Korisnički login

U subotu, 11. siječnja 2014. u Gornjem Vratnu

Svečani dio sjednice završio dodjelom vatrogasnih priznanja i diploma
Od šest vatrogasnih društava na području koje pokriva Vatrogasna zajednica općine Cestica prvu izvještajnu skupštinu održalo je u subotu, 11. siječnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornje Vratno. Sjednica najstarijeg cestičkog  DVD-a održana je u društvenom domu s početkom u 18 sati, a pred službeni početak izvedena je hrvatska i vatrogasna himna nakon čega je minutom šutnje odana počast svim preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.
    Potom je sve sudionike Skupštine pozdravio Darko Majhen, predsjednik DVD-a Gornje Vratno, a uz načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Žarka Rodeša sjednici je prisustvovao i novoizabrani predsjednik Vijeća općine Cestica Tomislav Lazar, te općinski vijećnik Vlado Hip i županijski vijećnik Josip Borak. Iz općinske vatrogasne zajednice sjednici su nazočili, počasni predsjednik Antun Knezoci, zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup i zamjenik predsjednika Marijan Horvatić, a tu su bili i predstavnici cestičkih vatrogasnih društava, DVD Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava, Virje Križovljansko, Gradišće i Babinec. Od ostalih društava bili su prisutni predstavnici PGD-a Zavrč i Hajdoše iz susjedne Slovenije, a od susjednih društava bili su vatrogasci iz Tužnoga, Maruševca, Vinice, Petrijanca i Strmca Podravskoga. Od predstavnika ostalih udruga tu su bili članovi KUD-a općine Cestica, Udruge Vezilja, Lovačkog društva Sveti Hubert Cestica, Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin i Udruge umirovljenika, a sjednici su prisustvovali i ostali gosti i prijatelji DVD-a Gornje Vratno.
   Radni dio sjednica započeo je izborom radnih tijela. U radno voditeljstvo izabrani su Vlado Hip, Lovro Korotaj i Darko Majhen koji je ujedno vodio skupštinu. Zapisnik je i ovaj puta vodio tajnik Mladen Šćuric, a isti su kao ovjerovitelji potpisali Matija Dregarić i Eva Hrženjak.
       Tajnik Mladen Šćuric podnio je iscrpno izvješće o radu DVD-a u prošloj godini, a u ime Upravnog odbora DVD-a predstavio je i plan rada za 2014. godinu. Blagajnik Tomislav Kolmačić podnio izvješće o financijsko materijalnom poslovanju, a u ime Nadzornog odbora to je učinio Vlado Hip, nakon čega je Ivica Lukaček, predsjednik verifikacijskog povjerenstva, izvijestio da je na sjednici prisutno 34 od 52 člana. Sva podnesena izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predloženi planovi za ovu godinu.
        Čestitke članovima DVD-a Gornje Vratno na uspješnom radu  uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u svom govoru istaknuo je da sva društva koja djeluju u sklopu VZO Cestica dobro rade te izrazio zadovoljstvo na brizi za opremu i školovanje vatrogasnih kadrova i uključivanje mladih u rad vatrogasne organizacije. Prigodnim govorom nazočnima su se obratili, Antun Knezoci, počasni predsjednik VZO Cestica i zamjenik predsjednika Zajednice Marijan Horvatić, a u ime PGD-a Zavrč zahvalu kolegama iz Gornjeg Vratna na dobroj suradnji uputio je Branko Skok i za uspomenu na zajednički susret uz granicu Hrvatske i Slovenije, s predstavnicima Vatrogasnom saveza Slovenije održanom u Zavrču poklonio zajedničku fotografiju sudionika susreta.  Ivan Drobnjak iz PGD-a Hajdoše izrazio je želju za nastavak započete suradnje između vatrogasnih društava i domaćinima uručio vatrogasni kalendar s fotografijama najuspješnijeg vatrogasnog društva koje se s održane vatrogasne olimpijade 2013. godine iz Francuske vratilo s tri zlatne medalje. Za uspomenu je snimljena i zajednička fotografija predstavnika slovenskih društava i domaćina, a na slici su, s lijeva na desno: Branko Skok i Robret Domjan iz PGD-a Zavrč, načelnik općine Mirko Korotaj, Tatjana Mohorko PGD Hajdoše, predsjednik DVD-a Gornje Vratno Darko Majhen, Lidija Terbulec i Ivan Drobnjak iz PGD-a Hajdoše i tajnik domaćeg društva Mladen Šćuric.
     Svečani dio sjednice završio je  dodjelom odlikovanja i priznanja zaslužnim vatrogascima, a uručene su i diplome mladim vatrogascima koji su uspješno završili propisano osposobljavanje za zvanje vatrogasne mladeži. Predsjednik DVD-a Gornje Vratno Darko Majhen spomenicu za 10 godina rada u vatrogastvu uručio je Tihomiru Juričinec, a za 20 rada priznanje je primio i tajnik Mladenu Šćuric. Brončane plamenica za hrabrost i požrtvovnost uručio je Milenko Biškup, zapovjednik VZO Cestica, a primili su ih Ivica Lukaček, Mario Kovačić, Denis Horvat i Marko Kolomačić. Čestitke na dobivenim priznanjima nagrađenim je uputio i zapovjednik Lovro Korotaj. Diplome za stečeno zvanje vatrogasne mladeži primili su Rajko Juričinec i Luka Obadić, a snimljena je i zajednička fotografija na kojoj su, s lijeva na desno: predsjednik DVD-a Darko Majhen, Rajko Juričinec, Luka Obadić, Ivica Lukaček,  Tihomir Juričinec,  Denis Horvat, Marko Kolmačić, Mario Kovačić,  zapovjednik Lovro Korotaj, Mladen Šćuric, zamjenik predsjednika Vlado Hip i zapovjednik Zajednice Milenko Biškup.
     Na dan održavanja sjednice DVD Gornje Vratno prema popisu iz matične knjige broji: 52 člana od toga je 10 operativnih, 16 izvršnih, 4 pričuvna, jedan počasni, deset članova vatrogasne mladeži i jedanaest djece.
 
