Korisnički login

Dobitnici javnih priznanja i nagrada Općine Cestica za 2012. godinu

Učitelju Borisu Jamniku nagradu za životno djelo
         Na svečanoj sjednici Vijeća predsjednik Ivan Hohnjec i načelnik Mirko Korotaj uručili su općinska javna priznanja koja su ove godine dobili.

     Nagradu općine Cestica dobila je Udruga umirovljenika Općine Cestica, a istu je u ime Udruge primio predsjednik umirovljenika Milan Borak. U obrazloženju se navodi da Udruga broji 320 članova koji u okviru programa posebnu pažnju pozornost posvećuju zdravstvenom prosvjećivanju i sportskim aktivnostima, a umirovljenici svoje aktivnosti provode i u sklopu saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Od pojedinaca nagradu općine primili su Stjepan Mumlek iz Gornjeg Vratna, Josip Sambolec iz Virja Križovljanskoga i Zvonko Lazar iz Natkrižovljan.

Plaketu općine Cestica za razvoj gospodarstva primili su Dom "Novi Život", vlasnika Boris Solomun, iz Radovca. Dom Novi život prilagođen je u potpunosti za smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba, a osim smještaja nudi i usluge fizikalne terapije, masaže, hidro masaže i vježbe osobama za koje je potreban takova usluga. Svaka soba ima svoj tv, direktnu telefonsku liniju, a stručno osoblje brine o štićenicima 24 sata dnevno.

         Tvrtka "Anemona", vlasnika Tomice Korotaja iz Babinca, osnovana je 1. travnja 1994. godine, a danas zapošljava petero ljudi. Bavi se proizvodnjom krizantema i ločanica, proljetnog i jesenjeg cvijeća za balkone i gredice, a na području Općine obavlja i komunalnu djelatnost.  

     Obrt - „Niskogradnja i nadzor Veselnik" , vlasnika  Stjepan Veselnika iz Kolarovca s djelatnošću započinje 1989. godine, a danas zapošljava 12 djelatnika usavršenih za rad na strojevima i vozilima u niskogradnji za što poosjeduje i suglasnot Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za obavljanje poslova u niskogradnji. Posjeduje sve strojeve i vozila potrebne za izradu cesta i čišćenje snijega i leda s prometnica, a  jedna od djelatnosti je proizvodnja i prodaja proizvoda od betona. UZ radove na objektima niskogradanje u Varaždinskoj županiji Niskogradnja Veselnik prisutna je i u Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji gdje su izgradili niz kvalitetnih objekata niskogradnje.

Plaketu Općine Cestica za razvoj gospodarstva primila je i autolimarija "Milec, vl. Tomislava Milec iz Velikog Lovrečana i automehaničarska radionica Stjepana Milec Stjepan iz Radovec Polja.

     Grb Općine Cestica dodijeljen je vlč. Janku Buniću, župniku župe Sveta Barbara u Natkrižovljanu, a u obrazloženju nagrade zapisano je: Vlč Janko Bunić odrastao je u Rijeci Voćanskoj. Nakon OŠ koju je završio u župi Donja Voća krenuo je u Zagreb, u srednju školu, a nakon nje na Teološki fakultet na Kaptolu. Godine 1979. zaređen je za svećenika te je kao kapelan četiri godine proveo u Vrbovcu. U župi Sv. Katarine u Divuši, u općini Dvor na Uni, kamo je upućen proveo je idućih 8 godina, gdje je dočekao i Domovinski rat te je 1991. kao prognanik s Banovine došao u župu Natkrižovljan gdje je ostao do danas. Velečasni Bunić brine se o svojoj crkvi koju uz pomoć priloga svojih župljana, donacijama i financijskom potporama općine Cestica obnavlja, uređuje i održava.. Zahvaljujući svom optimističkom pogledu na svijet, mnoge probleme sagledava realistički, kao što i život prihvaća sa svim njegovim lijepim ili manje lijepim usponima i padovima. Stoga je i danas njegov moto – citat iz Evanđelja Sv. Ivana '' U svijetu imate muke, ali hrabri budite, ja sam pobijedio svijet.'' 

Grb Općine primila je i Štefica Juršić iz Otok Virja, majka dvoje djece, baka, predsjednica MO Otok Virje, domar društvenog doma u naselju je deset godina, a posljednjih osam blagajnica je i NK Bratstvo Otok Virje.

