Korisnički login

U OŠ Cestica 13. prosinca 2013. bilo Božićno druženje

 
 
Za učenike u potrebi prikupili 12 tisuća kuna
    Tradicionalna Božićna priredba koju su svake godine priredili učenici cestičke osnovne škole ove godine održana je pod nazivom Božićno druženje, a sama priredba imala je humanitarni karakter u kojem su se prikupljali prilozi za učenike slabijeg imovnog stanja.
     Kompletni program održan je pred ulazom u školu, u petak 13. prosinca, a već u popodnevnim satima, s lijeve i desne strane pristupa školskoj zgradi postavljeni su štandovi na kojima su učenici izložili svoje radove. Kako je priredba imala humanitarni karakter na jednom mjestu mogli su se kupiti bonovi koji su se potom mogli zamijeniti za neki od izloženih predmeta, a sve je realizirano prema početnoj ideji učiteljice Jelene Šinjur koju su podržali i ostali učitelji. Tijekom studenoga i početkom prosinca u školi su izrađivani razni predmeti i rukotvorine, među kojima su bili mnogobrojni božićni ukrasi, jaslice i čestitke.
    Iako je sama priredba započela u pola pet popodne pravi „Božićni sajam“ započeo je od 16 sati, a humanitarnom druženju  odazvala se i cestička novoosnovana Udruga mladih Hiperaktivni, udruga Vezilje i cestički umirovljenici. Na štandovima je bilo i kolača, a pošto je sama priredba održana na otvorenom, na temperaturi „smrzavanja“ dobro je došao topli čaj i  kuhano vino, crno i bijelo.
Nekako na sredini puta od Dravske ulice do škole bile su smještene žive jaslice koje su uprizorili učenici šestog razreda, a potom se prema jugu nadovezivala „pozornica“ mjesto na kojem se odvijao kompletni ovogodišnji program. Cijeli program vodile su  Ivona Jurajec i Barbara Horvat, učenice 8 b razreda, a na samom početku publici se predstavio, pod ravnanjem učiteljice Slavice Požgajec, zbor Osnovne škole Cestica. Potom je sve prisutne pozdravila ravnateljica Nevenka Turščak. Kad je okupljene izvijestila da su do početka programa prodani svi bonovi među štandovima se prolomio pljesak.
U nastavku programa nastupio je Dječji zbor župe Križovljan, a potom i ženska klapa Angeluš i Muški vokalni ansambl župe koji od srpnja ove godine djeluju i u sastavu zbora Sancta Crux župe Uzvišenja Svetog Križa -  Križovljan.
Pod ravnanjem učiteljice Ivane Čorko, u završnom dijelu jednosatnog koncerta predstavio se dječji zbor područne škole Lovrečan, a dojmljiv nastup lovrečanskih učenika pljeskom su nagradili svi prisutni.
Na kraju programa voditeljice su za pomoć u realizaciji priredbe zahvalile načelniku Mirku Korotaju i Elektri Varaždin koja je omogućila ukrašavanje borova, Mariju Veselniku za dopremu štandova i Ireni Leskovar za donaciju slika,  a i svima ranije spomenutim udrugama i prisutnima na priredbi. Program je završio čestitanjem Božića i dobrim željama u idućoj godini, a potom je druženje nastavljenu uz božićne pjesme.
Ovogodišnju Božićnu priredbu, unatoč hladnoći, mrazu i inju na granama posjetilo je više stotina posjetitelja, a u društvu s ocem među najmlađima je bila osamnaestomjesečna Zora Cikač iz Ivanca. Prema riječima ravnateljice Nevenke Turščak, za potrebe tridesetak učenika slabijeg imovnog stanja prikupilo se 12 tisuća kuna. Od toga je polovina dobivena prodajom bonova, a ostalo su dobrovoljni prilozi posjetitelja.
 
U nastavku nekoliko fotografija s Božićnog druženja 2013.
 
 

  1. Betlehemska štalica – žive jaslice
  2. Dječji zbor župe Križovljan
  3. Zbor OŠ Cestica
  4. klapa Angeluš
  5. Muški zbor župe Križovljan
  6. Zbor PŠ Lovrečan
  7. Djed Božićnjak dijeli bombone
  8. -12. ostale zanimljivosti, publika i štandovi
  9.