Korisnički login

Uz blagdan Sv. Nikole 2012. godine

 

Djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda 565 poklona

      Dupkom puna dvorana OŠ Cestica bila je i u nedjelju 2. prosinca kada je za djecu s područja općine Cestica održana tradicionalna priredba povodom blagdana Svetog Nikole, a u prigodnom kulturno umjetničkom programu sudjelovalo je stotinjak djece. Priredbu i podjelu darova i ove je godine organizirala Općina Cestica, a na početku programa koji je započeo u 15 sati dobrodošlicu roditeljima i djeci poželjela je Snježana Juričinec, predsjednica Općinskog povjerenstva za socijalnu skrb.

     Na pozornicu su prvo izašli polaznici dječjeg vrtića Zeko iz Cestice koje su za nastup na pozornici pripremile i uvježbale odgajateljice Andreja Borak, Petra Majhen i Marijeta Kokot.  Na priredbi su posebno bili ponosni mladi glumci, Jakov Borak koji je bio Sveti Nikola, i Vito Petric koji je bio krampus, a na pozornici im se pridružio i Ivan Furjan. U plesnom programu pridružila su im se i ostala djeca iz vrtića. U dobno mlađoj skupini su  Magdalena Belcar, David Borak, Klara Dobrotić, Borna Furjan, Maja Gonzi, Helena Jurgec, Lamia Knezoci, Korina Kolar, Marija Kos, Deni Košić, Lovro Košutar, Leona Lončar, Erik Mikec, Niko Panić, Tea Rodeš, Simon Rodeš, Niko Šincek, Ana Šipek, Antonija Turščak, Deja Veršić, Kelly Vukelić, a u onoj malo starijoj su Hana Arklinić, Lucija Bednjanić, Gabrijel Furjan, Tena Gavrić, Jakov Horvat, Marija Horvat, Ema Hrnčić, Dario Humek, Isabel Hutinski, Karla Košić, Ema Kovačić, Marko Kunštek, Doris Lazar, Jan Letonja, Leon Milec, Marija Elena Milec, Tena Rožmarić i Karlo Žlič.

      Po završenom nastupu djeca su sjela ispred Svetog Nikole koji je na početku priredbe ušao u dvoranu, a recitacijom o svetom Nikoli potom su se predstavila i školska djeca, učenici 2 b razreda koje je za nastup pripremila učiteljica Dragica Kišić. Tu su bili Franka Bogadek, Dino Borak, Marina Cesatar, Eva Dobrotić, Patrik Dobrotić, Blaž Golub, Iva Humek, Saša Humek, Luka Ivančić, Sara Kolar, Martin Kolmačić, Klaudia Krleža, Lucija Kostanjevec, Leon Levanić, Ana Marija Levanić, Filip Pavlović, Kevin Sambolec, Leticia Turščak, Ivona Zebec i Martina Liplin. Treći dio program upotpunili su najmlađi članovi cestičkog kulturno umjetničkog društva, djeca iz folklorne skupine, a za program su ih pripremile voditeljice Tamara Rodeš i Maja Težak.  

     U završnom dijelu s djecom je popričao i bombone podijelio sveti Nikola koji je rekao da su cestička djeca dobra te je ostavio zločestog krampusa, a potom je pozvao Jakova Boraka koji je u predstavi polaznika vrtića glumio svetog Nikolu  te objasnio da je i on bio upravo te veličine dok je bio mali. Nekoliko djece s tribina upitao je što im znači da će biti dobri, a potom je  sve prisutne podsjetio da u večeri pred blagdan trebaju očistiti čizmice i cipele te ih staviti pod prozor kako bi sveti Nikola mogao u njima ostaviti dar.

        Podjela darova organizirana je po godinama starosti, te godištima učenika, od 1. do 4. razreda, a uz Snježanu Juričinec istoj su prisustvovali načelnik Mirko Korotaj i zamjenik mu Josip Borak. Darovi su pripremljeni posebno za djevojčice i dječake, a poklone je dobilo 350 djece predškolske dobi te 203 učenika nižih razreda OŠ Cestica i područne škole Lovrečan kao i 12 polaznika područne škole u Natkrižovljanu.

     

  

 

U nastavku nekoliko fotografija s održane priredbe povodom blagdana Svetog Nikole

 

1. Sveti Nikola dijelio je bombone i popričao s djecom

2. i 3. Nastup djece iz Dječjeg vrtića Zeko – Cestica

4. Učenici 2b razreda OŠ Cestica na pozornici

5. Nastup dječje folklorne skupine KUD-a općine Cestica

6. 7. – Sveti Nikola među djecom

8. i 9. publika u dvorani  

10. Djeca dječjeg vrtića Zeko pred nastup

11. Učenici 2b razreda pred nastup

12. Folklorna skupina KUD-a pred nastup:

           Prvi red sjede, slijeva na desno:  Mihaela Veselnik, Jelena Vunderl, Lana Milec, Hana Ivančić, Izidor Galović, Iva Lazar

   Drugi red stoje, s lijeva na desno: Lana Vnuk, Asija Panić, Dario Vnuk, Kajo Panić, Kiara Sabati, Tomislav Milec, Lana Krajnc, Franka Bogadek, Iva Humek, Sara Kolar, Veronika Štromar, Ana Hip.

     Treći red stoje, slijeva na desno: Petar Dobrotić, Klara Mesek, Maja Petric, Marina Cestar, Petra Cestar, Nena Furjan, Veronika Mihin, Antonela Vurjan, Lucija Skupnjak, Tamara Valek, Dora Jamnik, Klara Ivančić,a  s lijeve i desne strane iza su voditeljice Maja Težak i Tamara Rodeš

 

 

19_210820_87.jpg 19_210829_73.jpg 19_210838_12.jpg 19_210847_28.jpg 19_210855_46.jpg 19_210905_88.jpg 19_210915_68.jpg 19_210942_58.jpg 19_210953_78.jpg 19_211002_44.jpg 19_211011_37.jpg 19_211025_31.jpg