pionirskih klubova, a nakon toga pehare su primili i predstavnici seniorskih ekipa. U ime organizatora turnira pehare su uručili Ivan Rodeš, predsjednik Povjerenstva za sport općine Cestica, Tomislav Lazar, predsjednik Vijeća te zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj. Najboljem čuvaru gola uručena je statua golmana, a za najveći broj postignutih pogodaka statuu strijelca primio je najefikasniji igrač turnira Sandi Martan.
       Predstavnicima svih ekipa koje su sudjelovale samo u revijalnom dijelu posebna priznanja pripremio je NK Bratstvo, a primili su ih Miljenko Humek (NK Vratno – veterani), vlč. Zorislav Šafran ( Župa Križovljan), Vesna Džinić (ŽNK Cestica 2005.) i Ivan Rodeš (Općina Cestica)
     Ovogodišnje prvenstvo trajalo se od 4. do 26. siječnja, a organizaciju 13. malonogometnog prvenstva Povjerenstvo za sport općine Cestica povjerilo je ove godine Nogometnom klubu Bratstvo iz Otok Virja.  Da bi se isti mogao besprijekorno odvijati zaslužni su i svi igrači i gledatelji, a doprinos dobroj organizaciji prvenstva zaslužni su i predstavnici organizacijskog odbora, članovi NK Bratstvo. Organizacijski odbor prvenstva sačinjavali su: Mirko Majhen, Mirko Domjan, Darko Hrnčić, David Krajnc, Siniša Pšak, Robert Domjan, Nenad Golubić, Damir Prepelić, Damir Velečić, Davor Ivančić, Danijel Bedrač i Antonio Banfić. Za redarsku službu bili su zaduženi: Zvonko Juršić, Kristijan Golubić, Robert Domjan, Siniša Pšak i Darko Hrnčić , a zahvalu zaslužuje i zapisnički stol i osobe zadužene za semafor Damir Prepelić, Marino Hrnčić i Luka Prepelić. Za pohvalu je i ekipa na šanku, Mirko Majhen, David Krajnc i Nenad Golubić koja je cijelu vrijeme bila na usluzi posjetiteljima.
U nastavku nekoliko fotografija snimljenih 26. siječnja 2014. posljednjeg dana 13. prvenstva
 
1. Prvoplasirane ekipe, NK Polet 1 i Vratno 1, s peharima i statuama
2. Predstavnici klubova koji su primili pehare
3. NK Polet 1
4.Nk Vratno 1
5. NK Dinamo 1
6. NK Dinamo 2
7. NK Bratstvo veterani
8. Općina Cestica
9. ŽNK Cestica
10. Župa Križovljan
11. Publika  na finalnoj utakmici – pogled na zapadni dio tribine
12. Pogled na jugoistočni dio tribine   
 

31_154537_02_1-P1264181.JPG 31_154550_24_2-IMG_1888.JPG 31_154605_09_3a-Polet_1_-_P1264175.jpg 31_154619_08_3b-Vratno_1-_P1264177.jpg 31_154643_37_3c-Dinamo_1.jpg 31_154654_66_4-Dinamo_2.jpg 31_154706_93_5-Bratstvo_veterani_P1264157.jpg 31_154720_68_6-Opcina_Cestica_-_P1264159.jpg 31_154735_15_7-ZNK_Cestica_-_P1264162.jpg 31_154751_25_8-zupa_Krizovljan_-_P1264161.jpg 31_154814_22_11-IMG_1837.JPG 31_154830_43_12-IMG_1847.JPG