Korisnički login

Podjelom pehara 28. srpnja 2013. završen Kup Općine Cestica u nogometu

O pobjedniku 19. Kupa odlučivali jedanaesterci
     Tradicionalni KUP općine Cestica u velikom nogometu ove godine domaćin je bio Nogometni klub Vratno, a u dva dana za prijelazni pehar Općine nadmetali su se cestički županijski ligaši. Polufinalne utakmice na rasporedu su bile u subotu 27.srpnja, a u nedjelju 28. srpnja 2013. godine u 16 sati odigrana je utakmica za treće mjesto, a u 18 sati trebalo se igrati finale.
Prvog dana NK Vratno bio je rezultatom 2 : 0 bolji od NK Bratstva iz Otok Virja, a u finalni dio plasirala se i ekipa Poleta iz Cestice koji je s 3:2 pobijedio Dinamo iz Babinca.
   Val vrućine koji je zahvatio cijeli kraj nije jenjavao ni u nedjelju, kada su bile predviđene utakmice za razigravanje, za poredak od prvog do četvrtog mjesta. U popodnevni satima temperatura je iznosila 39 °C te su nogometaši umjesto zagrijavanja pred početak utakmice vrijeme provodili u hladovini oraha posađenih uz zapadni rub igrališta. U 16 sati nogometaši NK Dinamo Babinec i NK Bratstvo Otok Virje preselili su se na igralište, a u hladovinu oraha smjestila se grupa navijača. Ostali su utakmicu promatrali iz hladovine sa sjeverne strane klupskih prostorija, a drugi dio navijača smjestio se pod suncobrane s južne strane ograde sportskog terena.
U nedjelju obje utakmice sudili su Robert Remar iz Varaždina, te Ivica Rojc iz Sračinca i Nikica Bunić iz Nedeljanca. Da bi se igrači rashladili utakmica je nekoliko prekidana, a spretniji i sretniji u tom srazu bili su nogometaši Dinama koji su pobijedili rezultatom 5:0.
Zbog navedenih razloga finalna utakmica započela je s dvadesetominutnim zakašnjenjem, a sastali su se NK Polet Cestica i domaćin NK Vratno.
Tijekom prvog poluvremena postignuta su dva gola, a drugo poluvrijeme, dijelom zbog dobrih obrana vratara, a dijelom i zbog vrućine i nepreciznosti igrača završila je bez pogodaka.
U prvom poluvremenu domaćini su poveli golom Andrije Humek, a potom su gosti iz Cestice prekrasnim pogotkom Ratka Gašparića došli do izjednačenja. U drugom poluvremenu nije postignut ni jedan pogodak, a dobrim obranama istaknula su se oba vratara, i Marino Korotaj iz Poleta i Dejan Humek koji je branio za domaću ekipu.
Po završenom regularnom dijelu sa svake strane treneri su odbrali po petoricu igrača koji će izvoditi jedanaesterce. Za domaćina to su rednom bili Mario Gotal, Damir Ivančić, Petar  Košić, Andrija Humek i Josip Samobolec, a redoslijed za NK Polet započeo je Marko Vidrač i potom Krunoslav Humek, Marko Kokot, Ratko Gašparić i Tomislav Kunštek. Dok je igrač za izvođenje penala bio zaokupljen namještanjem lopte i pucanjem prema golu ostali igrači sjedili su u krugu centra i sa strepnjom promatrali uspjeh izvođača i reakcije golmana koji su osam puta vadili loptu iz mreže, a Josip Sambolec nije ni pucao jer se više nije mogao poravnati rezultat. Rezultat se kretao slijedećim redom, Polet – Vratno ( 1:1); Marko Vidrač (2:1), Mario Gotal (2:2), Krunoslav Humek (3:2), Damir Ivančić (3:3), Marko Kokot (4:3), Petar Košić golman brani (4:3). Na 5:3 povisio je Ratko Gašparić, a Andrija Humek smanjio je na 5:4. Pobjedu i konačni rezultat donio je Tomislav Kunštek koji je povisio na 6:4, a jer nije bilo mogućnosti poravnanja rezultata peti penal od strane domaćina nije ni izveden.
      Dok su igrači krenuli prema svlačionicama na tuširanje domaćinu su pripremili pehare za proglašenje rezultata, a koje su predstavnicima klubova uručili Miljenko Humek, predsjednik NK Vratno te predstavnici Općine Cestica, Ivan Rodeš, predsjednik Povjerenstva za sport te zamjenik načelnika Žarko Rodeš, a čestitku svim ekipama na sportskoj igri uputio je i načelnik Općine Mirko Korotaj.
U nastavku sastavi ekipa
NK Polet Cestica: Ratko Gašparić, Krunoslav Humek, Tino Hutinski, Zoran Hrnčić, Marko Kokot, Marino Korotaj, Tomislav Kunštek (kapetan), Karlo Leskovar, Sandi Martan, Mario Obadić, Denis Pavlović, Mario Tekić i Marko Vidrač. Trener Tomica Križanec.
Još prisutni:  Nives Bednjanić – fizioterapeut, Tomislav Krleža – sportski direktor i Tomislav Hrnčić
NK Vratno  Gornje Vratno: Dražen Dugi, Mario Gotal, Andrija Humek, Dejan Humek, Damir Ivančić, Petar Košić, Miljenko Lazar, Antonio Leskovar, Matija Lukaček, Marko Lukaček, Miroslav Malarić, Mario Martinčević, Josip Sambolec i Danijel Škriljevečki
Ivan Dobrotić – trener i Miljenko Humek predsjednik kluba
NK Dinamo Babinec, na slici, slijeva na desno, stoje: Nikola Majhen, Nikola Cestar, Danijel Habjanić, Mario Furjan, Mario Kokot , Luka Prikratki, Predrag Dobrotić i trener Mihael Liber. Čuče: Mario Lukaček, David Županić, Nikola Tarodi, Kristijan Županić, Saša Škrinjar (kapetan), Nikola Malčec i Emauel Obadić (prisutan i Ivan Županić – fizioterapeut)
 
