Korisnički login

U subotu 2. studenoga 2013. osnovana Udruga „Život i radost“ Cestica

Cilj je pomoći djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom
    Na području Općine Cestica živi dvadesetak djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom, kao i invalidnih osoba te se u cilju njihovog lakšeg uključivanja u društvo već duže vrijeme razmišlja o potrebi osnivanja udruge koja bi tome doprinijela, a svakako jedan od poticaja je i veoma dobro posjećena i od ljudi prihvaćena humanitarna priredba koja je održana 30. studenoga prošle godine.
      Sama osnivačka skupština održana je u vijećnici Općine Cestica, u subotu 2. studenoga 2013. godine s početkom u 17 sati, a na sastanku je prihvaćen prijedlog inicijatora da će novoformirana udruga djelovati pod nazivom: Udruga za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, „Život i radost“ Cestica.  Skraćeni naziv udruge je „Život i radost“ Cestica.
       Nakon pozdravnog govora predstavnika inicijativnog odbora i prihvaćenog dnevnog reda izabrano je tročlano radno predsjedništvo u sastavu Irena Jamnik, kao predsjednica te Andreja Jamnik i Roman Štehec kao članovi. Za zapisničarku je predložena Vlatka Vnuk Težak, a za ovjerovitelje zapisnika Dragica Kišić i Evica Lazar. Uslijedilo je usvajanje Statuta koji je uz dvije nadopune jednoglasno prihvaćen, a potom se pristupilo izboru rukovodećih tijela Udruge.  
      Za predsjednicu Udruge izabrana je Irena Jamnik iz Babinca, a zamjenica će joj biti Andreja Jamnik iz Cestice dok je za tajnika izabran Roman Štehec iz Gornjeg Vratna. Uz spomenuto vodstvo u izvršni  odbor izabrane su Dragica Kišić, Petra Majhen, Valentina Mikeca, Blanka Mikec Jurčević, Nikolina Strelec i Vlatka Vnuk Težak, a za članova nadzornog odbra izabrani su Evica Lazar, Marija Milec i Marijan Županić kojem je povjerena uloga predsjednika. Prisutni su jednoglasno donijeli odluku da će Udrugu zastupati predsjednica Irena Jamnik, a prihvaćen je i prijedlog da članarina za tekuću godinu iznosi 50 kuna. U prihvaćenom planu rada koji će se realizirati još ove godine najavljeno je stvaranje registra djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na području Općine Cestica,  a za 29. studenoga predviđena je organizacija humanitarne večeri „Dan bez brige“ u sklopu koje je predviđen koncert.
    Uspješan rad rukovodstvu  udruge poželio je načelnik Općine Mirko Korotaj, a podršku u realizaciji programa iskazali su i predstavnici udruge umirovljenika, Milan Borak, predsjednica Udruge Vezilja Mirjana Vunderlih, te Marijan Županić, predsjednik Zbora „Sancta Crux župe Križovljan.
                                         
U prilogu fotografija sudionika osnivačke skupštine udruge „Život i radost“ Cestica,