Korisnički login

Na Uskrsni ponedjeljak, 9. travnja 2012.

Održan 13. susret dramskih amatera  
            Dvosatni program koji su pod nazivom „Druženje dramskih amatera“, po 13 puta, priredili članovi Kulturno umjetničkog društva općine Cestica održan je po tradiciji na Uskrsni ponedjeljak, ove godine 9. travnja s početkom u 18 sati, a ove godine nastupili su redom, dramska skupina Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Međimurje iz Ljubljane, dramska sekcija KUD-a općine Cestica, glumci udruge Veliko srce iz Svetog Đurđa i dramska skupina „Komedijaši“ iz Stažnjevca.
     U uvodnom dijelu posjetitelje i sudionike programa pozdravila je Jelena Milec, predsjednica dramske sekcije KUD-a općine Cestica, a dobrodošlicu gostujućim glumačkim sastavima i uskrsnu čestitku svim prisutnima u dvorani uputio je i načelnik općine Mirko Korotaj.
    Predstavom „Šalica kave“ prvo su se publici predstavili gosti iz Ljubljane, a u predstavi su nastupili Ana Juršić, Dragica Kalšan, Nada Novak i Ivan Car. Predstavu je režirala Štefanija Mesarić, a djelo je nastalo na temelju teksta Skodelica kave, autora Ivana Cankara koji je  prilagodila Štefanija Mavrič.
     Originalnošću nastupa i ove su godine oduševile članice dramske sekcije KUD-a, Jelena Milec, Elizabeta Majhen, Marija Križanić, Zdenka Gerić i Slavica Obadić, kojima su se u predstavi priključile Kristina Talan i Lucija Kanjir i kao najmlađi Tomislav Milec koji je glumio sina. U predstavi „Sem mu dala“ i ovaj puta najbolji je bio Ivik, a glumom i originalnošću nastupa publiku su nasmijali i babica, Jura, Slava i teca kao i kćerke (Kristina i Lucija).
     I ove godine nastupile su članice društva „Veliko srce“, predstavom Zlatne godine kojom su do suza nasmijale prisutnu publiku, za što su nagrađene i burnim pljeskom, a mamu, muža, kćerku, baku i doktora, te ženike-mladence Slovenca i Ajdemija glumile su Ana Šoltić, Nadica Mikulek, Marija Milak, Marija Kovaček, Emina Škegro, Đurđica Grgec i Jasminka Crkvenčić.
    Predstavom „Ljetovanje“ publici su se predstavili i članovi glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca, Ivana Sekelj – Štefica, Nikola Sedlar – Štef, Nada Čaklec – Kata, Irena Oštarijaš – Dora i poštar kojeg je glumio Stjepan Đuras. U brizi kako u ovim kriznim vremenima otići na godišnji odmor mlada obitelj dobila je nagradno ljetovanje koje je Štefici uzrokovalo dodatne poteškoće i brigu kako se u duhu današnjih normi ponašanja pripremiti za boravak na moru u čemu su joj savjetima pomogle Kata i Dora. Pripreme je solidno obavio i Štef i pritom opremljen perajama i ostalim rekvizitima predstavio svoje znanje plivanja koje je stekao za boravka u vojsci. I kad se već obitelj istrošila i  pripremila za odlazak na nagradno ljetovanje dolazi poštar s obaviješću da se zbog krize nagrada ukida.
        U opuštenom ozračju sve predstave u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica gledalo je dvjestotinjak posjetitelja različite dobi, a među najmlađima bile su šestogodišnja Manuela Kostanjevec i godinu dana starija sestra Lucija te vršnjakinja joj Sara Kolar. Nastup glumačke družine iz Ljubljane, članova Hrvatskog kulturnog društva Međimurje  ostvareno je zahvaljujući angažiranju našeg Teodora Vočanec, nastavnik hrvatske dopunske nastave u Sloveniji, a susretu dramskih amatera prisustvovala je Davorka Golubić, predsjednica KUD Cestica, Barbara Antolić, predsjednica Slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije kao i vijećnici općinskog Vijeća općine Cestica.  
      Susret dramskih amatera održan je pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a nakon održanog programa, uz ukusni lovački gulaš koji je i ovaj puta je pripremio Miroslav Majhen. razgovaralo se o budućoj suradnji, gostovanjima i susretima.
 
U nastavku nekoliko fotografija snimljenih na 13. susretu Dramskih amatera u Cestici
 

17_121721_95.jpg 17_121731_26.jpg 17_121741_67.jpg 17_121753_01.jpg 17_121805_82.jpg 17_121817_67.jpg 17_121838_84.jpg 17_121851_37.jpg 17_121905_51.jpg 17_121950_33.jpg 17_122004_00.jpg 17_122019_79.jpg