U nastavku nekoliko fotografija snimljenih na sjednici održanoj 11. siječnja 2014. godine
1. Sjednicu je, uz prisutnost ostalih članova radnog voditeljstva, vodio Darko Majhen, predsjednik DVD-a
2. Uz predstavnike općine Cestica sjednici su prisustvovali i mnogobrojni gosti
3. Sjednici je nazočio i novoizabrani predsjednik Vijeća općine Tomislav Lazar
4. Uz vatrogasce tu su bili i predstavnici ostalih cestičkih udruga
5. Dio predstavnika najmlađih članova DVV-a Gornje Vratno
6.Zadovoljstvo dobrim radom vatrogasnih udruga izrazio je načelnik Mirko Korotaj
7. U ime predstavnika slovenskih vatrogasnih društava prigodni poklon vatrogascima DVD-a Gornje Vratno uručio je Branko Skok, predstavnik PGD-a Zavrč
8. Spomenicu za dvadesetogodišnji rad u vatrogastvu primio je tajnik Mladen Šćuric
9. plamenice istaknutim članovima uručio je Milenko Biškup, zapovjednik VZO-e Cestica
10. Dobitnici vatrogasnih  priznanja i diploma DVD-a Gornje Vratno
11.Za uspomenu na zajednički susret članice PGD-a Hajdoše su načelniku uručile kalendar s aktivnostima najuspješnijeg DVD-a na Vatrogasnoj olimpijadi 2013. godine
12. Predstavnici slovenskih društava s domaćinima   
 
 

18_103644_11_1-IMG_1218.JPG 18_103657_50_2-IMG_1150.JPG 18_103712_75_3-IMG_1156.JPG 18_103727_56_4-IMG_1132.JPG 18_103745_88_5-P1113664.JPG 18_103806_66_6-IMG_1183.JPG 18_103821_00_7-P1113670.JPG 18_103833_96_8-IMG_1205.JPG 18_103846_31_9-IMG_1212.JPG 18_103859_80_10-P1113674.JPG 18_103914_17_11-kalendar_PGD-a_Hajdose.JPG 18_103931_04_12-gosti_iz_Slovenije.jpg