Korisnički login

Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila priznanja i nagrade

Priznanje za najpothvat vatrogascima iz Cestice 
          Nakon dodijeljene zahvalnice Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, a koje je cestičkim vatrogascima dodijeljena povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, 1. ožujka 2013. godine u Bjelovaru novo priznanje vatrogascima iz Cestice stiglo je već početkom svibnju i to od krovne vatrogasne organizacije u državi.
     U povijesnim kronikama VZO Cestica ostat će zabilježen datum 3. svibanj 2013. godine.
Tog datuma su na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održanoj u Rijeci  dodijeljene plakete i povelje za Najpothvat u vatrogastvu u 2012. godini, plakete i povelje s likom Đure Deželića i Mirka Kolarića i nagrade za najbolji likovni i literarni rad.
      Visoka vatrogasna priznanja uručio je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, a za najpothvat dodijeljene su tri povelje i plakete, zlatna, srebrna i brončana. Zlatnu povelju i plaketu dodijeljena je Tomislavu Stokiću, zapovjedniku DVD-a Lipik za gašenje požara u tvornici „Studenac“, 02. siječnja 2012. Srebrnu povelju i plaketu dodijeljenu Vatrogasnoj zajednici općine Cestica za provedbu mjera obrane od poplava na području općine Cestica, od 06. – 09. studenog 2012., primio je Darko Majhen, predsjednik VZO Ceastica, a brončana je dodijeljena Gospodarskoj vatrogasnoj postrojbi Pliva Hrvatska d.o.o. za gašenje požara i spašavanje u  proizvodnom pogonu tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o., 16. ožujka 2012..
     Na svečanosti je dodijeljeno pet priznanja s likom Đure Deželića, a među šest dobitnika povelje i plakete s likom Mirka Kolarića bio je i Franjo Vuradin iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.
 Priznanja Vatrogasne zajednice Varaždinske županije povodom 2 desetljeća rada   
 Kad već govorimo o dobivenim priznanjima koja su svojim dugogodišnjim humanitarnim radom zaslužili i dobili vatrogasci cestičkih vatrogasnih društava red je da se osvrnemo i na vatrogasna priznanja koje dodjeljuje Vatrogasna zajednica Varaždinske županije. Na 22. sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice koja je održana u Varaždinu 12. travnja 2013. godine dodijeljena su vatrogasna priznanja povodom dvadesete obljetnice Zajednice osnovane 1993. godine. Skupštini su prisustvovali i cestički vatrogasci, Darko Majhen, Milenko Biškup  i Antun Knezoci, a poslije uvodnog i središnjeg dijela sjednice u kojem je u izvještajnom dijelu, o radu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za 2012. godine, uz multimedijsku prezentaciju, govorio vatrogasni zapovjednik Zajednice Stjepan Kovaček. Na proteklih dvadeset godina rada osvrnuo se Zvonko Biškup, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a potom je uslijedio svečaniji dio odnosno uručivanje plaketa za rad u Zajednici u proteklom razdoblju.  Brončanu plaketu primili su članovi zajednice koji su u radu zajednice proveli tri mandatna razdoblja, a srebrnu koji su u Zajednici proveli 4 mandata, odnosno 16 godina. Zlatnu plaketu primili su vatrogasci koji su u Vatrogasnoj zajednici županije od osnivanja, odnosno od 1993. godine, a primili su je po abecedi slijedeći: Zvonko Biškup, Mirko Bistrović, Martin Hajdinjak, Mladen Hemar, Antun Knezoci, Antun Kos, Zdravko Kukec, Kruno Meštrović, Ivan Puklavec, Antun Somina i Stjepan Šinko.
 
U nastavku nekoliko fotografija s dodjele priznanja
Dodjela priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice (Rijeka 3. svibnja 2012. )
1. Priznanje za najpothvat primio je Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica
2. svi dobitnici priznanja za najpothvat za 2012. godinu
3. srebrna povelja za najbolji pothvat u vatrogastvu u 2012. godini
Dodjela priznanja prigodom obilježavanja 20. obljetnice osnutka Vatrogasne zajednice Varaždinske županije (Varaždin 12. travnja 2012. )
4. Zlatnu plaketu za dvadeset godina u radu Vatrogasne zajednice Županije primio je Antun Knezoci, prvi predsjednik VZO Cestica, uručio mu je Zvonko Biškup, predsjednik
5.  Čestitku na dobivenom priznanju uputio je predsjednik Županijske Zajednice i čelnici VZO Cestica, na slici su slijeva na desno: Milenko Biškup, zapovjednik VZO Cestica, Zvonko Biškup, predsjednik VZ Varaždinske županije i Darko Majhen predsjednik VZO Cestica
6. Dobitnici zlatne plakete za provedenih pet mandata u Zajednici Županije, a tu su i čelnici Zajednice, zapovjednik Stjepan Kovaček i predsjednik Zvonko Biškup, a čestitku dobitnicima priznanja uputio je i zamjenik župana Milan Pavleković 
 
 

14_153747_78_1-IMG_8517.JPG 14_153805_33_2-IMG_8528.JPG 14_153835_85_3-IMG_3028.JPG 14_153856_01_4-P4127344_-_Antun_Knezoci.JPG 14_153921_16_5-P4127385.JPG 14_153938_09_6-IMG_1911-zlatni.JPG