NK Bratstvo Otok Virje: Antonio Banfić, Danijel Bedrač, Tomislav Emeršić, Nikola Golubić, Mario Habjanić, Nenad Kalanjoš, Dejan Košutar, Luka Prepelić, Tomislav Ščuric (trener), Valentin Vočanec, Ivica Vidrač i Antonio Vočanec  (fizioterapeut – Dejana Prepelić)
   Zahvaljujem trenerima i rukovodstvima klubova na informaciji o sastavu ekipa
U nastavku nekoliko fotografija snimljenih u nedjelju, 28. srpnja 2013. godine  
 

 1. Pobjednik 19. Kupa Općine Cestica s predstavnicima Općine Cestica
 2. NK Polet Cestica – u poluvremenu utakmice
 3. NK Vratno Gornje Vratno – u poluvremenu utakmice
 4. NK Dinamo Babinec – pred početak utakmice u 16 sati
 5. NK Bratstvo Otok Virje – pred početak utakmice u 16 sati, 28. srpnja 2013.
 6. jedna od akcija pred golom NK Bratstva
 7. nogometaši NK Bratstvo pred golom sastava Dinamo Babinec
 8. Pred golom domaćina u susretu NK Vratno Polet Cestica
 9. Uspješna obrana golmana Poleta u jednom od napada NK Vratna
 10. Za vrijeme izvođenja jedanaesteraca ishod utakmice nogometaši su očekivali na sredini igrališta
 11. Dio navijača smjestio su u hladovinu uz zapadnu stranu igrališta
 12. rukovodstvo kluba hladovinu je pronašlo u sjeni klupskih prostorija
 
 
 

30_171506_72_1-IMG_1199.jpg 30_171536_10_1-NK_Polet_Cestica.jpg 30_171600_95_2-Nk_Vratno.jpg 30_171627_88_3-Dinamo_Babinec.jpg 30_171654_26_4-Bratstvo_Otok_Virje.jpg 30_171842_65_6-IMG_1093-_pred_golom_Bratstva.JPG 30_171900_66_7-IMG_1095-_pred_golom_Dinama.JPG 30_171923_91_8-IMG_1142-19,42-pred_golom_Vratno.JPG 30_171941_76_9-IMG_1143.JPG 30_172018_18_10-IMG_1163.JPG 30_172043_46_11-IMG_1091.JPG 30_172103_81_12-IMG_1098-_u_hladu.JPG