Korisnički login

Stjepan Bistrović smjenjen s dužnosti predsjednika Općinskog vijeća Općine Cestica

 
11. siječnja 2014. godine, u prostorijama Općine Cestica, s početkom u 17,00 sati, održana je izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica na kojoj je gosp. Stjepan Bistrović smijenjen s dužnosti predsjednika Općinskog vijeća Općine Cestica. Naime, gospodinu Bistroviću je od strane 1/3 vijećnika Općinskog vijeća Općine Cestica dostavljen zahtjev o pokretanju postupka razrješenja predsjednika, a prijedlog se podnio zbog učestale zloupotrebe dužnosti predsjednika Općinskog vijeća, ne dozvoljavanja vijećnicima prava na raspravu po točkama dnevnog reda na pravovremeno sazvanu i pripremljenu sjednicu Općinskog vijeća, donošenje odluka koje nisu u skladu sa zakonom zbog čega su sazivane izvanredne sjednice radi poštivanja istih, iznošenja netočnih činjenica o nedobivanju materijala potrebnih za odlučivanje po točkama dnevnoga reda jer mu je pružena mogućnost i uvid u materijale sukladno članku 7. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Cestica, a uz tražene materijale pruženo je i dodatno stručno objašnjenje po točkama od strane službenika Jedinstvenog upravnog odjela.

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica je gosp. Tomislav Lazar iz Natkrižovljana, vijećnik Hrvatske demokratske zajednice koji je dobio potporu većine vijećnika, točnije sedam vijećnika koalicije HNS-SDP i tri vijećnika HDZ-a.

Na istoj sjednici donesena je Odluka o utvrđivanju mandata prvog potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Cestica budući da je potpredsjednik gosp. Karel Benko podnio pismenu ostavku na mjesto potpredsjednika vijeća. Novoizabrani prvi potpredsjednik vijeća je gosp. Darko Majhen, vijećnik Hrvatske narodne stranke. Drugi potpredsjednik nije izabran jer oporba na čelu sa gosp. Bistrovićem nije predložila svog kandidata.
 

15_130917_81_17_143049_60_vijece.jpg