Korisnički login

Održano 19 vatrogasno natjecanje VZO Cestica

DVD Lovrečan Dubrava pobijedio u  tri kategorije, a po jednu ostvarili DVD Gradišće i Križovljan Cestica

    Vatrogasna zajednica Općine Cestica formirana je 1993. godine, po osnivanju Općine Cestica, a u Zajednicu je ušlo svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava. Svake godine Zajednica organizira natjecanje cestičkih vatrogasnih postrojbi, a ovogodišnje je planirano za subotu 1. rujna s početkom u 14 sati održi. Organizacija natjecanja ove godine povjereno je DVD-u Lovrečan Dubrava, a samo natjecanja održano je na malonogometnom igralištu kod škole u Lovrečanu. Pribojavali su se vatrogasci lošeg vremena, kiše, ali je vrijeme izdržalo. Zapravo kiša se spustila pred najavljeno početak natjecanja i nakon pola sata na radost organizatora  i natjecatelja prestala. Natjecanje je tako započelo s polusatnim zakašnjenjem, a prvo su se natjecale ekipe u kategoriji djece starosti 6-12 godina. Natjecanje djece organizirano je na asfaltnom igralištu, a ekipe vatrogasne mladeži, ženskih i muških sastava održano je na obližnjem travnatom terenu. O regularnosti brigu su vodili suci Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Renata Kundija, Božidar Plečko, Zdravko Kukec i Stjepan Biškup, a zapisnik je vodio tajnik Mladen Ščuric.

       Cijelo vrijeme natjecanja bilo je oblačno, a kako se očekivalo da bi se kiša mogla svaki čas ponovno spustiti uobičajene pauze i odmori nakon odrađene vježbe sveli su se na minimum, odnosno nakon objave i upisivanja rezultata s natjecanjem je započela druga ekipa. U kategoriji vatrogasne djece nastupila su četiri sastava, DVD Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Babinec i domaćin DVD Lovrečan Dubrava koji je zauzeo prvo mjesto. U kategoriji vatrogasne mladeži 12 - 16 godina takmičili su se DVD Križovljan Cestica (864,2 boda) i DVD Gradišće (929,7 bodova) koji su osvojili pehar za prvo mjesto. Po jedna ekipa nastupila je u ženskoj A i muškoj B kategoriji. Prvo mjesto u kategoriji A kod žena osvojio je domaći sastav DVD Lovrečan Dubrava (440,4 boda), a kod muške veteranske ekipe pobjednik je bio sastav DVD-a Križovljan Cestica (342,3 boda) koji je s prosječnom starošću natjecatelja od 49,2 godine rutinski odradio vježbu.

   U kategoriji muški A sastava nastupila su sva društva, a tradicionalno najbolji i ove godine bili su vatrogasci DVD Lovrečan Dubrave (456,8 bodova), drugo mjesto osvojilo je Gornje Vratno, a potom slijedi Virje Križovljansko, Križovljan Cestica, Babinec i Gradišće.

    Zbog oblačnog vremena i očekivanja novih oborina postrojavanje vatrogasnih ekipa održano je u 17 i 30 ispred dvjesto metara udaljenog vatrogasnog doma, a tu je nakon Lijepe naše i vatrogasne himne bilo i proglašenje rezultata. Domaćinu je na uspješnoj organizaciji, a pobjedničkim ekipama na pokazanoj spretnosti čestitao načelnik općine Mirko Korotaj, a podjeli priznanja i pehara priključili su se, predsjednik VZO Cestica Darko Majhen, počasni predsjednik Zajednice Antun Knezoci, Josip Borak zamjenik načelnika, Franc Težak, predsjednik domaćeg društva, zapovjednik VZO Cestica Miljenko Biškup te Milan Majer, član Upravnog odbora Regionalnog vatrogasnog saveza Ptuj i ostali gosti.

     Za tri najbolje plasirane ekipe osigurani su pehari, a svaka muška A selekcija dobila je, kao i svake godine, i po vatrogasno crijevo. Nakon proglašenja rezultata opet se spustila kiša te su se vatrogasci povukli u vatrogasni dom gdje su domaćini priredili zakuska za dvjestotinjak natjecatelja i gostiju. Kotlovinu za sve sudionike pripremila je kuharska ekipa lovrečanskih vatrogasaca, a uspješno odrađenom natjecanju nazdravio je Mirko Težak koji je s ostalim bio zadužen za hranu i piće.

      Kako je ove godine ranije počela berba, a i mnogi članovi vatrogasnih ekipa zbog posla i drugih obveza nisu mogli pribivati natjecanju organizacijski odbor dozvolio je pojedinim natjecateljima sudjelovanje u više sastava. Kao zanimljivost ovogodišnjeg natjecanja možda je dobro napomenuti da su među najmlađima sastavima vatrogasne djece 6-12 godina bili članovi DVD-a Babinec, prosjek starosti 9,3 godine, a kao natjecatelje stare 7 godine ekipe su prijavile slijedeće natjecatelje: DVD Babinec; Anja  Habjanić, Sara Kolar, DarioVnuk i Patrik Dobrotić. Iz ekipe DVD Lovrečan Dubrava to je  Lea Rugani, a iz DVD Križovljan Cestica Filip Pavlović.

      Među dječjim sastavima po starosti slijedi Lovrečan Dubrava, prosjek starosti 10,1 godina, Križovljan Cestica 10,3 i DVD Gornje Vratno s prosječnom starošću ekipe od 11,4 godine. Najstariji natjecatelj bio je Stanko Klasić koji je u dobi od 72 godine nastupio za B sastav DVD-a Križovljan Cestica.

 

U nastavku nekoliko fotografija s natjecanja

1. podjela pehara za prvo mjesto u kategoriji djece gdje su pobjednici bili domaćini

2. Natjecanje u kategoriji djece održano je na asfaltnom igralištu,

3.  Vatrogasno natjecanje u ostalim kategorijama održano je na travnatom terenu kod škole u Lovrečanu – nastup vatrogasne mladeži 12- 16 godina

4. Zbog kiše koja je padala pred samo natjecanje i oblačnog vremena tijekom natjecanja  nadmetanja vatrogasnih ekipa pratilo je nešto manje posjetitelja nego proteklih godina

5. Za suđenje su bili zaduženi suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a za uspomenu je snimljena zajednička fotografija s čelnicima VZO Cestica

6. Postrojavanje vatrogasnih postrojbi VZO Cestica održano je pred vatrogasnim domom DVD-a Lovrečan Dubrava

7. i 8. Čestitku organizatorima i natjecateljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a pehar za osvojeno prvo mjesto u kategoriji muški B, primio je najstariji natjecatelj (Stanko Klasić 72)

9. Nakon primljenih pehara za osvojena prva mjesta snimljena je zajednička fotografija svih sastava DVD-a Lovrečan Dubrava.

10. Ekipa  vatrogasne mladeži 12-16 godina - DVD-a Gradišće  prvo mjesto

11.  U kategoriji Žene A, pehar za prvo mjesto primila je ekipa DVD-a Lovrečan Dubrava

12. Pobjednici u kategoriji Muški B bili su članovi DVD-a Križovljan Cestica

 

Fotografije ostalih ekipa nalaze se u članku Sastavi ekipa 19 natjecanja VZO Cestica

 

 

13_185110_59.jpg 13_185121_82.jpg 13_185134_59.jpg 13_185144_50.jpg 13_185157_25.jpg 13_185212_74.jpg 13_185223_25.jpg 13_185257_49.jpg 13_185310_15.jpg 13_185322_83.jpg 13_185336_32.jpg 13_185355_95.jpg