   Nagrada za životno djelo dodijeljena je učitelju Borisu Jamniku, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenja tjelesne kulture i sporta posebno značajnih za Općinu Cestica. – Boris Jamnik rođen je 7. prosinca 1946. godine u Brezju Dravskome. Osnovnu školu polazio je u Lovrečanu i Babincu, gimnaziju u Varaždinu nakon čega nastavlja studij na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu te se 1969. zakao nastavnik tjelesnog zapošljava na OŠ u rodnome kraju, prvo u Babincu, a od preseljenja škole i u Cestici gdje je radio do 31. kolovoza ove godine U školi je radio 40 godina i 7 mjeseci. Bio je aktivan u mnogim klubovima, a s učenicima je postigao značajne rezultate na međuopćinskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Dobitnici nagrada Općine Cestica 2012. godine za uređenje okoliša

      Za najbolje uređenu okućnicu, prva nagrada primila je Danica Rodeš iz Kolarovca, drugu je dobila Nevenka Kukec iz Babinca, a treću Valentina Vnuk iz Kolarovca. Najbolje uređeni balkon ima Dragica Šinjur iz Radovec Polja, ispred Monike Kokot iz Malog Gradišća, a Anki Horvat iz Gornjeg Vratna pripala je treća nagrada. Treću nagradu za sportski park Mlaka primio je predsjednik MO Virje Križovljansko Stjepan Županić, a druga nagrada dodijeljena je ugostiteljskom obrt „Rim“ iz Brezja Dravskoga. Nagrada za najbolje uređen poslovni prostor dodijeljena je Domu za starije i nemoćne osobe „Novi život“ iz Radovca vlasnika Borisa Solomuna koji je od dobivenim priznanjima i nagradama rekao: - Zajedno sa zaposlenicima doma ovo priznanje doživljavam kao krunu za sav trud koji od početka ulažemo kako bismo na najvišoj poslovnoj i ljudskoj razini i po europskim standardima obavljali svoj posao. Ova godišnja nagrada povodom Dana općine Cestica za sve nas u Domu obvezujuća je te nas potiče na još više rada i ulaganja, kako bismo našim korisnicima pružili dostojan i udoban smještaj i boravak, stoga smo ponosni na svoja dostignuća ovoga društveno odgovornog posla kojim se bavimo.- Nagradu za najbolje uređen poslovni prostor uplatit će se za liječenje osmogodišnje Stephani Milda iz Zadru za koju se prikupljaju sredstva za operaciju kojoj će se podvrgnuti u Chicagu. 


Nagrade i Andreji i Nevenu
      Nagrade općine Cestica za najbolje uređenje uručili su Ivan Hohnjec, predsjednik Vijeća i zamjenik načelnika Josip Borak, a u sklopu dodjele javnih priznanja i nagrada načelnik Mirko Korotaj dodijelio je i posebne nagrade Općine Cestica koje su dobili Neven Furjan iz Velikog Lovrečana za razvoj sporta i Andreja Korotaj iz Lovrečan Otoka, studentica Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za izuzetan uspjeh kao najbolja  studentica preddiplomskog studija, smjer nastavnički. Andreja je dobila Povelju za najbolju studenticu preddiplomskog sveučilišnog studija matematike, a u akademskoj godini 2011/2012. sudjelovala je i na Petom kongresu nastavnika matematike.

 

U nastavku fotografije

Na slici 1: Nagrada za životno djelo uručena je učitelju Borisu Jamniku

Na slici 2 i 3: Nagradu općine Cestica dobila je Udruga umirovljenika, a primio ju je Milan Borak, predsjednik udruge, a Plaketu općine Cestica za razvoj gospodarstva primio je Stjepan Veselnik

Na slici 4: Dobitnici javnih priznanja Općine Cestica 2012. godine

Na slici 4: Dobitnici javnih priznanja Općine Cestica 2012. godine

Na slici 4: Dobitnici javnih priznanja Općine Cestica 2012. godine

Na slici 5: Nagrade za najbolje uređene okućnice dobile su Danica Rodeš, Nevenka Kukec i Valentina Vnuk iz Kolarovca.

Na slici 6: Dobitnici nagrada za uređenje okoliša 2012. godine

Na slici 6: Dobitnici nagrada za uređenje okoliša 2012. godine

Na slici 6: Dobitnici nagrada za uređenje okoliša 2012. godine

 Na slici 7: Posebne nagrade Općine Cestica 2012. godine dobili su Neven Furjan i Andreja Korotaj iz Lovrečan Otoka

 Na slici 7: Posebne nagrade Općine Cestica 2012. godine dobili su Neven Furjan i Andreja Korotaj iz Lovrečan Otoka

 Na slici 7: Posebne nagrade Općine Cestica 2012. godine dobili su Neven Furjan i Andreja Korotaj iz Lovrečan Otoka

25_002150_89.jpg 25_002158_12.jpg 25_002207_60.jpg 25_002220_37.jpg 25_002231_56.jpg 25_002241_16.jpg 25_002249_83.jpg