Korisnički login

U župnoj crkvi 23. prosinca 2012. održan Božićni koncert

Božićne pjesme pjevali mladi i stariji, a nastupio i zbor mladih iz župe Petrijanec

         Tradicionalni Božićni koncert koji potkraj svake godine u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu organizira Kulturno umjetničkog društva općine Cestica ove godine održan je u nedjelju 23. prosinca s početkom u 18 sati. Uz čelnike općine, načelnika Mirka Korotaj i zamjenika mu Josipa Boraka istomu su prisustvovali i brojni vjernici iz križovljanske župe, ako i iz župe Sveta Barbara Natkiržovljan i susjedne župe Petrijanec, a tu je bio i naš župnik vlč. Ivan Košić, i predsjednica KUD-a Davorka Golubić koja je pozdravila sve zborove i njihove voditelje. U reiranju programa sudjelovala je i Nadica Lvenaić, voditeljica Pjevačko molitvene grupe mladih župe Križovljan koja djeluje pod nazivom Anđelići, a u pauzama publici su se čitanjem tekstova o Božiću predstavile članice skupine Dorotea Ivančić, Valentina Skupnjak i Ana Veršić.

     Prvi je pod vodstvom orguljaša Marijana Županića nastupio mješoviti zbor župe Križovljan za koji su pjevali i članovi muškog vokalnog sastava, a od ženskog dijela zbora tu su bile Irena Jamnik, Slavica Ivančić, Marija Obadić, Alojzija Denac, Anka Horvat, Josipa Spevan, Marta Šobak, Anka Mihin i Evica Lazar. Zbor je otpjevao dvije pjesme, Samo Bog je ljubav i Iznad naših se poljana, a potom je u narodnim nošnjama zapjevalo tridesetak djece, članova dječjeg zbora KUD-a Cestica. Uz glazbenu pratnju studentice glazbe Lucije Vočanec i pod dirigentskom palicom Gordane Kos Kolar otpjevali su Djetešce nam se rodilo i Svim na zemlji.  Zahvaljujući Maji Težak poznati su i članovi zbora. To su, u prvom redu, slijeva na desno: Sara Kolar, 2. Dario Vnuk, 3. Lana Vnuk, 4. Asja Panić, 5. Ana Hip, 6. Lana Krajnc, 7. Iva Lazar, 8. Kajo Panić i 9. Kiara Sabati. U drugom redu su redom: 1. Franka Bogadek, 2. Veronika Mihin, 3. Marina Cestar, 4. Lucija Skupnjak, 5. Dora Jamnik, 6. Petar Dobrotić, 7. Mihaela Veselnik, 8. Nena Furjan, 9. Klara Ivančić i 10. Tamara Valek, a u trećem redu su: 1. Izidor Galović, 2.Lana Milec, 3. Hana Ivančić, 4. Jelena Vunderl, 5. Maja Petric, 6. Petra Cestar, 7. Klara Mesek, 8. Iva Humek, 9. Lorena  Levanić i 10. Antonela Furjan.

      Uz glasovirsku pratnju voditeljice Ane Kranjčić zbor mladih Mysterion župe Petrijenac otpjevao je pjesmu Kyrie, a potom su uz zvuke bubnjeva i gitara izvedene i skladbe Christmas Canon Rock, Zažmiri i zaželi, Božić dolazi, Najsretniji Božić i Jingle Bell Rock. U nastavku pod vodstvom Evice Lazar i Irene Jamnik zapjevale su i članice ženske vokalne skupine Križarice. Marta Cestar je potom u solo nastupu, uz klavirsku pratnju Danijela Veršića otpjevala pjesmu Moj Isus, a u nastavku mlada je glazbenica na flauti odsvirala, uz pratnju na klaviru, skladbu Tiha noć.
        Posljednji je zapjevao muški zbor župe Križovljan koji je nastupio u sastavu Srećko Dugi, Davor Hohnjec, Vlado Županić, Miroslav Novak, Marijan Županić, Marko Premuž, Franjo Drožđek, Marijan Borak i Anđelko Ramuščak, a na repertoaru su bile pjesme Čestiti svijetu i Narodi nam se.    Na kraju koncerta svakom izvođaču članice KUD-a za uspomenu su uručile cvijet od krep papira, a zatim su svi zajedno otpjevali pjesmu Radujte se narodi.     Po održanom koncertu posjetitelji su razgledali jaslice postavljene na oltaru Majke božje u pokrajnoj kapeli, a nakon toga druženje je nastavljeno u prostorijama KUD-a općine Cestica, odnosno u zgradi stare škole na Trgu Ivana Pavla Drugog. Osim kolača i suhomesnatih proizvoda posjetitelji su se mogli osvježiti sokovima i vinom, a za one kojima je bilo hladno mogli su se ugrijati toplim čajem ili pak vrućim kuhanim vinom.

 

U nastavku nekoliko fotografija s održanog koncerta

    svi izvođači zapjevali su pjesmu Radujte se narodi.
    Mješoviti pjevački zbor župe Križovljan
    Nastup dječjeg zbora KUD-a općine Cestica
    Nastup Zbora Mysterion, zbora mladih župe Petrijanec, uz pratnju glasovira
     Zbor mladih župe Petrijanec, uz pratnju glasovir i, gitara ….
    Križarice
    Tihu noć izvode:  Marta Cestra i Danijel Veršić
    Muški vokalni ansambl župe Križovljan
    Pjevačko molitvena grupa Anđelići
    – 12. – Božićni koncert pratila je i brojna publika iz križovljanske i susjednih župa

28_162925_22.jpg 28_162934_30.jpg 28_162944_16.jpg 28_163003_32.jpg 28_163013_81.jpg 28_163023_45.jpg 28_163032_62.jpg 28_163044_81.jpg 28_163053_91.jpg 28_163104_08.jpg 28_163113_04.jpg 28_163122_30.jpg