Korisnički login

U cestičkoj dvorani 26. rujna 2012. održano snimanje Lijepom našom

Na programu HRT-a emisija će se emitirati 6. i 13. listopada

    Za javno snimanje emisije Lijepom našom, koje je održano u srijedu 26. rujna 2012. godine, školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Cestica vladao je veliki interes na cijelom pograničnom području, a pred početak priredbe koja je započela u 20 sati u dvorani je bilo 1300 posjetitelja.

  Uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Josipa Boraka, te predsjednika Vijeća Ivana Hohnjeca, tu su bili i brojni gosti, predstavnici susjednih općina iz Hrvatske i Slovenije, Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice Vesne Pusić u Upravi za europske poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, dožupan Varaždinske županije Milan Pavleković, i kolega mu Matija Posavec iz Međimurske županije, gradonačelnici;  Franc Kangler  iz Maribora, te Marijan Škvarić iz Lepoglave i Goran Habuš iz Varaždina i ostali gosti. Snimanje emisije i sam program na pozornici potrajao je do pola dvanaest (23,30), a prema riječima voditelja Branka Uvodića emisija će se na Hrvatskoj televiziji emitirati u prve dvije subote slijedećeg mjeseca, odnosno 6. i 13. listopada.

       Od najavljenih sudionika program prvi su nastupili članovi Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica, a potom je gledatelje Hrvatske televizije i prisutne u dvorani pozdravio načelnik Mirko Korotaj. Za uspomenu na boravak u Cestici voditelju Branku Uvodiću uručen je rukom vezeni ručnik, a u posebno pripremljenoj košari našlo se i nekoliko najpoznatijih vrsta vina proizvedenih na vinogradarskom području općine Cestica.  Nazočnima se obratio i načelnik (župan) Janez Jurgec iz pobratimljene općine Cirkulane iz Slovenije i Hrvoje Marušić, iz Uprave za europske poslove.

      Na lijepo ukrašenoj pozornici našlo se cvijeća, plodova jeseni te ručnih radova i predmeta iz bogate ostavštine s područja Općine, a u podnožju pozornice na zapadnoj strani članice Udruge ručnih radova Vezilje izložile su svoje radove i izrađivale nove. Na očuvanju starih običaja i baštine cestčkog kraja značajan doprinos daje KUD općine Cestica, a na svojim gostovanjima diljem Hrvatske i susjednih zemalja s povijesnom baštinom upoznaju i ostale. Po nastupu KUD-a Cestice predstavili su se i ostala kulturno umjetnička društva, KUD Cirkulane i Ivankovci iz Slovenije i KUD Vinica za kojeg je nastupio i četverogodišnji Blaž Bedenik, kao najmlađi „izvođač“ na večerašnjoj priredbi., a Ženski vokalni sastav Križarice otpjevao je pjesmu Evice Lazar „V cestičkome lepom kraju“. Potom su se pjesmom Vince je moć mi prevzelo u vokalnom nastupu predstavili članovi grupe Flash, a pjesmama Lepa moja gorica zelena i Od Vinice do Ormoža predstavili su se članovi tamburaške skupine Krijesnice iz Vinice.  Uslijedio je nastup grupe Podvinčani, a pjesmu Od kud si dekle ti doma otpjevala je Barbara Suhodolčan. U glazbenom spektaklu još su nastupili Foringaši.  Nastup Tamburaša za dušu započeo je pjesmom Teci, teci Dunave i Samo s tobom sve sam imao, a potom su ojačani s dva člana sastava Flash svirali u nastupu Denisa Kosa koji je pjevao pjesmu San (sanjal sem jeden iz djetinjstva dan, kak sedim v travi pri bisti Dravi…). Gordanu Ivanjek također su pratili Tamuraši za dušu, kao i Mirka Švendu – Žigu, koji je prvo otpjevao pjesmu Zlati časi kam hitite koju su spremno prihvatili prisutni gledatelji, a pljeskom su nagradili i izvođenje pjesme Ljubav se ne trži. Nastup tamburaškog sastava Kavaliri započeo je pjesmom bednjanskog govornog područja Šuoštar, a potom su izveli pjesmu Tam dol na ravnom polju. Uz pratnju Ženske vokalne skupine iz Začretja i Kavalira pjevao je Ivica Pepelko, a članice ženskog glazbenog sastava Navihanke iz Slovenije otpjevale su   pjesme Alaj je divna noć i Volim, volim Jožeka.  Potom se slovenskim glazbenicama priključio i Nenad Kumrić Čarli iz Varaždina te su zajedno otpjevali pjesmu Usne nevjerne. Pjesmom Zlata mami predstavio se slovenski glazbeni sastav Okrogli muzikantje.

       Na pozornicu su potom došli tamburaši iz Markuševca, podsljemenskog mjesta iznad Zagreba, popularni sastav Gazde, koji su već gostovali u Cestici, a prvo su otpjevali pjesmu Trebam te noćas budi ovdje, a izveli su i pjesmu Još i danas zamiriše trešnja. Uslijedio je nastup sastava Sinovi Zagorja s kojima je zasvirao i načelnik Mirko Korotaj u izvođenju pjesme Veselo, veselo Zagorci, a potom je voditelj najavio dolazak Krunoslava Kiće Slabinca. Svestranog pjevača publika je dočekala pljeskom, a on je ko u stara dobra vremena ispričao i nekoliko viceva, našalio se i na svoj račun. Sinova Zagorja pratili su Kiću kod izvođenja pjesama Ni življenje kak prošćenje i ostalih ….

        Uz Tamburaše za dušu zapjevao je i Željko Bebek, a pjesmu Arsena Dedića, Vino i gitare, otpjevala je Danijela Pintarić. Pljesak publike dobio je i Đani Stipaničev, a Tamburašima za dušu potom je violom „pojačao“ Mario Rucner te je tako uz nastup Vlade Kalembera pjesma Suza za zagorske brege izvedena na poseban način. Uz dobro raspoloženje koncert se približavao kraju, a publika je zajedno s izvođačem otpjevala i pjesmu Vino na usnama. Za kraj su Danijela Pintarić i Đani Stipaničev otpjevali pjesmu Neka cijeli ovaj svijet, uz pratnju Tamburašima za dušu, a na pozornici su ime se pridružili svi izvođači koji su nastupili na snimanje emisije Lijepom našom u Cestici.

     Uz stolove na kojima su bili izloženi radovi udruge Vezile članice Kulturno umjetničkog društva općine Cestica izložile su kolače u kojima su nakon priredbe uživali brojni posjetitelji. Tu je u sredini bio domaći kruh pečen u krušnoi peći, a tu je bilo, kako je rekla Davorka Golubić, predsjednica KUD-a općine Cestica, više vrsti štrukla, kifli, buhtlina, puvetica  …..

     Ovaj tekst je samo informacija o tome što se u dvorani dešavalo, a za istinsko uživanje u nastupima izvođača i oduševljenju publike trebat će ipak sjesti pred televizor. 

 

U nastavku nekoliko fotografija snimljenih tijekom snimanja emisije, od 19,45 h do 23, 30 h

1. KUD Općine Cestice, 2 i 3 – publika, 4-6. govornici, načelnik Mirko Korotaj i Janez Jurgec i Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice  7. Krizarice, 8. Flash, 9. Denis Kos, 10. Davorka Golubić – predsjednica KUD-a, 11. Vezilje i 12. zajednički nastup svih sudionika snimanja emisije Lijepom našom u Cestici 26. rujna 2012. – Fotografija ostalih izvođača - naknadno   

27_184536_07.jpg 27_184551_17.jpg 27_184559_75.jpg 27_184609_36.jpg 27_184619_36.jpg 27_184627_60.jpg 27_184637_62.jpg 27_184646_86.jpg 27_184657_47.jpg 27_184707_73.jpg 27_184715_29.jpg 27_184724_16.jpg